UUSIMMAT

Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles (PC)

30.01.2013 17:00 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: KING Art
Julkaisija: Nordic Games
Testattu: Windows 7, i7/2600K, 8 Gt muistia, Geforce 660 Ti 2 Gt
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: 2,4 Ghz prosessori, 1 Gt muistia, DirectX 9c -yhteensopiva näytönohjain, Windows XP SP3/Vista/7/8
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://bout.kingart-games.com/
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Telltale-fanit voivat olla eri mieltä, mutta allekirjoittaneelle viime vuoden ehdottomasti kovin seikkailupelitapaus oli hauska ja nokkela Book of Unwritten Tales. Saksalaispoppoo King ARTin viiveellä englanniksi käännetty fantasiapläjäys yhdisti neljän päähenkilön tuomat mahdollisuudet, hyvän käsikirjoituksen ja loistavat tuotannolliset arvot erinomaiseksi kokonaisuudeksi.

Critter Chronicles avaa kahden alkuperäisen Book of Unwritten Tales -sankarin, ihmisseikkailija Naten ja tämän aisaparin, sympaattisen Critter-otuksen menneisyyttä, lähinnä sitä kuinka kaksikko alun perin tapasi. Lopputuloksena on mainio, muttei ihan ensimmäisen Unwritten Talesin veroinen seikkailupeli.

Eeppisen ja laajan Book of Unwritten Talesin rinnalla piraattikapteenin laivan kaapannen kovan onnen kaveri Naten ja Aventasian fantasiamaailmaan jostain avaruudesta haaksirikkoutuneen Critterin tapaamisesta käynnistyvä seikkailu on mittakaavaltaan hieman pienimuotoisempi, mutta tarjoaa silti reippaasti yli kymmenen tuntia hupia.

Muutoksia on tapahtunut muuallakin. Näistä selkeästi tärkein on uuden vaikeamman pelitilan lisääminen. Hard-tila lisää kourallisen vaikeampia puzzleja, vähentää ilmiselviä vihjeitä ja poistaa nykyään seikkailupeleissä jonkinasteiseksi pakolliseksi ominaisuudeksi muodostuneen apukeinon. Mikäli kaipaat ominaisuutta jolla kaikki ruudulla olevat hotspotit saa näkyviin, ei kannata aloittaa peliä Hard-tilassa. Uusi tila lisää kyllä haastetta, mutta myös normaalitilan puzzlet ovat edelleen laadukkaita ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta loogisia.

Perustaan nojaten

Book of Unwritten Talesin vahvuudet eivät ole kadonneet mihinkään. Dialogi ja sen kautta välittyvä huumori ovat edelleen kantavia elementtejä. Nokkelasti sanailevan Naten ja lähes puhekyvyttömän Critterin välisistä kommunikaatiovaikeuksista aiheutuvat ongelmat johtavat usein hulvattomiin tilanteisiin. Lisäksi peli esittelee muitakin mieleenpainuvia hahmoja, sekä uusia että Unwritten Talesista tuttuja.

Audiovisuaalisella puolellakin homma toimii: ääninäyttely on pääosin erittäin vahvaa ja peliä on lisäksi mukava katsella. Mitä nyt Unwritten Talesin isopyllyhaltijaa jää hieman kaipaamaan, ja lupaukset pelimoottorin kehityksestä eivät juuri näy. Paitsi laitevaatimuksissa.

Hyvänä puolena on mainittava myös se, että pop-kulttuuriviittauksien suhteen on hieman rauhoituttu. Näitä viljellään edelleen, mutta huomattavasti maltillisemmin. KING Artin hemmojen kyvyt riittävät onneksi myös omaperäiseen huumoriin, mitä luonnollisesti piisaa.

Hiukan alle 20 euron pakettina Critter Chronicles on hintansa väärti. Se ei ihan pääse pääpelin tasolle, mutta tarjoaa enemmän haastetta ja ennen kaikkea roiman annoksen Critteriä. Se on kaikin puolin toimiva seikkailupeli, joka antaa kaikkea sitä mitä ainakin allekirjoittanut seikkailupeliltä kaipaa: hyvää dialogia, onnistumisen riemua ja hyvää mieltä. Lisää tällaista.

Lue myös

Commander the Great War (PC)

DmC: Devil May Cry -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Elder Scrolls V: Skyrim Dragonborn DLC (PC, Xbox 360)

Farming Simulator 2013 (PC)

Paper Mario: Sticker Star (3DS)

Port Royale 3: Pirates and Merchants (PC, PS3, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat