Uusimmat

Broforce-ennakko (Linux, Mac, PC)

13.05.2014 16:36 Miikka Lehtonen

Kehittäjä: Free Lives Games
Julkaisija: Devolver Digital
Testattu: Mac, PC
Tulossa: Linux, Mac, PC
Julkaisu: kesä 2014
Pelin kotisivu: http://www.freelives.net/broforce-game
Testaaja: Miikka Lehtonen

Monesta pelistä voi sanoa, että ne ovat puhdasta älyttömyyttä. Monesta pelistä sanotaankin. Mutta moni ei ole yhtä älytön kuin Broforce.

Broforce kun on peli, joka heittää ruudulle pikselöidyt versiot menneisyyden rakkaimmista toimintasankareista. Ja sitten kaikki räjähtää.

Kauhiat terroristit uhkaavat maailmaa! Pahuus nostaa päätään viidakoissa ja suurkaupunkien kaduilla, kun Saatanan kanssa liittoutuneet pahikset levittävät aatettaan! Kuka voisi heidät pysäyttää? Miten olisi Brobocop? Tai Bronan the Barbarian? Tai Brominator? Tai Indiana Brones? Tai Bro Dredd? Tai Rambro?

Kuten tästäkin voi jo päätellä, Broforce ei ole vakava peli. Eikä se yritäkään olla. Se on 80-luvun älyttömyyden henki vangittuna simppeliin, hauskaan ja tappavan addiktiiviseen pakettiin.

Bro Hard

Jokainen Broforcen kenttä on noin minuutin mittainen kiskaisu, jossa satunnainen bro hyppii, kiipeilee ja murhaa tiensä läpi pahuuden legioonien. Alussa käytössä on vain yksi elämä, mutta viidakosta voi pelastaa vangiksi jääneitä bro-veljiään (eläköön redundanssi!), jolloin saa paitsi uuden elämän, myös käyttöönsä toisen hahmon. Ja kun veljiä pelastaa tarpeeksi, saa avattua käyttöönsä kokonaan uusia hahmoja.

Jokaisella hahmolla on omat jipponsa. Bronanilla ei tietenkään ole asetta, vaan kahden käden miekka. Brobocop taas ei heittele kranaatteja, vaan lukitsee tähtäimensä vihollisiin ja ampuu sitten sarjalla kaiken päreiksi. Brominator ampuu minigunillaan niin kovaa, että sen rekyyli työntää tätä alati kiihtyvällä vauhdilla taaksepäin – jolloin hyvä pelaaja voi vauhtia kasvatettuaan hypätä vaikka puolen kentän yli takaperin. Ja niin edelleen.

Oli käytössä mikä tahansa bro, pelaaminen on pirun hauskaa. Kentät koostuvat hajotettavasta maastosta, joten suositellun reitin sijaan voi ihan hyvin hyökätä vihollisten kimppuun taas vaikka maan alta. Tai vaikka palikka kerrallaan kaivaa pohjan vihollisen eeppisen ohjusrobotin jalkojen alta ja pudottaa tämän rotkoon.

Ensimmäiset pari tuntia menevätkin hämmennyksen, repeilyn ja löytämisen ilon merkeissä. Joka kulman takana odottaa uusi kikka, uusi bro tai uusi ihmeellinen asia, joka pitää mielenkiintoa yllä. Ja harva vuonna 2014 pelaamani peli on yhtä älyttömän riemukas kuin Broforce parhaimmillaan.

Ja jos yksinpeli ei riitä, mukaan voi kutsua yhdestä kolmeen kaveriaan todellisia tuhon orgioita varten. Friendly fire? Se ei ole Broforcen tykityksessä mahdollisuus, vaan lupaus.

Mitäs sitten?

Puhuin yllä parista tunnista, mikä onkin tavallaan Broforcen suurin ongelma. Siitä ei toistaiseksi riitä vielä kovin pitkäikäistä hupia, koska sisältöä ei ole kamalasti. Mutta ei pitäisikään olla: peli on Steamin early access –ohjelmassa, eli sen kuuluukin olla keskeneräinen.

Ja niinpä tämä ei olekaan arvostelu, vaan ennakko. Lopullisen tuomion julistamisen aika on vasta paljon myöhemmin. Kehitystiimi on jo nyt päivittänyt peliä iloiseen tahtiin. Uudet pelitilat, tuki omien kenttien ja kampanjoiden tekemiselle ja jakamiselle, erilaiset moninpelitilat ja monet muut peliin ilmestyneet uutuudet ovat saaneet aina aikaan uuden pakkopelireaktion.

Niinpä onkin pakko todeta, että Brofore omistaa. Mutta älä toki usko vain minun tekstiäni, sillä se todellinen älyttömyys välittyy vasta videota katsomalla tai vielä mieluummin itse pelaamalla. Brofist valmiiksi, lipas aseeseen ja demokratiaa levittämään!

 

 

Lue myös

Conflict of Heroes: Storms of Steel (PC)

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends (PS3, PS4, PSV)

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS3, PSV)

FTL: Faster Than Light Advanced Edition (iOS, Linux, Mac, PC)

Lego The Hobbit (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox One, Xbox 360)

Octodad: The Dadliest Catch (Linux, Mac, PC, PS4)

Peggle 2 (Xbox 360, Xbox One)

Retry (iOS)