UUSIMMAT

Borderlands 2: Psycho Pack DLC (PC, PS3, Xbox 360)

31.05.2013 15:00 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Gearbox Software
Julkaisija: 2K Games
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2-4 (internetissä, konsoleilla myös kahden pelaajan splitscreen)
Muuta: ladattava laajennus, hinta noin 10 euroa
Pelin kotisivu: http://www.borderlands2.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Humoristinen kevyttä roolipelaamista ja räiskintää yhdistänyt Borderlands 2 oli paitsi yksi viime vuoden parhaista peleistä, myös syy, jonka vuoksi Gearbox-studiolle voi antaa anteeksi paitsi Duke Nukem Foreverin, myös katastrofaalisen Aliens Colonial Marinesin.

Gearbox on päivittänyt jo entisestään tuhtia peliä kolmen tarinalaajennuksen ja yhden uuden hahmoluokan muodossa. Viimeiseksi kaavailtua, myöhemmin kesällä julkaistavaa Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keep -laajennusta odotellessa Gearbox on pukannut ulos uuden, varsin haastavan hahmoluokan. Saammeko esitellä; Krieg the Psycho.

Psychot ovat vihollisina tuttuja kaikille peliä pelanneille tai Borderlands-pelien kansikuvat nähneille: paidattomat, rave-keikoilta karanneilta näyttävät kaasunaamariveikot käyvät pelaajien päälle yleensä joko lähitaisteluasein tai itsemurhapommittajina.

Näihin ja paljon muuhun nojaa myös Kriegin pelimekaniikka. Jostain syystä Krieg ei lajikavereistaan poiketen koe murhanhimoa Pandoran sivistyneitä asukkaita kohtaan, ja kykenee yhteistyöhön myös Vault Huntereiden kanssa. Kriegin kolme taitopuuta poikkeavat toisistaan olennaisesti, mutta niille on yhteistä kaksi asiaa: haasteellisuus ja erikoisuus.

Bloodlust on taitopuista ensimmäinen. Sen voima on pitkissä tulitaisteluissa. Tehdessään vahinkoa Krieg kerää Bloodlust-latauksia, jotka muun muassa tehostavat aseiden vahinkoa, lyhentävät kranaattien viritysaikoja ja parantavat osapuilleen kaikkia muitakin taisteluominaisuuksia. Ylin ilo irtoaa vasta korkeimmalla tasolla, jolloin kuoleva vihollinen päättää päivänsä hillityllä elementaaliräjähdyksellä.

Räjähdyksen ominaisuuksiin vaikuttavat paitsi tappamiseen käytetty elementti, myös Bloodlust-latauksien määrä. Taitopuun jujuna on se, että vahinkoa saa olla tekemässä jatkuvasti, sillä Bloodlust-lataukset katoavat noin kolmessa sekunnissa.

Mania nojaa Kriegin lähitaistelukykyihin ja Fight for Your Life -tilaan. Kriegin erikoistaito on tästä äärimmäisen tappavan lähitaistelijan tekevä Buzz Axe Rampage, ja Mania-puun avulla tilan teho kasvaa ja latautumisaika vähenee. Muutenkin Mania rohkaisee uskaliaaseen pelityyliin: Krieg on lähellä äärimmäisen vaarallinen, ja Fight for Your Life -tila korvautuu Light the Fuse -tilalla, jossa sankaristamme tulee kirjaimellisesti liikkuva dynamiittikasa.

Taitopuun herkullisin hedelmä on Release the Beast. Sen aktivoiminen paitsi parantaa Kriegin täysin, myös muuttaa tämän vähäksi aikaa äärimmäisen tappavaksi Badass Psycho Mutantiksi. Voi veljet.

Kolmas taitopuu Hellborn erikoistuu elementtivahinkoon, erityisesti tuleen. Sen ideana on pitää

Krieg tulessa, jolloin tämän teho ja kestävyys kasvavat. Lopputulos on äärimmäinen tulen jumala, jonka tehoa heikentää lähinnä pelin vihollisrakenne: alkupäässä tulivahinko on äärimmäisen tehokasta, kun taas loppupuolella vastaan tulevat Hyperionin joukot eivät siitä juurikaan välitä.

Krieg on hyvä lisä pelin hahmovalikoimaan. Itse Sireniin tykästyneenä Kriegin rämäpäinen pelityyli ei ihan omaan ydinjatkeeseeni iskenyt, mutta sen rooli haastavana mutta äärimmäisen tehokkaana hahmona on tervetullut. Varsinaista lähitaisteluun erikoistuneita hahmoja ei Zer0:n yhden taitopuun lisäksi ole, ja sanomattakin liene selvää, että Kriegin pelityyli eroaa hintelästä salamurhaajasta melkoisesti.

Bloodlust-kikkailut, lähitaistelu ja heikkouksien hyödyntäminen vaativat kohtuullisen hyvää Borderlands 2:n pelimekaniikan tuntemista, joten mikään baby’s first character Krieg ei ole. Kokeneille pelaajille se sen sijaan tarjoaa mukavaa vaihtelua ja täysin uuden näkökulman jo hieman koluttuun peliin.

 

 

 

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Borderlands oli mitä mainioin idea. Otetaan neljän pelaajan co-op-FPS, heitetään mukaan RPG-henkistä questailua ja satunnaisia aseita ja varusteita arpova loottisysteemi ja mitä onkaan tuloksena? No, peli, joka pääsi useammallekin vuoden peli –listalle ja jota moni pelaa edelleen.

Borderlands 2: Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Captain Scarlett and Her Pirates Booty laajentaa Borderlands 2:sta juuri niillä tavoilla millä pitääkin: uusia, toinen toistaan hullumpia hahmoja, uusia maisemia ja aseita. Sekä Pandora-tyylisen näkemyksen merirosvoihin.

 

Lisää aiheesta

Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Borderlands 2 – näin syntyvät hirviöt ja bandiitit

Borderlands 2 -ensikosketus – isompi, laajempi ja parempi

Mulkaisu: Borderlands 2

Lue myös

Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PS3, Xbox 360)

Fire Emblem Awakening (3DS)

Lego City Undercover (Wii U)

Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U)

Prison Architect –alfa-ennakko (Mac, PC)

 

Keskustelu

Eipä noita pelien julkaisuajankohtia pelikehittäjiltä kysellä. Julkaisija (2K Games ja Sega, näissä tapauksissa) ilmoittavat, että peli on sitten kaupoissa päivänä se ja se, eli monistuksessa ja testauksessa 2kk ennen. Sitten julkaistaan peli siinä kunnossa missä se sattuukaan olemaan ja mahdollisesti korjaillaan jälkikäteen.

Siitä voidaan toki keskustella, mitä ennen julkaisua on mahdollisesti mennyt kehitystyössä perseelleen, mutta varsinkin Duke Nukem Forever on kyllä sen verran legendaarinen sotku, ettei siitä voi Gearboxia syyttää. Korkeintaan siitä, että lähtivät yleensäkään leikkiin mukaan.

Borderlands 2 oli paitsi yksi viime vuoden parhaista peleistä, myös syy, jonka vuoksi Gearbox-studiolle voi antaa anteeksi paitsi Duke Nukem Foreverin, myös katastrofaalisen Aliens Colonial Marinesin.

antaa ken haluaa. itse näen että 2 pitämääni asiaa pilattiin ja ehkä vain siksi että ahneus laittoi gearboxin julkaisemaan pelit keskeneräisinä ja hiomattomina pihalle. ”porukka rakastaa näitä pelejä kyllä ne ostaa” eiks je?

Muropaketin uusimmat