Arvostelu: Marvel’s Spider-Man: The Heist -DLC on hyvä lisäys viiden tähden hittipeliin

29.10.2018 20:30 | Henrik Savonen

Marvel’s Spider-Manin The City That Never Sleeps -tarinalaajennus alkaa hitaasti mutta varmasti.


Julkaisupäivä: julkaistu / Kehittäjä: Insomniac Games / Julkaisija: Sony Interactive Entertainment / Alustat: PlayStation 4 (testattu PlayStation 4 Pro:lla) / Peliä pelattu arviota varten: 5 tuntia


PlayStation 4:lle julkaistu Marvel’s Spider-Man tarjosi kerta kaikkiaan täydellisen supersankaripelin, joka osoittautui myös Muropaketin arviossa viiden tähden napakympiksi. Jo ennen pelin julkaisua tarinan kerrottiin jatkuvan myöhemmin julkaistavan The City That Never Sleeps -DLC:n mainingeissa. Laajennus muodostuu kolmesta tarinapaketista. Näistä ensimmäinen eli The Heist lisää Manhattanin kartalle yhtä sun toista uutta tehtävää.

Tarinaltaan The Heist sijoittuu pääpelin jälkeiseen aikaan.

Lisärin aloittaessa pelaaja tulee siivoamaan New Yorkin puhtaaksi pääjuonen aktiviteeteista. Emopelin pää- ja sivutehtävien läpäisy ennen lisäriä on täten enemmän kuin suotavaa. Jo aiemmin sivuhaasteiden vilskeessä nähty Black Cat (suom. Musta kissa) pääsee tällä kertaa suurempaan valokeilaan. Vaikka Black Cat on yksi lisärin ja sen tarinan avainhahmoista, ei tämän saappaisiin ole pelaajalla kuitenkaan mitään asiaa. Sen sijaan jo päätarinaankin vaihtelua tuonut Mary Jane pääsee taas ohjattavaksi Hämiksen ohessa. Tarina keskittyy pitkälti Black Catin alias Felicia Hardyn ympärille, jonka yhteinen menneisyys Hämiksen kanssa saapuu myös luomaan pientä kitkaa Peter Parkerin ja MJ:n välille.

Uutena pahiksena häärää rikollispomo Hammerhead, joka tyytyy ainakin vielä The Heistin aikana jäämään vain varjoissa pysytteleväksi tekijäksi. Hammerheadin sijaan Hämis pääseekin ottamaan mittaa tämän rikollisliigasta, jonka riveistä löytyy melkolailla tutut eli Kingpinin ja Mister Negativen leivistäkin tutut kovanaamat. Täysin muuttumattomana kaduilla rötöstelevää sakkia ei olla kuitenkaan pidetty, sillä mukaan on lisätty yksi täysin uusi, järkälemäisellä konekiväärillä varusteltu rivipahis.

Tehtävien osalta tarjolla on jotakuinkin tuttua kauraa.

Juonta eteenpäin kuljettavat päätehtävät koostuvat pitkälti vihollisten pieksinnästä, jota pääsee harjoittamaan pariin otteeseen myös yhdessä Felician kanssa. Sivutehtävien laidalla paluun tekee somejulkisuuteen hullaantunut Screwball, jonka Hämikselle kyhäämät haasteet noudattelevat Taskmasterin tehtävistä tuttua linjaa. Mukaan on lisätty myös täysin uusi tehtävätyyppi, jossa pelaajan on Spider-Botilla löydettävä ja deaktivoitava autopommeja tietyn aikarajan kuluessa.

Myös uutta kerättävää on luvassa. Pelaaja saa tehtäväkseen löytää Black Catin varastamia ja piilottamia maalauksia, joista kukin avartaa pala palalta Felician ja tämän isän historiaa. Tehtäväkirjoltaan The Heistin jatkaa pitkälti jo pääpelin hyväksi havaitulla tiellä, mikä saattaa tosin lisärin myötä osoittautua jo paikoin itseään toistavaksi.

Kestoa The Heistillä on tarjota sen verran, mitä reilun kympin kustantavalta lisäriltä sopii aikalailla odottaakin. Tarina on läpikoluttu sivutehtäviä myöten helposti yhdessä illassa. Loppu koittaa siis ennen kuin sitä ehtii oikeastaan edes ajatella. Valtaosa DLC:n ajasta kulutetaan Hämiksen ja Black Catin väliseen kissa-hiiri-leikkiin. Homma ei siis tuntunut oikein lähtevän toden teolla käyntiin kuin vasta aivan viime metreillä. Toki näin pelaaja saadaan janoamaan cliffhangeriin jääneelle tarinalle kuumeisesti jatkoa.

Kaikkiaan The Heist on erinomainen syy palata Marvel’s Spider-Manin pariin.

Uudet tehtävät tuovat New Yorkiin uutta puuhailtavaa ja kerättävää, joskaan ne eivät poikkea sen kummemmin siitä, mitä ei olisi pääpelin aikana tullut jo nähtyä. Tehtävien sijaan lisärin kantava voima piilee uudessa tarinassa, jonka aloittamisessa se tuntuu kuitenkin pääsevän kunnolla vauhtiin vasta hieman ennen lopputeksteihin pääsyä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kyseessä on vain yksi kolmasosaa uuden The City That Never Sleeps -laajennuksen tarinasta. The Heistin juonikuvioita jatkava Turf Wars ilmestyy marraskuussa, ja kokonaisuus viimeistellään Silver Liningilla ennen joulua.

MARVEL’S SPIDER-MAN: THE CITY THAT NEVER SLEEPS – THE HEIST (DLC)

“Uuden tarinan käynnistävä The Heist on hyvä, mutta hitaasti alkava lisäri Marvel’s Spider-Manille.”