Uusimmat

Arvostelu: Kalja käteen ja jäälle – Old Time Hockey on hyvä vaihtoehto NHL 94:lle

Old Time Hockey

25.04.2017 22:15 Matti Leinonen

Old Time HockeyKehittäjä: V7 Entertainment Inc.
Julkaisija: V7 Entertainment Inc.
Testattu: PC Windows 10 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Saatavilla: PC, PlayStation 4
Tulossa: Switch, Xbox One
Laitevaatimukset: PC Windows 7 64-bit tai uudempi, Core2Duo-tasoinen prosessori, 4 Gt muistia & 4 gigaa kiintolevytilaa
Muuta: Ladattava peli, hinta 11,99 euroa & PC-versio vaatii ohjaimen.
Arvostelija: Matti Leinonen

Old Time Hockey tarjoaa nostalgisen pelihetken 70-luvun kaukaloissa.

Old Time Hockeyssa palataan ajassa taaksepäin, kultaiselle 70-luvulle. Meno oli julmaa, kypärä oli uusi tuttavuus ja taklaukset romuttivat miestä hammaskalustosta jalkoihinsa asti. Erätauolla ei nautittu urheilujuomia, vaan heitettiin rööki huuleen ja kuunneltiin valmentajan jaarituksia mallun savuisessa kopissa.

Raakaa peliä Ranualla siis.

V7 Entertainment Inc.:in peliä voisi kuvailla minimalistiseksi. Mukana on vain 10 joukkuetta ja pari pelitilaa, yksittäinen ottelu yksin tai neljän kaverin kanssa samalla sohvalla, sekä tarinamoodi, jossa seurataan kaljaliigan pohjalle tipahtanutta paikallispanimon sponsoroimaa joukkuetta. Polku on pitkä ja kivinen, mutta kaikesta huolimatta tähtäimessä on menestys ja play offit.

Old Time Hockey

Koska aiheena on 70-luku, se näkyy ja kuuluu kaukalossa. Takatukat helmuavat pelaajien takaraivolla, kypärien määrän voi laskea yhden käsin sormin ja tappelut ovat herkässä kun kovaa taklausta tulee siellä sun täällä. Taklaukset ovatkin yksi merkittävä pelin kääntäjä, muutaman hyvän annetun taklauksen jälkeen joukkue syttyy liekkeihin ja maalinteosta tulee helpompaa ja vastustajan nöyryytyksestä nautinnollisempaa.

Old Time Hockeyn tappelut eivät myöskään jää pieneen nujakointiin, kun ensimmäinen taistelupari on ottanut mittaa toisistaan ja keräilee hampaitaan jäältä, toinen parivaljakko ottaa mailat käteensä ja katsovat kumpi saa ensin kirvesiskun vietyä perille. Maalivahtikin lähtee sirkukseen mukaan jos tarpeeksi on saanut kokea vauhtiin syttyneen joukkueen nöyryytystä.

Parhaimmillaan laskin Old Time Hockeyssa kuusi tappeluparia peräjälkeen, eli klassiset vaihtopenkki tyhjäksi ja turpaan -hetket ovat mahdollisia. Jos pelaajan saa tiputettua nopeasti, tuloksena on loukkaantuminen joka vaikuttaa syöttelyyn ja laukomiseen merkittävästi. Samalla kaukalo saa pientä koristetta veriroiskeista.

Old Time Hockey

EA:n NHL-sarjaa pelanneet pääsevät nopeasti Old Time Hockeyyn sisään. Kontrollit ovat tuttuja konsolikiekkoilijoille, ainoastaan hienoimpia harhautuksia on turha yrittää.

Nostalgianälkäisille tarjolla on kahden napin lätkää, ja perjantai-illan kaljaturnausta varten jopa yksi käsi ohjaimella, toinen tölkillä -ohjausmuoto, jonka avulla voidaan samaan aikaan harrastaa kumpaakin suoritetta, nesteytystä sekä kiekkoilua. Parin illan kokeilun jälkeen sanoisin toimivaksi, mutta ehkä olotilaa pidemmälle viemällä asia paranisi vielä enemmän.

Äänissä ei kovin korkealle myöskään lähdetä, selostaja selostaa ja jäällä kuuluu laukomisia, luistinten narinaa ja ”vitun tuomari ooksä sokea?”-huutoja.

Old Time Hockey ei keksi kiekkoilua uudestaan, vaan ynnäilee reseptiin vanhoja hyviä mausteita. Mukana on reilu annos NHL 94:ää, NHL Hitziä ja hieman uudempia kiekkoiluja. Resepti suositellaan nautittavaksi kaveriporukan kesken viikonloppuna. Realistista kiekkoilua odottavalle ei tarjota juuri mitään, mutta niille, jotka aloittivat oman peliuransa 90-luvun puolessavälissä ja muistelevat niitä aikoja tippa linssissä, on luvassa mukava nostalgiatrippi.