UUSIMMAT

Brave: The Search for Spirit Dancer (PS2)

31.08.2005 00:00 | Tero Lehtiniemi

Pohjois-Amerikan intiaanien kirjavan mytologian yhdistäminen Zelda-tyyliseen toimintaseikkailuun ei äkkiseltään kuulosta kovin huonolta idealta. Onkin hieman yllättävää, miksei näin ole tehty aikaisemmin. VIS Entertainmentin Brave: The Search for Spirit Dancer kertoo tarinan nuoresta Brave-intiaanipojasta, joka onnistuu heimonsa ainoana pakenemaan pahan Wendigo-hengen hyökkäyksen alta.

Wendigon kukistamiseksi ja kansansa vapauttamiseksi Braven on löydettävä legendaarinen Henkitanssija, ainoa shamaani, jonka voimat kykenevät taistelemaan Wendigon voimia vastaan. Matkalla Brave joutuu kohtaamaan niin tiheitä metsiköitä kuin ankaria lumisateitakin ja monissa kentissä on tarjolla myös mukavia minipelejä.

Pelimekaniikaltaan Brave: The Search for Spirit Dancer toimii kuin mikä tahansa vastaava toimintaseikkailu. Brave hyppii, lyö ja käyttää erikoisominaisuuksia suhteellisen hyvän ohjauksen saattelemana. Vastaan tulevat esteet vaativat niin sotakirveen, hyppytaitojen kuin hoksottimienkin käyttämistä. Brave voi esimerkiksi matkia eläinten ääniä houkutellakseen näitä luokseen.

Älä itke ruma lapsi

Vaikka Brave: The Search for Spirit Dancer on kontrollien, ääninäyttelyn ja toisinaan myös maisemien osalta toteutettu mallikkaasti, jostain syystä hahmografiikat vaikuttavat kuin päätaiteilijan esikouluikäisen lapsen isin kahvitauon aikana vääntämiltä. Hahmot ovat lyhyenläntiä, isopäisiä rumiluksia, joita ei juuri katsele mielellään. Olisikin hauska kuulla mikä tämän tuotantoryhmän pöyristyttävän intiaanivision taustalla on – olisikohan rauhanpiippua poltettu liikaa?

Jos silmäparkojen kokemaa kidutusta ei oteta huomioon, Brave: The Search for Spirit Dancer on kohtuullisen toimiva ja rentouttava toimintaseikkailu. Tasohyppelykohdat ovat pääosin jopa armeliaita ilman vaaraa äkkikuolemista, ja peli tallentaa automaattisesti varsin hyväksyttävin väliajoin. Avarat ja värikkäät kentät kutsuvat tutkimaan, ja Bravelta hoituu hyppimisen ja juoksemisen lisäksi myös muun muassa sukeltaminen ja puissa kiipeily.

Viholliset kuitenkin sikiävät pääosan ajasta aivan liian nopeasti uudestaan, ja toisaalta välillä hieman synkälle raiteelle äityvä tarina voi pelottaa pelin parista sen luonnollisimman kohderyhmän eli nuoremmat pelaajat.

Brave: The Search for Spirit Dancer on hieman harmittava tapaus. Hahmografiikoihin panostamalla peli voisi olla huomattavasti miellyttävämpi kuin nyt, mutta silti se olisi edelleen tavanomainen toimintaseikkailu uudella teemalla höystettynä. Jos Jakit, ja Ratchet & Clankit on jo pelattu ja lisää vastaavaa pitäisi saada, on Brave kohtuullisen turvallinen hankinta, jos ei muuten, niin viimeistään alekorista.

Tekijä: VIS Entertainment
Julkaisija: Sony Entertainment Europe
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: fi.playstation.com

Muropaketin uusimmat