Uusimmat

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD (PS3, Xbox 360)

08.12.2013 16:00 Tero Lehtiniemi

Tekijä: MercurySteam
Julkaisija: Konami
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Mirror of Fate HD
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Castlevania-sarja on harhaillut viime vuosina melkoisilla sivupoluilla roolipelielementteineen, aikamatkailuineen, moninpelikokeiluineen ja God of War -henkisinä toimintaseikkailuina. 3DS:lle keväällä julkaistun Mirror of Faten myötä sarja palasi juurilleen, sillä se keskittyi pelkästään paitsi Belmontin suvun edesottamuksiin myös Draculan linnan tutkimiseen.

3DS-seikkailuna Mirror of Fate oli varsin pätevä yritys yhdistää kolmiulotteisesta Lords of Shadowista tuttu kombopohjainen taistelumekaniikka klassiseen Castlevania-henkiseen kaksiulotteiseen tasoloikkaan ja tutkimiseen. Pieniä ongelmiakin tosin oli, mutta nyt pöytäkonsoleille julkaistu Mirror of Fate HD on hionut pahimmat viat pois.

Varsinainen seikkailu ei ole muuttunut mihinkään: se pyörii kolmen Belmontin suvun jäsenen seikkailun ympärillä, ja juoni vaihtaa sankaria aina sopivin väliajoin. Kerätyt bonusterveydet ja kokemustasot siirtyvät sankarilta toiselle, mutta sankarien taikavoimissa ja yleisissä ominaisuuksissa on hieman eroavaisuuksia. Esimerkiksi Simon pystyy suojautumaan taikavoimillaan tappavilta hyökkäyksiltä, kun taas Alucard voi pysyä veden alla ikuisesti ja parantua haavoistaan muuttumalla usvaksi.

Pelaaminen on tyypillistä Castlevaniaa. Eri osiin jaettua linnaa tutkitaan, vanhoille alueille palataan uusien ominaisuuksien avulla keräämään aiemmin taakse jääneitä aarteita ja välillä vähän tasoloikitaan. Taistelu on periaatteessa yksinkertaista, mutta tarjoaa erilaisine komboineen ja ajoitettuina torjuntoineen myös sopivalla tavalla opeteltavaa.

Kaksiulotteisuuden takia tai ansiosta taistelujärjestelmän nyanssien oppiminen täydellisesti ei ole mikään etenemisen edellytys, mutta erityisesti pomotaisteluissa piisaa mukavasti haastetta. Tästäkin huolimatta Mirror of Fate on Castlevaniana melkoisen helppo ja saanut aiheesta perustellusti kritiikkiä. Vaikeutta voi tosin hioa vaikeustasoilla, jotka vaikuttavat esimerkiksi vihollisten voimakkuuteen ja tallennuspisteiden tiheyteen.

Mirror of of Fate HD vastaa asiallisesti kolmeen alkuperäisen pelin suurimpaan ongelmaan. Ensinnäkin se on eliminoinut suurimman osan äkkikuolemia ja harmaita hiuksia antavista quicktime time eventeistä. Toiseksi sen kontrollit ovat alkuperäisiä 3DS-kontrolleja huomattavasti sujuvammat ja hiotummat. Kolmantena ja selkeimpänä on hiottu ulkoasu, jota katselee mielellään.

Mirror of Fate HD on antaumuksella ja asiallisesti tehty HD-versiointi perinteikkäästä Castlevania-suvun edustajasta. Sen uudistukset ovat tosin lähinnä hiomista ja kosmeettisia uudistuksia. Niinpä sen suurin ja käytännössä ainoa kohderyhmä ovat peliä aiemmin pelaamattomat. Suurimmalle osalle Mirror of Fate -veteraaneista uudistukset jäävät liian vähäisiksi.

 

Lisää aiheesta

Castlevania: Curse of Darkness (PS2) 

Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360) 

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate (3DS) 

Castlevania: Lords of Shadow (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Diablo III: Reaper of Souls –ennakko (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Goodbye Deponia (PC)

Sports Champions 2 (PS3)

Typing of the Dead: Overkill (PC)

 

Muropaketin uusimmat