Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)

29.01.2015 19:00 | Mikael Miilumäki

Tekijä: Nintendo EAD
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii U
Saatavilla: Wii U
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Captain Toad: Treasure Tracker
Arvostelija: Mikael Miilumäki

 

Toad on ylennetty varsin korkeaan kapteenin arvoon kiitoksena aikaisemmista uroteoistaan Sienivaltakunnan armeijan leivissä. Ylennyksen kuorrutuksena hän sai palkkioksi myös aivan oman pelin. Todellisuudessa Marion vanavedessä seikkaileminen tutisuttaa jo pelkästä ajatuksesta, eikä ihme, Toad ei osaa edes hypätä. Nyt Kapteenilla on kuitenkin edessä erilaisten pulmien täyttämä retki!

Nintendo on tehnyt varsin erikoisen liikkeen ja laajentanut Super Mario 3D Worldista tutut minipelit kokonaan omaksi julkaisukseen. Toadin matkaa viedään eteenpäin selaamalla satukirjojen sivuja ja ulosanti on hurjan hellyttävää. Pelistä huokuu lämmintä fiilistä niin reilusti, että melkein hirvittää.

Pelaaminen on pohjimmiltaan varsin simppeliä ja tuttua kaikille Super Mario 3D Worldin minipeleihin tutustuneille. Toadia liikutellaan ohjaimen toisella tatilla ja toisella käännellään kenttiä ympäriinsä ratkaisujen toivossa. Tavoitteena on napata kentän lopusta kultainen tähti, mutta nurkkiin on myös piilotettu kolme jalokiveä.

Kehittäjät ovat luoneet ihailtavan monipuolisia kenttiä. Tasoja löytyy noin 70 ja laatu pysyy korkealla alusta loppuun. Nintendolle ominaiseen tyyliin peli alkaa varsin helppona, mutta lopussa päätään saa raapia useampaan kertaan, varsinkin jos jokaisesta kentästä haluaa löytää kaikki salaisuudet täydellistä suoritusta tavoitellessaan.

Kaikissa kentissä on kerättävien jalokivien lisäksi oma erityinen haasteensa: löydä piilotettu kultainen sieni, selviä kärsimättä vahinkoa ja niin edelleen. Jostain syystä kenttä pitää pelata kerran läpi, ennen kuin peli paljastaa kenttäkohtaisen haasteen. Pelaaja joutuu siis joko arvailemaan tavoitetta ensimmäisellä kerralla, tai sitten pelaamaan samoja kenttiä uudestaan.

Rinkka selkään ja menoksi!

Vaikka kokonaisuus on hiottu huolella, niin mukaan on silti eksynyt pari napinan aihetta. Kenttiä voi käännellä joko ohjaimen tatilla, tai kääntelemällä koko ohjainta. Jostain syystä liiketunnistusta ei saa pois päältä, mikä häiritsee tietyissä tilanteissa. Gamepadia hyödynnetään reippaasti, mutta vaihtelevin tuloksin. Itseni ei häirinnyt tökkiä kosketusnäyttöä ja puhallella ohjaimeen, mutta joidenkin peli-intoa moinen varmasti nakertaa.

Jos Wii U:n syövereistä löytyy vuonna 2013 ilmestyneen Super Mario 3D Worldin pelitallennus, niin pelaaja pääsee käsiksi lisäkenttiin, joissa Toadilla seikkaillaan 3D Worldin muunnelluissa kentissä. Mistään suuren suuresta lisäsisältöpaketista ei ole kyse, mutta hauska bonus se on.

Vaikka Nintendo ei ole tavoitellut suuria maailmoja ja näyttäviä tapahtumia, niin visuaalisesti peli on todella komea. Pelimoottori on sama kuin Super Mario 3D Worldissa, ja sitä on hiottu ja tuunattu vielä pikkuisen paremmaksi. Varsinkin valaistuksen ansiosta kenttiä ihastelee mielellään, sillä ne muistuttavat hauskalla tavalla pienoismalleja. Nintendo on onnistunut sisäistämään Wii U:n niksit tehokkaasti, sillä firman omat pelit esiintyvät jälleen ulkoisesti edukseen. Musiikit eivät säväytä aivan yhtä kovaa kuin ulkoinen anti, mutta mitään varsinaista vikaa niissä ei ole.

Niin mukavaa kuin Captain Toadin matkassa onkin, niin pelin hinta saattaa nostaa niskavillat pystyyn. Hintaa on tiputettu normaalista, 40 euron tienoille. Tuosta olisi kuitenkin saanut leikata vielä kympin tai kaksi, jolloin hinta olisi paremmin suhteessa pelattavan määrään. Määrä ei toki korvaa laatua, mutta hinta on silti kipurajalla.

Mikäli hintalappu ei pelota lompakkoa, niin peliä voi suositella melko varauksetta. Jos pidit Captain Toadin minipeleistä jo Super Mario 3D Worldissa, niin ostopäätöstä ei kannata viivyttää. Tuttua ideaa kun on laajennettu reippaasti ja pelaaminen on jatkuvasti hauskaa.

 

Lisää aiheesta

Bayonetta 2 (Wii U)

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Fantasy Life (3DS)

Lego Batman 3: Beyond Gotham (Mac, PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Pokemon Alpha Saphire (3DS)

Sonic Boom: Rise of Lyric (Wii U)

Super Smash Bros. for Wii U (WiiU)

 

Keskustelu

Jos aivan tarkkoja ollaan, niin tämähän ei ole ”laajennos” 3D Worldin minipeleihin, vaan tätä työstettiin jo ennen kuin 3D Worldiin keksittiin laittaa samaa huttua sekaan. Toadin tilalla oli Toon Link, mutta Miyamoto ihmetteli miksei Link muka osaisi hypätä, joten hahmo vaihdettiin Toadiin selkeämmän logiikan nimissä. Tai näin muistain jostain lukeneeni, en nyt lähdettä enää mitenkään saa mieleeni.

Mutta sopivan lyhyt ja ytimekäs arvio joka tapauksessa. Itsekin olen hintaa kauhistellut joten täytyy varmaan odotella sopivaa tarjousta.

Muropaketin uusimmat