Arvostelu Marvel’s Spider-Man: Miles Morales on PC:llä jopa parempi kuin PlayStation 5:llä

28.12.2022 19:00 Ilari Hauhia

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales saapui taannoin PC:lle. PlayStationilta tuttu talvinen seikkailu Manhattanilla ja Brooklynissä toimii PC-pelaajien iloksi hienosti myös tietokoneella.


Julkaisupäivä: 18.11.2022
Studio: Insomniac Games, Nixxen Software
Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Saatavilla: PC (testattu), PlayStation 4 & PlayStation 5 (testattu)
Pelaajia: 1
Ikäraja: K16
Peliä pelattu arvostelua varten: Noin seitsemän tuntia


Marvel’s Spider-Man: Miles Morales on niin ikään PC:lle nykyään saatavilla olevan Insomniac Gamesin kehittämän Marvel’s Spider-Man: Remasteredin itsenäinen jatko-osa. Pelin pääosassa seittejä pitkin heiluu Peter Parkerin sijaan radioaktiivisen hämähäkin pureman saanut Miles Morales, jonka ura supersankarina alkaa suoraan syvästä päädystä.

Lyhyen perehdytyksen jälkeen Peter lähtee matkalle ja jättää Milesin vastaamaan yksin kaupungin rauhan turvaamisesta. Näin Miles joutuu kohtaamaan uhkaavan Underground-rikollisjengin kokonaan yksin, ilman kokeneemman Hämähäkkimiehen tukea. Pelistä voi kyllä nauttia myös itsenäisenä pelinä, mutta alkuperäisen Marvel’s Spider-Manin pelaaminen alle on silti suositeltavaa.

Mikäli pohjapelin on jo läpäissyt, tarjoaa Miles Morales paljon samaan ja riittävästi uutta. Laajennoksessa yhtyvät pohjapelin parhaat puolet, mutta lisäosa erottuu muun muassa talvisella miljööllään ja Miles Moralesin kokonaan uudella kykypuulla, joka tuo kamppailuun oman sähköisen säväyksensä.

LUE MYÖS: Arvostelu PlayStation 5:n sisäänheittopeli Spider-Man: Miles Morales on lähes viiden tähden viihdettä myös PS4:llä

Jouluiselle Manhattanille ja Brooklynille sijoittuva Marvel’s Spider-Man: Miles Morales on itsenäisenä laajennoksena lyhyempi seikkailu kuin Marvel’s Spider-Man. Noin seitsemästä kahdeksaan tuntia kestävä yksinpeli on nykystandardeilla kohtuullisen lyhyt, ja pelille asetettu 50 euron hintalappu saattaa tuntua kestoon suhteutettuna tyyriiltä. Toisaalta tarjolla olevat tunnit ovat erittäin laadukkaita, ja innokkaille seikkailijoille on tarjolla erilaisia lisätehtäviä ja keräiltävää sälää.

Nixxenin käsialaa oleva Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesin PC-käännös on laadukasta jälkeä. Vaikka ainakin omassa käytössä verkkojen ampuminen ja niiden avulla kaupungin läpi heilahtelu sekä yleinen kamppailu istuvat paremmin peliohjaimelle, voi pelistä nauttia hyvillä mielin myös hiirtä ja näppäimistöä käyttäen. Jos kotoa löytyy jo valmiiksi PlayStation 5:n DualSense-peliohjain, tukee Marvel’s Spider-Man: Miles Morales myös PC:llä haptista palautetta ja adaptiivisia liipaisimia, jotka lisäävät seikkailun immersiivisyyttä huomattavasti.

PC-pelaajat voivat nauttia myös kattavista grafiikka-asetuksista. Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesista löytyy tuki muun muassa 16:9-, 16:10-, 21:9-, 32:9- sekä 48:9 -kuvasuhteille, Nvidia Surroundille ja AMD Eyefinitylle. Lisäksi mukana ovat tuki Nvidian DLSS 2 ja 3 -teknologioille, Reflexille, säteenseurannalle ja muille ominaisuuksille, jotka saavat Manhattanin näyttämään upealta.

Teknisesti peli pyörii suositellut asetukset täyttävällä koneella sujuvalla ruudunpäivitysnopeudella ja ilman teknisiä ongelmia. Latausajat ovat PlayStation 5 -version tavoin nopeita myös SSD:llä varustetulla tietokoneella. Kokonaisuudessaan pelaaminen suorituskykyisellä pelikoneella on erityisesti peliohjaimen kanssa jopa parempi elämys kuin PlayStation 5:llä, sillä tietokoneen suorituskyvystä kaiken irti ottava peli näyttää upealta ja pelaaminen tuntuu hyvin sulavalta.

Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesin PC-versiosta on vaikea keksiä lyhyen keston ja siitä syntyvän korkeintaan keskinkertaisen euroa per tunti -suhteen ohella muuta negatiivista sanottavaa. Mikäli Marvel’s Spider-Man tuntui itseä miellyttävältä peliltä, tarjoaa Miles Morales lisää sitä samaa, mutta entistäkin ehostetummassa paketissa. Toisaalta mikäli pohjapeli ei jostain syystä osunut omaan pelimakuun, ei Miles Morales todennäköisesti ole sen kummempi kokemus.

MARVEL’S SPIDER-MAN: MILES MORALES (PC)

Arvosana: 4,5/5

”Miles Morales swingailee erinomaisen käännöksen myötä nyt myös PC:llä”