Uusimmat

Battlefield 2: Euro Force (pc)

13.06.2006 11:37 Miika Huttunen

Battlefield 2 on yksi tämän hetken suosituimmista verkkoräiskintä peleistä, ja pitääkseen nälkäiset pelaajalaumat tyytyväisenä pelin kustantaja EA ja kehittäjä Digital Illusions julkaisevat kaksi maksullista lisukepäivitystä. Näistä ensimmäinen on nimeltään Euro Force ja toinen myöhemmin julkaistava Armored Fury.

Kyseessä ei siis ole kokonainen kaupoista saatava lisälevy emopeliin, vaan EA:n oman verkkopalvelun kautta maksua vastaan ladattava lisukepaketti. Hinta ei juuri päätä huimaa, sillä se on vain 5.99 euroa. Mutta mitä sillä saa?

Euro Force tuo emopeliin kolme uutta karttaa, neljä ajoneuvoa sekä uuden sotajoukon eli eurooppalaiset sotavoimat seitsemän uuden aseen kera. Taistelut sijoittuvat Aasiaan, jossa EU:n fiktiiviset sotajoukot ottavat yhteen sekä Kiinan armeijan että Lähi-idän koalition joukkojen kanssa.

Uudet kartat ovat kooltaan keskikokoa, eli ne tukevat maksimissaan 32 pelaajan välistä sotaan. Toisaalta ne on suunniteltu tietyntyyppiset taistelut mielessä, joten sotiminen on jatkuvaa ja kiivasta. Lisää kartoista erillisessä laatikossa.

Leopardeja ja tiikereitä

Uudet ajoneuvot ovat kaikki eurooppalaista kalustoa. Kaksi niistä on taistelupanssarivaunuja, Leopard 2A6 ja Challenger 2. Toiset kaksi ovat hyökkäyskone Eurofighter Typhoon T1 ja Tiger HAP taisteluhelikopteri.

Ajoneuvoista Tiger ja Challenger 2 ovat tehokkaita ja helppoja ohjata. Typhoon sen sijaan on hankala ohjata, vaikka onkin tulivoimainen maahyökkäyskone.

Seitsemän uutta asetta ovat eurojoukkojen perusaseet, joista kahteen on voinut jo tutustua 1.2 –päivityksen myötä. Kyseinen päivitys toi tarkkuuskivääri L9A1:n ja P90-konepistoolin käytettäväksi myös muissa kartoissa avattavien aseiden muodossa.

Uudet aseet tuovat kivaa vaihtelua ja antavat vaihtoehtoja pelaamisessa, mutta veteraanit luultavimmin siirtyvät takaisin avaamiinsa lisäaseisiin melko nopeasti.

Euro Force on onnistunut lisukepaketti, joka on hintansa väärti pelin faneille. Pientä miinusta pitää kuitenkin antaa sen Gamespy-tili ja tietokonekohtaisuudesta. Euro Forcen karttoja ei voi pelata omalla tilillä muulla koneella kuin sillä, jolle se on asennettu. Toiselle koneelle siirryttäessä se on ostettava uudelleen.

Uudet taistelukentät

The Great Wall

Nimensä mukaisesti pätkälle Kiinan muuria sijoittuva The Great Wall on nopeasti kohoamassa pelaajien suosikkikartaksi. Kartan taistelut ovat lähinnä lähietäisyyksille sijoittuvia tulitaisteluita muutamilla panssariajoneuvoilla varustettuna. Parasta kartassa on sen moniulotteisuus. Taistelut voivat sijoittua niin muurin ympäröimälle suurelle sisäpihalle, niiden ulkopuolelle, muurien sisälle tai niiden harjalle. Selkeästi jalkaväkipainotteinen.

Tarabara Quarry

Tarabara Quarry on laaja ja avoin kenttä, jossa etäisyydet tavoitepisteiden välillä ovat todella suuret ottaen huomioon, että kyseessä on vain keskisuurelle pelaajamäärälle tehty kartta. Jos Great Wall on jalkaväkikartta, on Tarabara Quarry kaikkien panssarivaunuhirmujen lempikartta. Tällä kartalla ei jalkaväkeä juuri kaivata, ja vaunuja löytyy jopa vain 16:sta pelaajalle mitoitettuna 12 kappaletta. Tämä kartta tarjoaa toistaiseksi parhaat puitteet panssariväkitaisteluihin.

Operation Smoke Screen

Tämä kartta sijoittuu palavalle öljykentälle, jossa palavat öljylähteet aiheuttavat luonnollisen näköesteen suuren ja paksun savupilven muodossa. Kaikkiaan Operation Smoke Screen on eräänlainen peruskartta, ja kahden muun Euro Forcen mukana tulevan kartan välimuoto. Tällä kartalla pääse sotimaan sekä jalan, ajoneuvoissa että ilmassa. Savupilvi, rakennukset ja maastonmuodot tarjoavat jatkuvaa suojaa taisteluissa.

 

Tekijä: Digital Illusions

Julkaisija: Electronic Arts

Testattu: pc

Saatavilla: pc

Pelaajia: 1-32

Laitevaatimukset: 1,7 GHz prosessori, 512 Mt muistia, 2,3 Gt kiintolevytilaa, 128 Mt DirectX 9 -näytönohjain

Pelin kotisivu: http://www.battlefield2.com/