Uusimmat

Battlefield 2: Modern Combat -ennakko (PS2, Xbox)

03.11.2005 00:00 Miika Huttunen

Pc:n verkkosotapelien kuninkaan Battlefieldin konsoliversiota on jouduttu odottamaan jo pitkä tovi, eikä vähiten siksi, että EA päätti lisätä peliin moninpelin lisäksi myös kunnollisen yksinpelin. Odotus on kuitenkin pian ohi, sillä peli ilmestyy kauppoihin lokakuun lopussa. Saimme käsiimme ennakkoversion ja testasimme kuinka se toimii verkossa sekä yksinpelinä.

Sotiminen tapahtuu Kazakstanissa, jossa EU:n ja USA:n joukot sotivat Kiinan armeijaa vastaan. Yksinpelin tarina vaihtelee puolten välillä, ja lopulta voi valita, kumman riveissä taistelee lopulliseen voittoon saakka.

Yksinpeli ei kuitenkaan ole tavanomaista ramboilua. Tehtävissä on lukuisia omia sotilaita, joiden ohjauksen välillä voi vapaasti vaihdella katsomalla kohti haluttua hahmoa ja painamalla näppäintä. Sitä tuetaan tehtävien leikkikenttäsuunnittelulla, eli peli antaa nipun sotilaita ja kalustoa pelaajan käsiin, ja loppu on kiinni hänestä. Eteneminen on vapaata.

Tunnelma on sotaisen realistinen, mutta taisteluista kerätään silti videopelimäisesti pisteitä, joilla saa avattua käyttöön uusia ominaisuuksia ja parempia varusteita.

Moninpeli tukee kummallakin konsolilla 24 pelaajan verkkosotia. Käytössä pelaajilla on 50 asetta ja 30 eri ajoneuvoa, joihin kuuluu niin jeeppejä, tankkeja, helikoptereita kuin veneitäkin. Kentät ovat laajoja ja sotiminen hektistä. Taistelut valloituspisteistä ovat tiukkoja, ja koko ajan tapahtuu.

Pelaajat voivat valita sotilaansa viidestä eri vaihtoehdosta: rynnäkkösotilas, erikoisjoukkojen sotilas, pioneeri, tarkka-ampuja ja tulitukisotilas. Joka luokalla on omat aseensa ja varusteensa, jotka määräävät niiden roolin taistelukentillä.

Pieni pettymys on kuitenkin se, että vaikka verkkopelissä nousisi arvoasteikolla, käyttöön ei saa uusia aseita tai varusteita, toisin kuin yksinpelissä tai pc-versiossa.

Peli rullaa pehmeästi ja näyttää etenkin PlayStation 2:lla upealta. Verkkopelissä on ulkoisista puitteista jouduttu jonkun verran karsimaan sulavan pyörimisen takaamiseksi.

Tekijä: Digital Illusions CE
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: Xbox, PS2
Tulossa: PS2, Xbox, PSP, Xbox 360
 
Pelin kotisivu: Battlefield 2: Modern Combat