Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate (3DS)

19.04.2013 15:00 | Eric Hartin

Tekijä: MercurySteam
Julkaisija: Konami
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.konami-castlevania.com
Arvostelija: Eric Hartin

Espanjalaisen MercurySteamin Castlevania: Lords of Shadow oli askel tyystin erilaiseen suuntaan ja isoin muutos toimintaan sitten ensimmäiselle PlayStationille julkaistun Symphony of the Nightin. Se jakoi sarjan fanikunnan aika lailla jyrkästi kahtia suuriin faneihin ja inhokkeihin.

Mirror of Fate on MercurySteamin yritys tehdä Castlevaniaa hieman perinteisemmällä otteella. Meno jatkuu kuitenkin edellisen pelin tapahtumista ja käyttää sen tapahtumia pohjana uudelle seikkailulle. Tällä kertaa pääosassa ovat Gabriel Belmontin sukulinjaa jatkavat Trevor ja Simon.

Mielenkiintoisista lähtökohdista huolimatta Mirror of Fate putoaa heti naamalleen. Heti ensimmäisen maininnan saa suorastaan hirvittävä ruudunpäivitys, mikä äityy niin pahaksi, että se oikeasti haittaa pelaamista. Erityisen pahaa se on ensimmäisten alueiden aikana. Näiden lisäksi vastustajiin osuminen tuntuu vähintäänkin satunnaiselta. Välillä tuntui, että vihollisten osumalaatikot olivat jossain aivan muualla kuin missä niiden piti. Ja koska painotus on taistelulla, sitä piisaa paljon: monessa alueessa pelaaja lukitaan vain huoneeseen, josta ei pääse ulos, ennen kuin jokainen sinne ilmestynyt vihollinen on nitistetty.

What is a Dracula?

Taisteluiden satunnaisuus ei välttämättä haittaa, sillä peli on pohjattoman helppo ja suoraviivainen. Tämä käy ilmi eritoten pomotaisteluissa, jotka ovat suorastaan naurettavan helppoja. Vaikka pomotaistelut olisivatkin muuten suunniteltu vaikeiksi, pelin tallennusjärjestelmä tekee niistä triviaaleja. Vai miltä kuulostavat taistelut, missä kuoleman korjatessa voi vaan jatkaa siitä mihin jäi:  pomovastustajien energiat kun eivät palaudu välissä.

Paikkojen tutkimisestakaan ei saa oikein kummoista iloa. Lähes jokainen paikoista on mutainen ja epäselkeä. Painotus on selkeästi ollut 3DS:n kolmiulotteisuusefektien hyödyntämisellä, mutta lopputulos on vain epäselkeä värisotku. Ehkä kotikonsolin tehoilla moisesta olisikin saanut jotain irti, mutta 3DS:n pienellä näytöllä peli ei vain toimi.

On pelissä sentään jotain toimivaakin, mutta Uncharted-tyylinen tasoloikka ja äänimaailma eivät pysty korvaamaan muita ammottavia puutteita. Se on sääli, sillä pelistä olisi ollut potentiaalia uudistamaan Castlevaniaa käsikonsoleidenkin puolella. Nyt mahdollisuus uuden raikkaaseen tuulahdukseen jää vain mahdollisuudeksi.

Mirror of Fatea on vaikea suositella oikeastaan kenellekään. Fanit voivat suuttua siitä, ettei se ole hyvä Castlevania-peli. Tärkeämpää on kuitenkin se, ettei ei ole hyvä peli muutenkaan. Se on uusimman Castlevanian suurin rikos.

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

 

Lue myös

Army of Two: Devil’s Cartel (PC, PS3, Xbox 360)

Brütal Legend (PC)

Crusader Kings II – Sword of Islam DLC (Mac, PC)

Dragon’s Dogma: Dark Arisen –ennakko (PS3, Xbox 360)

Max Payne 3 Hostage, Memories, Deathmatch DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Trine 2: The Goblin Menace DLC (Mac, PC, PS3, Xbox 360)