Uusimmat

Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII (PC)

12.09.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Toiseen maailmansotaan sijoittuva Battlefield 1942 on kerännyt itselleen valtaisan suosion nettipelien ystävien keskuudessa, eikä syyttä. Tämä tiimipohjainen räiskintäpeli on nimittäin yksi tämän hetken parhaista, ellei jopa paras nettiräiskintä. Yksinpelikin paketista löytyy, mutta tähän osa-alueeseen on kiinnitetty varsin vähän huomiota. Botteja vastaan taistelu ei innosta kovin pitkään, huolimatta siitä, että pelin puitteet ovat kunnossa. Nyt kauppoihin on ilmestynyt Battlefield 1942:n toinen laajennus, lisänimeltään Secret Weapons of WWII.

Tämä uusi lisälevy keskittyy nimensä mukaisesti natsien ja akselivaltojen kehittelemiin salaisiin aseisiin, joista suurin osa ei kuitenkaan koskaan ehtinyt taistelukäyttöön. Kuudentoista uuden ajoneuvon joukosta löytyy mm. saksalaisten rakettireppu, todella pienikokoinen hävittäjä McDonnell F-85 Goblin, lentävän spawnpointin virkaa toimittava C-47 kuljetuskone ja T34-raketinlaukaisimella varustettu, todella tuhovoimainen Sherman-tankki. Nämä uudet tuttavuudet ovat todella mielenkiintoisia tapauksia ja vihollisten kannalta varsin pelottavia sellaisia. Uusien ajoneuvojen ominaisuudet on kuitenkin saatu hyvin tasapainoon, joten mitään yleispätevää ja tuhoutumatonta tappokonetta ei pelistä onneksi löydy. Uusia sotilasaseita ovat mm. heittoveitset, haulikko sekä saksalaisten laskuvarjojääkäreiden suosima Fallschirmjager Gewehr 42 -rynnäkkökivääri. Uudet aseet ovat ihan kivoja, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta varsin identtisiä jo aiemmin tutuksi tulleiden tussareiden kanssa.

Uutta pelattavaa Secret Weapons of WWII sisältää kahdeksan kentän ja uuden pelimoodin edestä. Uusien karttojen joukosta löytyy monia mielenkiintoisia paikkoja, kuten Hitlerin piilopaikkana tunnettu The Eagle’s Nest, Essenissä sijaitseva asetehdas sekä lentokenttä Prahan lähellä, jossa natsien väitettiin kehittävän U.F.O:n kaltaista lentolaitetta. Pelialueissa on myös mukavasti vaihtelua. Kahdeksasta uudesta kentästä kuusi tukee uutta tavoitepohjaista pelimoodia, joissa on varsin yksinkertainen strategia. Liittoutuneet hyökkäävät ja sakemannit puolustavat tiettyä kohdetta kynsin hampain. Tämä onkin ehdottomasti lisälevyn parasta antia.

Pelillisten uudistusten lisäksi Secret Weapons of WWII tuo mukanaan muutamia Battlefield 1942:n tekniikkaa parantavia ominaisuuksia. Näihin lukeutuu mm. grafiikkamoottorin viritykset, paranneltu fysiikanmallinnus, viimeistellympi äänimaailma, bugikorjaukset ja muut pienemmät parannukset. Lisälevyn myötä taistelukentät siis näyttävät ja kuulostavat paremmilta kuin koskaan.

Kokonaisuutena Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII on erittäin onnistunut lisälevy, jota kaupitellaan alle 30 euron hintaan. Tämä on hyvä, sillä uutuussisällön määrällä tämä peli ei varsinaisesti juhli. Onneksi laatu korvaa määrän ja senpä takia lisälevyä voi suositella kaikille pelisarjan ystäville. Vasta nyt moninpelimaailmansodasta kiinnostuneet joutuvat hankkimaan myös alkuperäisen Battlefieldin päästäkseen kiinni toisen maailmansodan salaisiin aseisiin.

— Mikko Matilainen