Auto Assault -ennakko (pc)

24.10.2005 00:00 | Jukka O. Kauppinen

Yksi mielenkiintoisimmista viime aikojen tulollaan olevista pc-peleistä on Auto Assault. Kyseessä on Mad Max -elokuvien henkinen verkkoroolipeli, jossa kaikki pelaajat liikkuvat raskaasti aseistetuilla autoilla mutanttien, kyborgien ja ihmisten kansoittamassa tuhoutuneessa maailmassa.

Autojaan voi pelissä varustaa todella monipuolisesti: moottori, aseet, renkaat ja ulkoasu ovat kaikki muokattavissa. Varusteita ja osia voi myös tehdä itse. Autoja voi lisäksi omistaa monta yhtä aikaa. Tallissa voi olla yksi auto pelaajien välisiin taistoihin ja toinen tavalliseen pelaamiseen.

Ajamisessa ja pelaamisessa on selkeästi painotettu hauskuutta realismin sijaan. Ammuksista tai bensasta ei tarvitse välittää, ja muutenkin pelaaminen on erittäin toimintapainotteista. Lyijy lentää, bensa räjähtää ja pelti vääntyy Havoc 2 -fysiikkamoottorin voimin. Tekemällä räiskinnän ohella erilaisia temppuja ja stuntteja saa myös käyttöönsä erikoisempia esineitä ja osia.

On vaikea sanoa, kuinka kauan peruspelaamisen toiminta jaksaa kiinnostaa, mutta onneksi Auto Assaultissa on panostettu myös pelaajien välisiin taistoihin. Pelaajat voivat muodostaa ryhmiä eli saattueita ja ottaa erää muita vastaan. Peli tulee tukemaan klaanien lisäksi myös palvelimien välisiä otteluita.

Tekijä: NetDevil
Julkaisija: NCsoft
Testattu: pc
Tulossa: pc, 2006
Pelaajia: tuhansia
Pelin kotisivu: eu.autoassault.com