Uusimmat

Blade Kitten (PC, PS3, Xbox 360)

24.10.2010 14:00 Petteri Kaakinen

Tekijä: Krome Studios
Julkaisija: Atari
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.bladekitten.com/game
Petteri Kaakinen

 

Ladattavien pelien palvelut ovat erinomaisia jakelukanavia tietyille genreille ja pienemmille peleille, joilla ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia menestyä kauppojen hyllyillä. Osa peleistä kerää mainetta ja kunniaa erinomaisen omaperäisillä ideoillaan ja laadullaan, toiset vaipuvat keskinkertaisuuden unholaan. Blade Kitten on jälkimmäistä luokkaa hyvistä ideoistaan huolimatta.

Blade Kitten pohjautuu samannimiseen netissä luettavissa olevaan sarjakuvaan, jossa seurataan palkkionmetsästäjä Kit Ballardin koettelemuksia. Se on pohjimmiltaan tasapuolinen sekoitus 2d-toimintaa sekä -tasohyppelyä. Kit on monia muita tasohyppelysankareita ketterämpi tapaus. Hän pystyy nimittäin liikkumaan erittäin kätevästi myös seiniä ja kattoja pitkin. Vihollisista pääsee eroon Kitin rinnalla leijuvan miekan avulla ja muutamilla erikoisliikkeillä.

Kontrollit on kuitenkin sössitty sen verran pahasti, että ne eivät tuo niinkään mieleen genren parhaita pelejä, vaan ne keskinkertaisemmat tuotokset. Kissaihmiseksi Kit on kömpelö ja vihollisista pääsee lopulta eroon parhaiten vain hyökkäysnappia rämpyttämällä. Potentiaalia olisi parempaankin.

Aarteita siellä, aarteita täällä

Kenttäsuunnittelu on Blade Kittenin vahvin alue ja se pelastaakin paljon. Niiden teemat vaihtelevat klaustrofobisista viemärisokkeloista kesäisen aurinkoisiin niittyihin ja itämaisiin kaupunkeihin. Niissä on mukavasti vaihtelua ja erilaisia jippoja, joiden ansiosta pelaaminen pysyy tuoreena lähes koko pelin läpi. Kenttäsuunnittelu on onneksi sellaista, että ohjauksen tahmeus johtaa harvoin kuolemaan.

Seikkailu ei ole kenttäsuunnittelunkaan osalta lähelläkään täydellistä, mutta se on pakko kerätä kaikki -pakko-oireesta kärsivien nirvana. Joka kolkasta löytyy nimittäin erilaisia rahakätköjä ja muuta kerättävää. Ongelmana on se, että kentät ovat ehkä liiankin täyteen ahdettuja ja pitkiä. Joskus eteneminen matelee, kun joka välissä löytyy hajotettavia seiniä tai muita vaihtoehtoisia reittejä, joiden päässä odottaa aarrearkkuja ja rahaa.

Kokonaisuus olisi ehkä toiminut paremmin, jos kentät olisi pilkottu hieman pienempiin osiin. Pisimmillään yhden kentän läpäiseminen voi kestää melkein tunnin, kun yrittää löytää kaikki arkut ja muut salaisuudet, lyhyimmät taasen eivät kestä varttituntia kauemmin. Koko pelin voi periaatteessa juosta läpi alle puolessatoista tunnissa, mutta kenttien tarkempi läpi käyminen moninkertaistaa peliajan.

Blade Kittenin tahmeat kontrollit ovat pelin suurin ongelma. Muiden pienempien vikojen kanssa pystyy vielä elämään, mutta kissatypykän ohjastaminen aiheuttaa turhan usein pientä turhautumista kun hahmo ei tarttunutkaan seinään tai tottele pelaajaa.

Jos hieman kankeat kontrollit eivät häiritse, Blade Kitten voi olla nautittava kokemus etenkin sellaisille pelaajille, jotka pitävät kaikkien mahdollisten nurkkien nuohoamisesta salaisuuksien toivossa.  Parhaimmillaan Blade Kitten voi tarjota ihan mukiin menevää viihdettä parempien julkaisujen välillä, mutta läpäisyn jälkeen se häipyy nopeasti mielestä.

15 euron hintalappu on kuitenkin turhan korkea hinta näinkin keskinkertaisesta paketista. Vaikka sisältöä löytyy sinänsä mukavasti, ei sisällön laatu oikeuta hintaa. Kannattaa kokeilla demoa.

 

Lisää aiheesta

Blade Kitten -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Batman: The Brave & The Bold (DS, Wii)

Civilization 5 (PC)

Disciples III: Renaissance (PC)

Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (DS)

Landit Bandit (PS3)

Medal of Honor (PC, PS3, Xbox 360)