Borderlands 2: Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty DLC (PC, PS3, Xbox 360)

19.03.2013 16:00 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Gearbox Software
Julkaisija: 2K Games
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1-4
Muuta: ladattava laajennus, hinta noin 10 euroa tai 800 MS-pistettä
Pelin kotisivu: http://www.borderlands2.com/piratesbooty/
Arvostelija: Tero Lehtiniemi


 

Borderlands 2 oli paitsi yksi viime vuoden parhaita pelejä, myös yksi kaikkien aikojen onnistuneimmista jatko-osista. Vaikka itse pääpelissäkin oli pelattavaa varsin reippaasti, jossain välissä tekeminen loppuu väistämättä kesken.

Captain Scarlett and Her Pirates Booty laajentaa Borderlands 2:sta juuri niillä tavoilla millä pitääkin: uusia, toinen toistaan hullumpia hahmoja, uusia maisemia ja aseita. Sekä Pandora-tyylisen näkemyksen merirosvoihin.

Aikaisintaan kokemustasolla 15 aloitettava Captain Scarlett esittelee meille aluksi joskus aikoinaan kukoistaneen Oasis-lomakohteen ja sen mielenkiintoisen ja ainoan asiakkaan, Shaden. Suoraan Fear and Loathing in Las Vegasista revitty havaijipaitainen aurinkolasipää on hieman nekrofilian puolelle taipuva herrasmies, joka epätoivoisesti yrittää pitää Oasiksessa elämää pelleilemällä janoon kuolleiden ihmisten ruumiilla.

Tämä on vasta alkua, ja uudet tuttavuudet ovat laajennuksen ehkä tervetulleinta antia. Vanhaan korkean tason sisältöön kyllästyneille tarjolla on uusia vaikeita raid-pomoja ja uusi valuutta, Seraph-kristallit. Näillä voi ostaa jonnekin oranssien ja lilojen esineiden väliin tehokkuudessaan asettuvia Seraph-esineitä.

Laajennuksen muut uudistukset ovat melko perinteistä materiaalia. Uusia alueita on kymmenkunta, ja erilaisia sivutehtäviä reilusti enemmän. Vaikka suurin osa niistä on valitettavan yksinkertaisia tappo- ja tavaranhakukeikkoja, niitä jakavien hahmojen persoonat kompensoivat tilannetta. Onpa mukana myös kiehtovampiakin tehtäviä, kuten löytäjänsä äärimmäisen hyvillä varusteilla palkitseva pullopostien etsintä.

Ja mitä olisikaan laajennus ilman uusia vihollisia. Uusien raid-pomojen lisäksi myös koko vihollispaletti on pistetty lähes uusiksi. Perinteisten rosmojen ja ryöväreiden sijasta vastaan tulee asiaankuuluvasti piraattiteeman mukaisesti sonnustautuneita vihollisia. Esimerkiksi itsemurha-psykojen sijasta päälle käy polttopulloilla varustautuneita Grogmastereita, ja muutenkin teemalle ollaan uskollisia.

Koska Pandoralla vesi on melko harvinainen ilmiö, on merten kuninkaistakin jouduttu tekemään poikkeuksellinen versio. Ratkaisu on hiekka-alus. Dyyneillä seilaavan kahden hengen paatin voi halujensa mukaan aseistaa joko sahanterällä, raketeilla tai kaikkien suosikilla: räjähtävillä harppuunoilla. Alusten liikkuminen ei ole ihan yhtä rajoitettua kuin peruspelin kulkuvälineiden, vaan niillä voi jyrätä rajatusti muun muassa piraattileirejä.

Captain Scarlett and Her Pirates Booty on tasavarma ja toimiva laajennus erinomaiseen peliin. Mitään äärimmäisen pakollisia ominaisuuksia se ei toki tarjoa, ellei hulluja hahmoja, uusia alueita ja erityisesti uusia varusteita halua sellaisina pitää. Ne kuitenkin ovat tämän tyyppiselle pelille elintärkeitä.

 

 

Lisää aiheesta

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Mulkaisu: Borderlands 2

Posti yllätti – The Border Lands -retropeli *disketillä*

Vuoden 2012 paras moninpeli: Borderlands 2

Lue myös

Assassin’s Creed III DLC: The Tyranny of King Washington Episode 1: The Infamy (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Fester Mudd: Curse of the Gold Episode 1 (Android, iOS, Linux, Mac, PC)

Gears of War: Judgment OverRun –ennakko (Xbox 360)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

SimCity (Mac, PC)

Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)