Arvostelu Wreckfest tarjoaa pätevää romurallia myös mobiililaitteilla

24.12.2022 10:00 Ilari Hauhia

Romurallipeleihin erikoistunut suomalaisstudio Bugbear tunnetaan FlatOuteista sekä tuoreemmasta Wreckfestistä. Nyt PC:ltä ja konsoleilta tuttu Wreckfest on saatavilla myös Androidille ja iOSille, ja käännös on ilahduttavan onnistunut.     


Vampire SurvivorsJulkaisupäivä: 20.10.2022
Studio: Bugbear / Handy Games
Julkaisija: Handy Games
Saatavilla: Mobiiliversio iOS (testattu) ja Android, myös PC, Xbox, PlayStation ja Nintendo Switch
Pelaajia: 1
Ikäraja: 12
Peliä pelattu arviota varten: noin viisi tuntia


Wreckfest ilmestyi alun perin PC:lle vuonna 2018 ja konsoleille vuonna 2019. Nyt koko romuralli on käännetty kaikessa komeudessaan myös Androidille ja iOSille. Mobiiliversio vastaa sisällöltään (online-moninpeliä lukuun ottamatta) PC- ja konsoliversioita, mikä on varsin huima suoritus.

Kyse on kuitenkin vasta muutaman vuoden takaisesta pelijulkaisusta, eikä edes mistään pikkupelistä. Siihen nähden myös pelistä pyydettävä 9,99 euron hintalappukin on varsin kohtuullinen, eikä mukana ole lainkaan mikromaksuja tai mainoksia.

Wreckfest tarjoaa hyvin arcademaista romurallia, jossa jarruttamisen sijaan voi hyvillä mielin törmätä seinään tai muihin autoihin. Peli ei ota itseään turhan vakavasti, ja esimerkiksi fysiikkasimulaatio on mallia ”anteeksiantava”.

Kaahaamisen ja temppuilun ohella Wreckfest tarjoaa myös autojen ostelua, rakentelua ja päivitystä. Autovalikoimaan kuuluu tavallisten romuautojen ohella esimerkiksi busseja ja muita erikoisuuksia kuten puimureita ja ruohonleikkureita. Pelimuotoihin kuuluvat uratila, kustomoidut tapahtumat, turnaukset sekä moninpeli, joka mahdollistaa moninpelaamisen samassa wifi-verkossa.

Uratilassa pelaaja aloittaa aluetason junioriliigasta ja etenee sieltä aina maailman huipulle saakka. Matkan varrella pelaaja avaa käyttöön uusia päivityksiä ja ansaitsee rahaa, jolla parempia osia ja autoja voi ostaa.

Kustomoitavissa tapahtumissa pelaaja voi luoda itselleen haluamansa kaltaisen pikapeli-romurallin. Mukana on peräti 44 erilaista rataa sekä useita eri romurallin muotoja, joten pelaaminen viihdyttää pitkään. Turnaukset puolestaan tarjoavat päivittäisiä, viikottaisia ja kausittaisia haasteita.

Kokonaisuudessaan pelaaminen on hauskaa ja Wreckfest edustaa selvästi mobiilipelien parhaimmistoa. Siitä on kiittäminen pelin mobiililaitteille kääntänyttä Handy Gamesia, joka on tehnyt käännöstyön kanssa todella hyvää työtä.

On jo sinällään hyvä suoritus, että PC:ltä ja konsoleilta tuttu peli on saatu käännettyä taskukokoiseksi. Vieläkin hienompaa on, että mobiiliversio pyörii ainakin testilaitteena toimineella iPhone 12 Minillä erinomaisesti, ja vieläpä näyttää hyvältä. Pelin suorituskyvyssä ei ole valittamista, eikä vastaan tullut suurempia bugeja tai muita teknisiä ongelmia.

Wreckfest tarjoaa kosketusnäyttökontrollit sekä tuen peliohjaimelle. Koskestusnäyttökontrolleilla pelaaminen on kohtuullinen kokemus, mutta peliohjaimella pelaaminen muuttuu huomattavasti luontevammaksi. Pelaamiseen voi näin suositella erillistä mobiilipeliohjainta, ja toki mobiililaitteet tukevat myös esimerkiksi PlayStation- ja Xbox -ohjaimia, mikäli sellainen löytyy jo valmiiksi kotoa.

Kokonaisuudessaan Wreckfest on malliesimerkki siitä, kuinka PC- ja konsolipeli tulisi kääntää mobiililaitteille. Wreckfestin tarjoama romuralli on aidosti hauskaa ajanvietettä, josta on vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Wreckfest Mobile on saatavilla iOSille App Storesta ja Androidille Play Storesta.

WRECKFEST MOBILE

”Wreckfest Mobile tarjoaa PC- ja konsoliversioita vastaavan romurallielämyksen myös mobiililaitteilla.”

Arvosana: 4/5