Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

21.10.2010 17:00 | Miikka Lehtonen

Tekijä: Remedy
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360, hinta 560 MS-pistettä
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.remedygames.com
Miikka Lehtonen

 

Alan Waken tie on ollut raskas, niin pelissä kuin sen ulkopuolellakin. Pitkä ja vaivalloinen kehitysjakso poiki synkän ja huikean pelikokemuksen, joka vei ainakin minut täysin mukanaan. Mutta oli Alan Wake mitä tahansa, se on yhtä värikäs ja eksoottinen kuin lasi vettä verrattuna uusimpaan DLC:hensä, joka on kuin kappale hulluutta puristettuna bittimuotoon.

The Writer jatkaa siitä, mihin The Signal, pelin edellinen DLC-paketti, lopetti. The Signal taas jatkoi siitä, mihin Alan Wake lopetti. Sekavaa? No ei oikeastaan, peli vain on suunniteltu episodimaiseksi ja jo emopelissä kappaleet seurasivat toisiaan kuin TV-sarjan jaksot.

Emme toki spoilaa sen enempää The Signalin tai Alan Waken tapahtumia, mutta ei moiseen ole onneksi tarvettakaan. The Writer elää nimittäin ihan mainiosti pelkästään pelillisten, ei juonellisten seikkojensa kautta – vaikka toki pelin tarinaan hurahtaneetkin saavat vihdoin päätöksen Alan Waken tarinalle.

Alkuperäinen Alan Wake hurmasi minut sillä, miten se sekoitteli arkista maailmaa ja painajaismaista kauhumaailmaa toisiinsa ja sai pelaajan kyseenalaistamaan Alan Waken mielenterveyden useampaankin otteeseen. Viimeistään lopussa mies itsekin pohti jo, ovatko kaikki inkkarit enää kanootissa. The Writerin myötä voi todeta, että eivät: ne ovat kaukana alajuoksulla uimassa karkuun. Ja kanoottikin palaa.

Mielikuvituksen lentoa

The Signalin tavoin myös The Writer jatkaa toki Alan Waken tarinaa, mutta pääasiallinen pointti tuntuu olevan se tapa, jolla voimiensa tunnossa oleva kehitystiimi leikkii oman pelinsä maailmalla ja keskeisillä pelimekaniikoilla.

The Writer heittää kaikenlaisen järjen ja logiikan romukoppaan ja tarjoaa pelaajalle mitä ihmeellisempiä uni- ja painajaismaailmoja, joissa Alan Wake joutuu jälleen kerran kohtaamaan pimeyden voimat. Nyt ne puitteet ovat vain täysin surrealistisia ja niiden hyödyntäminen on merkittävä osa peliä.

Taistelu on toki yhä keskeisessä roolissa, mutta nyt se tuntuu lähinnä puzzlelta: keksi kunkin paikan salaisuus, hyödynnä sitä ja pistä onnettomat vihollisesi hautaan. Tai mihin ikinä varjot kuollessaan menevätkään. En alkuperäisen Alan Waken aikaan vielä jaksanut valittaa erilaisten vihollistyyppien puutteesta, mutta on todettava, että kun DLC keskittyy niin pitkälti taisteluun, jonkinlaista lisävariaatiota olisi kaivattu.

Eipä silti, toimii se näinkin. Remedy lähti Alan Waken kimppuun suurin suunnitelmin ja teki pelistään rohkean kokeilun, joka leikki sillä, missä episodimaisen tarinan ja pelin raja kulkee. DLC:t sopivat tähän kuvioon kuin nyrkki silmään. Minun päässäni kyse ei ole niinkään Alan Wakesta ja kahdesta lisäsisällöstä, kuin yhdestä, suuresta Alan Wake –kokemuksesta.

Jos jäit kaipaamaan Alan Waken tarinalle päätöstä tai kaipaat vain parin tunnin annosta puhdasta hulluutta, The Writer on eurojesi arvoinen. Toivon vain, että se ei tarjoa Alan Waken tarinalle sitä lopullista pistettä, vaan olisi enemmänkin puolipiste Alan Waken ja sen jatko-osan välissä. Minulle maistuisi nimittäin vielä uusi kattaus.

Alan Wake: The Writer maksaa 560 MS-pistettä.

 

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Lisää aiheesta

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Alan Wake (Xbox 360)

Lue myös

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Disciples III: Renaissance (PC)

Enslaved: Odyssey to the West (PS3, Xbox 360)

Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (DS)

Medal of Honor (PC, PS3, Xbox 360)

Quantum Theory (PS3, Xbox 360)

 

Keskustelu

alan wake the writer oliko jollakin epäselvää mikä se ukko on aikamoista sontaa

@7 Alan Wake onkin vahvasti juoneen pohjautava peli, eli kahden minuutin pikapelistä kaverilla on aikas paha mennä sanomaan mitään :S

Koitin tuota kaverin xboxilla ja oli sen verran puuduttava paskakasa että hyvä vaan etteivät moista sontaa kääntäneet PClle.

Eiköhän se raha ratkaise silloin etenkin kun on valmis näyttään keskaria niille jotka mahdollisti ylipäätään leikkiin lähtemisen. Mä sanon että remedy vois painuu vittuun xboxeineen.

@2 Alan Wake olisi kyllä sellainen peli, että gold-versio voisi toimia. Pelistä on kuitenkin ollut paljon positiivista keskustelua netissä ja kohtuullisesti hinnoiteltu gold-paketti saattaisi saada hyvinkin paljon ihmisiä kokeilemaan peliä.

Toivottavasti joskus tulisi fyysinen versio, joka sisältäisi alkuperäisen pelin ja lisäsisällön. Niin sitten voisi sen paketin hankkia. GOTY-versiota on turha kyllä toivoa, kun tämä on myynyt niin surullisen vähän.

Muropaketin uusimmat