Car Mechanic Simulator 2015 (Mac, PC)

22.05.2015 18:00 Muropaketin toimitus

Tekijä: Red Dot Games
Julkaisija: Playway S.A.
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, Core i3 tai Phenomx II X3, GTX560 tai HD6870, 4 Gt muistia, 4 Gt levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, hinta 19,99 euroa (Steam)
Pelin kotisivu: Car Mechanic Simulator 2015
Arvostelija: Matti Leinonen

 

Autot. Nämä tiellä liikkuvat, pörisevät ja pahalta haisevat laitokset ovat aina kivoja. Niillä on kiva ajella, ajella ja ajella. Tosin se hyvänolon tunne loppuu siinä vaiheessa, kun joku paikka porsii eikä voikaan enää ajella, ajella ja ajella.

Tässä vaiheessa auto viedään korjaajalle ehjättäväksi tai palkataan kaljapalkalla osaava kaveri parsimaan auto toimivaksi.

Car Mechanic Simulator ei tunne kaljapalkattuja ihmisiä, vaan joudut itse käärimään hihasi ja sukeltamaan auton moottori-tilaan.

Tänä iltana: Korjaamme jarrut vasaralla…

Aina kun pelin nimestä löytyy sana Simulator, aiheuttaa se ihmisissä pientä pakokauhua. Herranjestas, mitä tällä kertaa on keksitty simuloida? Autotohtorointisimulaattori sen sijaan sai aikaan mukavan jytkyn. Ei tämä mikään paske ole!

Lyhykäisyydessään pelaajalle annetaan oma korjaamo ja vähän rahaa. Korjaamosta löytyy valmiiksi pari nosturia, työpöytä, tietokone, puhelin sekä jarru- ja iskaritesterit. Tietokoneella tilataan autojen varaosat ja puhelimella vastaanotetaan autoja korjattavaksi. Pari klikkausta ja kas vain, keskellä korjaamoa seisoo naapurin Kaisa-Irmelin kauppakassi. Automerkit ja -mallit ovat tuulesta temmattuja, mutta autojen ulkonäöstä löytyy jotain oikeista autoista lainattua.

…korjaamme kansipahvin vasaralla…

Alussa korjaustyöt ovat helppoja. Ilmansuodattimen vaihdossa ja jarrulevyjen tai -palojen vaihdossa ei kauaa aika tuhise. Kokemuksen kertyessä korjaamolle kuitenkin työnnetään autoja, joiden työselosteessa lukee vain ”pitää kovaa ääntä, ohjaus vetelee miten sattuu.” Enää ei ole edes vihjelistoja siitä, että mitkä osat ovat vaihtokunnossa. Niiden kuntoa vi kuitenkin päätellä ulkonäöstä. Jotkut korjauskohteet myös vaativat tietyn määrän kokemuspisteitä, ennen kuin niitä pääsee räpläämään, tyyliin ”ansaitse yhteensä 6000 expaa avataksesi tämän auton.”

Kun expaa on kerätty tarvittava määrä, saadaan myös kykypisteitä, joilla voidaan parantaa pulttienavaamisnopeutta, osien purkamisnopeutta tai ottaa käyttöön erilaisia mittareita, joilla osien kunto voidaan helpommin todeta. Kokemuspisteitä voi käyttää myös oman korjaamon ulkonäön muokkaamiseen.

…ja vaihdamme öljyt vasaralla!

Graafiselta ilmeeltään peli on kunnossa. Autot näyttävät autoilta, ja niitä riittää kauppakasseista rouheisiin V8-jenkkeihin. Tosin korjaamoissa pakollinen seinällä roikkuva tissikalenteri loistaa poissaolollaan. Tulevissa DLC-paketeissa saadaan vielä lisää erilaisia automalleja. Myös modituki löytyy, joten toivottavasti modikansa ottaa pelin omakseen ja modaa siihen vaikka sen tuiki tärkeän kalenterin. Äänet ovat tavallisia korjaamon ääniä, plus tympeää taustamusiikkia.

Yksi ikävän iso miinus löytyy. Saadakseen isompia korjausprojekteja on pelaajan ensin ansaittava tarvittavat kokemuspisteet korjaamalla useampia pienempiä kohteita. Kun takana on jo kymmenen perusbiiliä, joista kaikista piti vaihtaa jarruosat tai öljyt, ja vielä pitäisi hoidella toinen mokoma, niin korjaajan työ maistuu jo puulta. Täyden leipääntymisen ehkäisemiseksi suosittelen siis maltillisia parin kolmen tunnin pelisessioita.

Pelin nimeäminen Simulatoriksi aiheutti alkuun kovia ennakkoluuloja, mutta Car Mechanic Sim osoittautui pieneksi positiiviseksi yllätykseksi. Se on pelinä sopivaa keskitasoa ja Steamin 19,90 euron hintalappu tuntuu ihan fiksulta sijoitukselta, jos autot ja autojen rassaaminen kiinnostavat jollain tapaa. Autoista vähemmän tietämättömille tämä on mukava välipalapurtava, mutta vain pieninä annoksina.

Oma autotuntemukseni on lähes olematon, mutta jotain uutta opin tämänkin avulla. En silti rupea tekemään yksin jakopäähihnaremonttia, vaan jätän sen suosiolla osaavan ihmisen tehtäväksi, Olkoot hän sitten koulunsa käynyt autokorjaaja tai muu enemmän autoista tietävä kaveri, joka ottaa maksun Olvi III:en muodossa.

Ps. Peli muuten syntyi onnistuneen Kickstarter-kampanjan kautta.

 

 

Lisää aiheesta

Convoy (Mac, PC)

Death Skid Marks (PC)

Driveclub (PS4)

Forza Horizon 2 (Xbox 360, Xbox One)

Forza Motorsport 5 (Xbox One)

Gran Turismo 6 (PS3)

Suomalaisuus näkyy maailmalla räntänä, v*tutuksena, kesäautoina ja kaljoitteluna

Uusi F1-kausi, uusi F1-peli – mutta tällä kertaa manageristrategiana