UUSIMMAT

Arvostelu: Resident Evilin uusinnat eivät yllätyksiä tarjoile

09.12.2016 21:37 | Eric Hartin

resident-evil-triple-packTekijä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Testattu: Playstation 4
Saatavilla: Playstation 4 & Xbox One
Pelaajia: 1 / 2 (samalla koneella)
Arvostelija: Eric Hartin

residentevil456_hd_arv_03

Yksi tämän pelisukupolven näkyvimmistä trendeistä ovat vanhempien pelien uudistetut teräväpiirtoversiot. Varsinkin Capcom on innostunut kierrättämisestä. Harvoja pelejä on julkaistu niin monta kertaa uudelleen erilaisina versioina kuin Street Fighter- ja Resident Evil -sarjan teoksia.

Uusi Resident Evil Triple Pack – eli ”Resident Evil -kolmoispakkaus” – on ostettavissa pakettina digilatauspalveluista, mutta myös erillisinä peleinä sekä latauspalveluista että pelikaupoista. Paketti sisältää pelisarjan osat 4-6.

Kokoelman ehdottomasti paras peli on varsinkin yksin pelaavalle Resident Evil 4. Se oli aikanaan iso muutos kolmeen ensimmäiseen Resident Eviliin tottuneelle. Oudot kuvakulmat ja hidas taistelu olivat tiessään, tilalla huomattavasti räiskintäpainotteisempaa menoa. Siinä missä ensimmäisessä Resident Evilissä pakeneminen oli järkevä ratkaisu, neljännessä voi jo ampua lähes kaiken matalaksi.

Jatkossa räiskinnän rooli kasvoi entisestään. Kuudenteen Resident Eviliin mennessä kauhuainekset olivat jo tiessään.

Resident Evil

Resident Evil 4:n kierrättäminen ei ole sinänsä huono juttu, sillä se on edelleenkin erinomainen peli. Terävämmän piirtotarkkuuden lisäksi uusi PS4-versio sisältää jokaisen edellisen version herkut – eikä yhtään sen enempää. Painos on sikäli hieman kunnianhimoton, että esimerkiksi hahmomalleihin tai tekstuureihin ei ole sen kummemmin koskettu. Julkaisu on siis täysin sama kuin edellisen sukupolven uusintapainos, joskin hieman tarkempana ja vauhdikkaammalla ruudunpäivityksellä.

Resident Evil 5 on tunnetusti samaa mitä edellinen pelikin, vain pienin muutoksin. Isoin ero Resident Evil 4:ään on yhteistyötila, mutta muuten se tallaa pitkälti edeltäjänsä poluilla. Itse asiassa viidennen pelin ongelma on juuri yllätyksettömyys. Uudelleenversiointina PS4-versio on toimiva, joskin sen isompia herkkuja ei mukana ole. Suurin ero on ruudunpäivitys, mikä on vakaa jopa jaetun ruudun moninpelissä.

Resident Evil

Resident Evil 6:sta ei sitten taas olekaan hirveämmin hyvää sanottavaa. Sen suurin ongelma on räiskintäpainotteisuus. Pelisarjan runko ei ole koskaan taipunut täyteen räiskintään, joten meno muuttuu äkkiä puisevaksi. Tämän lisäksi jo entisestään hölmö Resident Evil -tarina muuttuu huonoksi toimintakomediaksi, jossa millään ei ole mitään väliä.

Paras syy pelata Resident Evil 6:a on vain nähdä, miksi tammikuulle luvattu Resident Evil 7: Biohazard ei ennakkotietojen mukaan tule jatkamaan sen jalanjäljissä.

Resident Evil Triple Packin uusinnoista nelosta ja vitosta voi huoletta suositella, etenkin jos ei ole pelannut pelejä ennen. Ne eivät ole hirveästi vanhenneet ja lisäksi niistä löytyy kaluttavaa pitkäksi aikaa.  Toisin sanoen Resident Evil 4 ja 5 ovat oivia välipaloja sarjan tammikuun loppua ja seitsemättä osaa odotellessa. Jos taas omistaa pelit jo missään muodossa, eivät uusintajulkaisut paljoa tarjoa.