Uusimmat

Bomberman Land Touch! 2 (DS)

20.05.2008 14:55 Antti Mutta

Lapsuudesta tutut videopelihahmot tuovat monille rakkaita muistoja mieleen. Mikäs siis sen tylympi tapa rahastaa kuin siirtää vanhat sankarit uusille pelikoneille ja vieläpä täysin toisenlaisiin maisemiin? 

Vaan joskus markkinamiesten valinnat saavat ymmälleen. Frogger ja Pac-Man 3d-tasohyppelyjen pääosassa? Lopputuloksen voi arvata.  Tuore vastaava yrittäjä on Bomberman, jota sovitetaan seikkailusankarin osaan. No, yrittänyttä ei laiteta.

Bomberman lienee kaikille tuttu peli joltain konsolilta tai tietokoneelta. Jos ei, niin tässä jutun juju pähkinänkuoressa: ylhäältäpäin kuvatulla, seinänpalojen sokkeloiseksi tekemällä ruudulla kisataan siitä, kuka jää eloon pommituskisassa.

Kuinka tästä lähtökohdasta sitten muokataan syvempi pelikokemus? Pelistudio Hudsonin vastaus on ensi kuulemalta tavanomainen. Otetaan manga-astronautilta näyttävä Bomberman-hahmo, kehitetään tälle muutama kaveri ja heitetään koko konkkaronkka minipelien ja pienten pulmien sekaan.

Viattomuuden aika

Ympärille kudottu kevyt tarina tekee kuitenkin paljon. Bomberman ystävineen on matkalla jättimäistä Puuhamaata muistuttavalle saarelle, joka pursuaa lukuisia kojeita, pelejä ja pulmia. Saari jakautuu erilaisiin alueisiin, jotka on taas pilkottu pienempiin osiin porteilla. Portit avautuvat kerättävillä palasilla.

Huvipuistoidea on naiiviudessaan hauska. Kerrankin kehdataan olla aidosti lapsellisia. Ja mikä parasta, juoni oikeuttaa hienosti pelilliset ideat. Vaikka toki tarinaan kuuluu kliseisesti myös maailman pelastaminen ja pahan pomon päihittäminen.

Jumppaa aivoille ja sormille

Pulmien setviminen käsittää lähinnä zeldamaista paikasta toiseen juoksentelua. Milloin missäkin tarvitaan mitäkin roinaa. Pienen roolipelimäisen vivahteen tuo tavaramenu, josta valitaan käyttöön tai sankarin päälle sopivat kamppeet.

Toisenlaista treeniä tarjotaan minipelien myötä. Alueille on ripoteltu kojuja, joissa voi osallistua monenmoisiin huvituksiin. Kosketusnäytöllä ja mikrofonilla kokeillaan esimerkiksi keilausta, taikamatolla lentelyä, trampoliinilla hyppyä, piirtämistä ja naruhyppelyä. Minipelit ovat poikkeuksetta rattoisaa ajankulua.

Pommimiehen puuhamaassa jaksaa seikkailla säätelyn ansiosta. Minipelejä on paljon, mutta uusia avautuu vain rajoitetusti. Ja koska pikkuhaasteet ovat niin hauskoja, on pakko pelata aina pari hetkeä lisää. Jos vaikka löytäisi pari palasta lisää, saisi uuden portin auki ja pääsisi kokeilemaan taas uusia minipelejä. Koukuttavaa, mutta äärimmäisen kevyttä.

Pommina luoksesi pompin

Bomberman Land Touch! 2:n pääpeli on siis simppeli seikkailu pienillä konsoliroolipelimäisillä mausteilla. Väkivalta on vähissä ja pommejakin paukutellaan säästeliäästi. Vauhdikkaampaa menoa kaipaavalle kelpaakin se aito ja oikea Bomberman, johon voi sukeltaa päävalikosta.

Säännöt ovat samat kuin ennenkin: räjäytä kaikki muut paitsi oma hahmosi. Suurin muutos on kahden ruudun käyttö. Sokkelo on siis entistäkin suurempi. Koska tilaa on enemmän, voi kentällä olla vastustajia jopa kahdeksan samanaikaisesti.

Tekoälyn ohjaamien pommimiesten teilaaminen on toki ihan jännittävää, mutta Bomberman on parhaimmillaan porukalla. Pelinlatausominaisuuden ansiosta yksi pelikasetti riittää, vaikka DS:iä olisi kahdeksan.

Uusia tuulia tuovat lisäksi erilaisilla säännöillä maustetut kentät. Pelaajilla on esimerkiksi kaikki lisäavut alusta asti käytössä tai kenttä on pimeänä. Tai sitten kisataan siitä, kuka räjäyttää ensimmäisenä tiensä kruunun luo. Uudistukset ovat todella onnistuneita.

Kliffaa hei!

Bomberman Land Touch! 2 on kiva peli, sanan todellisessa merkityksessä. Froggerin ja Pac-Manin 3d-seikkailuihin verrattuna se on huikea suoritus yksinkertaisen peli-idean ja tuntemattomamman hahmon kierrättämisessä.

Kyynisimpiä pelaajia harmittomuus saattaa kismittää, eivätkä he täysin väärässä ole. Kevyt seikkailu toistaa itseään nopeasti. Bomberman Land Touch! 2 ei ole kuitenkaan Zelda, vaan lyhyissä erissä pelattava huvitus.

Kesälomamatkoille tai muuten vaan ajantappamiseen Bombermanin seikkailut soveltuvatkin oivallisesti, ja jos vielä mukana on useampi DS, riemua riittää suuremmalle poppoolle. Suositellaan, muttei tosikoille.

Lisää kuvia kuvagalleriassa.

 

Tekijä: Hudson Soft
Julkaisija: Hudson Entertainment / Rising Star Games
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1 (2-8 useammalla konsolilla)
Pelin kotisivut: http://hudsonentertainment.com/bml/

 

Lue lisää eDomesta

AGON: The Lost Sword of Toledo (PC)

Bomberman (PSP)

Bomberman valittiin Xbox Liven parhaaksi peliksi

Ei ole Bombermanillakaan enää helppoa

Fable 2 osa 2 – miekkaa, magiaa ja koiranelämää

Mistä tytöt tykkää?

Suomen myydyimmät pelit viikoilla 19-20/2008 – Wii Fit sai kansan kuntoilemaan

Ubisoft, make it happen – Beyond Good & Evil 2 on melkein tekeillä

Uusi Rambo jo tänä vuonna – katso kuvat!

Wiin Virtual Console -ladattavat pelit testissä – onko Nintendo iskenyt retrokultasuoneen?