Arvostelu: Call of Duty: WWII:n ensimmäisessä DLC-laajennuksessa parasta on uusi zombitehtävä

05.02.2018 09:00 | Tuukka Hämäläinen

Call of Duty: WWII:n ensimmäinen DLC-laajennus tuo peliin kaivattuja lisäkarttoja, mutta parasta siinä ovat silti uudet War-moodin ja Nazi Zombiesin tehtävät.


Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: Sledgehammer Games / Julkaisija: Activision Blizzard  / Saatavilla: PlayStation 4, tulossa Xbox One, PC  / Testattu: PlayStation 4 / Laitevaatimukset: Windows 7, Intel Core i3 3225, 8 Gt muistia, Nvidia GeForce GTX 660  / Pelaajia: 1 (sisältöä vain verkkomoninpeliin)


Syksyllä ilmestyneessä Call of Duty: WWII -pelissä on menossa jo toinen bonuksia ja lisämoodeja tuova pelitapahtuma The Resistance, mutta nyt PlayStation 4:lle on myös julkaistu pelin ensimmäinen DLC-laajennus, joka sekin kantaa sekavasti nimeä The Resistance. Laajennus tuo peliin kolme uutta moninpelikarttaa, uuden War-moodin tehtävän ja Nazi Zombies -moodin seuraavan luvun.

Laajennus sisältyy pelin kausikorttiin, ja yksittäin ostettuna se kustantaa 14,95 euroa.

PC:lle ja Xbox Onelle laajennus ilmestyy myöhemmin, oletettavasti helmikuun lopulla.

Uudet kartat ovat tervetullut lisäys Call of Duty: WWII:een, sillä kuten Muropaketin lukijat äänestivät syksyllä, tarjoavat peruspeliin sisältyvät yhdeksän moninpelikarttaa liian vähän sisältöä. Uudet kartat ovat Prahaan sijoittuva Anthropoid, Hitlerin itärintaman päämajaan sijoittuva Valkyrie ja Pariisiin sijoittuva Occupation, jonka kerrotaan olevan remake-versio klassisesta Call of Duty -kartasta.

Occupation onkin kartoista toimivin, ja se tarjoaa monipuolisen kentän etenkin alueiden valtaukseen keskittyviin Domination- ja Hardpoint -moodeihin. Valkyriessa on siinäkin oma viehätyksensä, sillä useammat rakennukset ja niiden väliin jäävät avoimet tiet ovat yhdistelmä, jossa ei oikeastaan koskaan ole turvassa. Mikään kartoista ei eroa valtavasti peruspelin kartoista, mutta joukossa ei toisaalta ole yhtään sellaista suutaria kuin vihattu Gustav Cannon (jonka ongelmista VG24/7 kirjoitti hiljattain).

Uudet kartat ovat mukava lisäys ainakin parin pelitunnin perusteella, mutta The Resistancessa parasta ovat siti War-moodin ja Nazi Zombiesin uudet tehtävät. Vaiheittain etenevistä, tehtäväpohjaisista taisteluista koostuva War-moodi on Call of Duty: WWII:n moninpelin parasta antia, ja uusi, Ranskaan sijoittuva Operation Intercept tarjoaa moodiin neljännen tehtävän, jossa on jopa hieman uusia elementtejä.

Interceptissä Liittoutuneet yrittävät vapauttaa joukon ranskalaisia vastarintaliikkeen taistelijoita, tuhota natsien kommunikaatiovälineet ja estää heidän junakuljetustaan lähtemästä. Natsit yrittävät tietysti puolustaa asemiaan ja perääntyvät tilanteen mukaan. Panttivankien pelastaminen on War-moodille uudenlainen aluevaltaus, ja kenttä suunniteltu niin, että toimivia strategioita tuntuu olevan useampia.

Nazi Zombies -moodin uusi osa taas kantaa nimeä The Darkest Shore. Se vie tähtinäyttelijöiden esittämät hahmot Saksan pohjoispuolella sijaitsevalla saarelle. Natsitohtori Doktor Straubin elävien kuolleiden armeijaa löylyttäessä selvitetään jälleen uusia easter egg -salaisuuksia ja Zombies-moodin ”piilotettua polkua”. Laajennukseen sisältyy myös useampia Nazi Zombiesiin keskittyviä Trophy-palkintoja.

Äkkiseltään vaikuttaa, että The Darkest Shoren salaisuudet ovat hieman yksinkertaisemmat ja reitti selkeämpi kuin peruspelin The Final Reich -tehtävässä. Itse kartta eroaa mukavasti The Final Reichista; se tuntuu laajemmalta, eikä nyt olla koko aikaa pimeässä, vaan osa taistelusta käydään sumun keskellä, hailakassa päivänvalossa. Muutoin Nazi Zombies on samaa tavaraa kuin ennekin, mutta moodin ystäville The Darkest Shore on varmasti tervetullut lisäys.

On tietenkin pelaajasta kiinni, onko 14,95 euroa liikaa hintaa DLC-paketista. Jos on Call of Duty: WWII:n moninpelin parissa viihtynyt tähän päivään asti, kannattaa siihen varmasti investoida. Jos taas verkkopeli alkoi puuduttaa jo syksyllä,  kannattaa sijoitusta harkita. Viime kädessä paketti ei tarjoa hirvästi uutta, pikemminkin lisää samaa tavaraa niille, jotka siitä pitävät.

Käynnissä olevan The Resistance -pelitapahtuman ilmaista sisältöä sen sijaan täytyy hieman kehua. 27. helmikuuta asti jatkuva tapahtuma toi peliin esimerkiksi kuudennen divisioonan omine bonuksineen, sekä humoristisen Prop Hunt -moodin, joka on todella virkistävä lisäys moninpeliin. Tapahtuma on selvästi kiinnostavampi kuin joulukuussa pelattu Winter Siege, ja sitä voikin suositella varauksetta kaikille pelin hankkineille.

Alta näet tapahtuman trailerin, jossa esitelty sisältö on siis kaikille ilmaista.

CALL OF DUTY: WWII DLC

”Call of Duty: WWII:a pelaa ilokseen lisää, mutta tajuntaa ei pelin ensimmäinen DLC räjäytä”.