Uusimmat

Blade Kitten -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

06.09.2010 14:37 Jukka O. Kauppinen

Lisenssipelejä löytyy nykyisellään vähän joka lähtöön, mutta Blade Kittenissä lähtökohdat ovat tavallistakin… Miten sen nyt sanoisi…. Vekkulimmat? Animemmat? Houkuttelevammat?

Jos päähenkilö on napapaitaan pukeutuva palkkionmetsästäjä, jolla on myös kisunkorvat ja vaaleanpunainen häntä, niin jo siinä on Boba Fettillä ihmettelemistä.

Blade Kitten on alkujaan reipas ja toiminnantäyteinen anime-henkinen sarjakuva, josta Krome Studios työstää parhaillaan räiskintää ja lähikamppailua sekoittavaa tasoloikintaa. Ja hauskaltahan tämä vaikuttaa.

Sarjakuva vs. peli, sama kohtaus.

Päähenkilö on felioni, ihmisten ja kissojen risteymästä jollain ihmeen tavalla kehittynyt rotu. Mutta felioneja ei ole jäljellä enää kovinkaan montaa, joten Blade Kitten aka Kit Ballard urakoi nyt palkkionmetsästäjänä Korundan aurinkokunnassa. Tekemistä riittää ja sarjakuvien maailmassa Kit on kohdannut jo valtaisan määrän sekä ystäviä että vihollisia.

Vauhdikkaasta pelimaailmasta tullaan näkemään yhtä jos toista myös peliversiossa, joka vaikuttaa seuraavan ainakin teemallisesti sarjakuvan tapahtumia. Toiminta alkaa suorastaan ärsyttävällä tavalla, sillä Kit on kaikessa rauhassa vastaanottamassa uutta tehtävää kun pikkuhäirikkö Terra-Li tulee pyörimään jalkoihin ja sotkee ihan kaiken. Siitä alkaa melkoinen takaa-ajo, jonka mittaan paljastuu kaikenlaista huolestuttavaa.

Tyylillisesti Blade Kitten on oivallinen esimerkki nykyaikaisesta tasohyppelystä. Vaikka peli tapahtuukin 2D:nä, ovat maisemat visuaalisesti kolmiulotteisen oloiset. Syvyysvaikutelma on näyttävä, vaikka taaemmas ei pääsekään liikkumaan. Kamera elää mukavasti toiminnan ja liikkumisen mukaan, zoomaillen sisään ja ulos tarpeen mukaan. Kuvakulmat vaihtelevat sen mukaan miten pelin ohjaaja on halunnut draamaansa esittää.

Myös visuaalisuus viehättää, sillä grafiikat ovat värimaailmaltaan veikeät ja tyylillisesti ihastuttavan sarjakuvamaiset. Ehkä hieman animehenkiset, mutta tällä kertaa sekään ei ole synti.

Käytännössä peli on näpsäkkää räiskintä-tasoloikkaa, jossa Blade Kitten juoksee, hyppii, kiipeilee seinillä ja katoissa, roikkuu objekteissa ja antaa kyytiä vihollisille vekkulilla lentävällä miekallaan Darque Bladella. Miekkaa voi käyttää kätevästi sekä lähiaseena että vihollisten kyykyttämiseen kauempaakin. Pelaaminen on nopeaa ja ketterää, sillä kyllähän me tiedämme miten eläväisiä kisuliinit voivat olla.

Rajoittuneempi ennakkoversio Blade Kittenistä ei vielä antanut erityisen laajaa kuvaa pelin sisällöstä, mutta alkutuntuma oli mukava. Vaikkapa Shadow Complexiin verrattuna Blade on modernimman oloinen, teknisesti vaikuttavampi toimintapeli, jonka visuaalit erottuvat kivasti keskimääräisestä pelitarjonnasta. Juttuun taitetuista kuvista katsottuna vaikutelma ei tosin ole läheskään yhtä kiva kuin pelatessa.

Tällaisenaan se on kuitenkin oiva osoitus digitaalisen pelijakelun teosten kasvusta, fyysisen koon ohella myös laadullisesti. Ja peli, jota sekä tasoloikkien että populaarikulttuurin ystävien kannattaa pitää silmällä. Kokeilkaa demoa, kunhan sellainen julkaistaan.

Blade Kitten ilmestyy syyskuun lopussa.

 

Tekijä: Krome Studios
Julkaisija: Atari
Testattu: Xbox 360
Tulossa: PC, PlayStation 3, Xbox 360 – syyskuu 2010.
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.bladekitten.com/game
Jukka O. Kauppinen

 

Lue myös

DarkStar One: Broken Alliance (Xbox 360)

Golden Sun: Dark Dawn -ennakko (DS)

Kane & Lynch 2: Dog Days (PC, PS3, Xbox 360)

Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360)

Mafia II (PC, PS3, Xbox 360)

Sam & Max Episode 305: The City That Dares Not Sleep (Mac, PC, PS3)

Tom Clancy’s H.A.W.X. 2 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)