UUSIMMAT

Arvostelu: Sword Art Online – Hollow Realizationia ei voi suositella edes anime-faneille

24.11.2016 21:52 | Eric Hartin

Sword Art Online: Hollow RealizationTekijä: Namco Bandai
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: PlayStation 4
Saatavilla: PlayStation 4, PlayStation Vita
Pelaajia: 1
Arvostelija: Eric Hartin

swordartonlinehollowrealization_arv_02

Nettiropettajien elämästä kertova Sword Art Online on ollut manga- ja anime-rintamalla kovassa huudossa jo jonkin aikaa. Parin vuoden takainen Sword Art Online: Hollow Fragment sisälsi nettiropejen suurimmat ongelmat, eikä yhtään niiden hienouksia. Jatko-osa jatkaa samalla kaavalla.

Näin lähtökohtaisesti ajatus yksinpelistä, joka sijoittuu nettiroolipeliin, ei ole huono idea. Ainakin siinä on paljon potentiaalia. Valitettavasti toistaiseksi jokainen tähän premissiin tukeutunut peli kierrättää tehokkaasti myös nettipelien pahimpia ongelmia. Näin tekee myös Sword Art Online: Hollow Realization.

Suurin osa tehtävistä pyörii pitkälti toiston ympärillä; kerää sata rotanhäntää, kerää 500 suden peräsuolta. Tietenkään kaikilla susilla ei ole peräsuolta, joten jokaista peräsuolta kohti joutuu tappamaan 1000 sutta. Tarinatehtävät ovat jo itsessään täynnä samaa kulunutta pelisuunnittelua, sivutehtävissä ongelma vain pahenee.

Myös taistelut kärsivät samoista ongelmista. Se on nettiropeista tuttua kauraa: perusvihut lakoavat ihan perushyökkäyksestä, pomovastuksia vastaan joutuu ehkä käyttämään erikoiskykyjä. Mitään suurempaa haastetta touhussa ei ole. On vain taisteluita, jotka ovat lyhyitä, ja taisteluita, jotka ovat pitkiä kuin nälkävuosi.

Kuolema on vain lopputulosta siitä, että keskittyminen herpaantui monotonisen hakkaamisen aikana.

Sword Art Online: Hollow Realization

Sword Art Online: Hollow Realization ei kiinnosta edes juonen takia.

Tarina on pitkälti pelkkiä animekliseitä. On pekka perusjamppaa ja kymmentä eri sorttia animetyttöä ja kaikki animetytöt jollain tavalla kiinnostuneita pekasta. Siinä ohessa pahikset pahistelevat, mutta keskiössä on lähinnä geneeriset animesuhteet. Vai miltä kuulostaa yli kymmenen minuuttia kestävät välipätkät siitä, että sopiiko ostettu miekka varmasti naishahmon silmien väriin.

Suurinta osaa ongelmista lievittäisi se, että kiltakaverit olisivat oikeita ihmisiä, joiden kanssa nautitaan ja kärsitään niin pelin hyvistä kuin huonoista puolista. Valitettavasti Hollow Realization on yksinpeli, ja tekoälyn ohjaamat kiltakaverit ovat juuri niitä edellä mainittuja animearkkityyppejä.

Sword Art Online: Hollow Realization

Sword Art Online: Hollow Realization on halvalla tehty, halvalta kuulostava ja ennen kaikkea tylsä peli. Näin voi sanoa monesta nettiroolipelistäkin, mutta Hollow Realizationia joutuu kaiken pahan lisäksi pelaamaan yksin.

Henkilökohtaisesti en suosittelisi Hollow Realizationia edes Sword Art Onlinen faneille. Vaikka hahmoista pitäisikin, pilaa peli kaiken ilon toistamalla itseään aivan liikaa. Se ei yksinkertaisesti ole rahan tai vaivan arvoinen.