Uusimmat

Command & Conquer: Renegade -ennakko (PC)

20.09.1999 17:35 Jukka O. Kauppinen

Westwoodin Command & Conquer -pelien sarja ei pääty vielä Tiberian Suniin, vaan tulossa on kokonaan uudenlainen, 3D-grafiikalla toteutettu räiskintäpeli nimeltä Command & Conquer: Renegade.

Renegade sijoittuu ajallisesti ensimmäisen Command & Conquerin pelimaailmaan, ja se tulee sisältämään kaikki sen ajoneuvot, aseet ja rakennukset. Pelaaja itse ei kuitenkaan tällä kertaa komenna omaa armeijaansa, vaan toimii pelkkänä yksittäisenä sotilaana siinä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa sotilas, vaan kommando – se Command & Conquerin C4-räjähteillä, kiikarikiväärillä ja ”That was left handed!” -huudoilla varustettu yhden miehen tappokone, jonka varmasti kaikki alkuperäistä peliä pelanneet muistavat.

Renegaden uudenlainen kuvakulma, joka siis on kommandon silmistä, tekee pelimaailmasta huomattavasti yksityiskohtaisemman. Kommandona pelaaja pystyy murtautumaan esimerkiksi rakennusten sisälle – mikä tulee olemaankin oleellinen osa peliä. Kommandon toimenkuva on muutenkin vähän laajentunut Command & Conquerista. Pelaaja pystyy esimerkiksi kaappaamaan ajoneuvoja, kuten tankkeja, maastureita ja helikoptereita, ja käyttämään niiden tulivoimaa vihollisiaan vastaan. Kuten jo sanottua, kaikki Command & Conquerin ajoneuvot – Orca-hävittäjätkin – ovat mukana, ja niillä kaikilla on mahdollista päästä ajelemaan.

Kuten aikaisemmatkin Command & Conquerit, myös Renegade tulee sisältämään internet-moninpelin. Pelaajia ei ole moninpelissä rajoitettu pelkästään ryhmänä taisteluun, vaan nämä voivat esimerkiksi miehittää ajoneuvoja niin, että yksi pelaaja toimii ajoneuvon ajajana ja toinen hoitaa sen tykkitornia. Renegade tukee Quakejen tapaan erillisiä moninpeliservereitä, minkä ansiosta yhdessä pelissä voi olla samanaikaisesti jopa 256 pelaajaa.

Command & Conquer: Renegade on ollut nyt jo kaksi vuotta kehityksen alla ja näillä näkymin peli valmistuu ensi vuoden kesäksi.

Ohessa muutamia videonäytteitä pelistä.

* ”NOD Base” (8,4 MB)
* ”NOD Buggy” (9,2 MB)
* ”Church” (7,2 MB)
(videonäytteet eivät katsottavissa)