Darkstalkers Resurrection (PS3, Xbox 360)

26.03.2013 14:00 Eric Hartin

Tekijä: Iron Galaxy, Capcom
Julkaisija: Capcom
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella, internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.capcom-unity.com/darkstalkers
Arvostelija: Eric Hartin

90-luvun taistelupelejä vähemmän pelanneet muistavat ehkä Tekkenin, Marvel vs Capcomin ja Street Fighterin, mutta tuolloin tehtiin paljon muutakin. Vaikka Darkstalkers jäi isompien sarjojen puristuksiin, oli se nykyisten pelisarjojen kehityksen kannalta aivan yhtä merkittävä. Se kun toi pöytään monia asioita, jotka ovat tänään taistelupelien peruskauraa.

Darkstalkers Resurrection on Street Fighter III: Online Editionin ja Marvel vs Capcom: Origins -pelit luoneen Iron Galaxyn kääntämä uudelleenlämmittely sarjan toisesta ja kolmannesta pelistä. Hämmentävästi ensimmäinen peli on jätetty paketista pois, vaikka mahdollisuus olisi ollut pakata kaikki sarjan tärkeimmät pelit yhteen pakettiin. Nyt kokonaisuus jää hieman vajavaiseksi.

Night Warriors: Darkstalkers’ Revenge on kahdesta pelistä se perinteisempään Street Fighteriin kallellaan oleva. Siitä huolimatta sillä on monia omia jippoja, joita nähtiin vasta tulevissa peleissä. Peli on Street Fighteria pääsääntöisesti nopeatempoisempi ja mahdollistaa torjumisen ilmassa. Tämä tekee pelistä paljon aktiivisemman, sillä aivan jokainen hyppy ei ole yksiselitteisen rangaistavissa ja lähes jokaisen hahmon päästrategia on tulla lähelle toteuttamaan oman suunnitelmansa.

Vaikka peli pääasiassa kannustaa hyökkäämään, löytyy pelistä myös uusia tapoja puolustautua. Torjuessaan pelaaja voi joko työntää vastustajan kauemmaksi tai tehdä ns. ”guard cancel” -liikkeen, mikä keskeyttää vastustajan hyökkäyksen omalla. Molemmissa tapauksissa joutuu vähän ennakoimaan, sillä jos painaa nappia eikä vastustaja teekään mitään, joutuu aina vain pahempaan jamaan.

Tech hit! First attack!

Darkstalkers 3 nopeutuu sarjan edellisestä pelistä vielä lisää ja poistaa erien käsitteen kokonaan. Sen sijaan jokaisella hahmolla on rajattu määrä elämiä, joiden kuluessa peli päättyy. Combot ovat pääasiassa nopeita muutaman liikkeen sekvenssejä, jotka loppuvat superliikkeeseen, mikäli moinen on tarjolla.

Nykyajan Marvel vs Capcomeihin tottunut on Darkstalkers 3:ssa kuin kotonaan. Tiimiaspektia lukuun ottamatta pelit toimivat vastaavilla tavoilla ja molemmissa saa olla oikeasti tarkkana, muuten tulee pataan alle seitsemässä sekunnissa. Tajutakseen kaiken, mitä pelissä tapahtuu, tarvitaan opas. Sen on onneksi Iron Galaxykin ymmärtänyt.

Darkstalkers Resurrection sisältää jokaiselle hahmolle oman opetusohjelmansa. Ohjelma käy läpi tärkeimmät hahmon liikkeet ja niiden funktiot. Ei tällä välttämättä kuuhun lennetä, mutta toisin kuin monissa muissa peleissä, liikkeille annetaan edes jonkinlainen konteksti.

Nettipuoli toimii yllättävän hyvin: jos Tekken Tag Tournament 2:n nettikoodi on aikansa parasta, niin Darkstalkers Resurrection on ainakin samaa tasoa. Yllätys oli suuri, kun vastustaja oli Amerikasta, eikä missään vaiheessa jäänyt häviölle siksi, ettei saanut haluamiaan liikkeitä aikaiseksi. Aasialaisia vastaan valitettavasti homma ei toiminut niin hyvin, mutta näin nopeatempoisissa peleissä ei moista oikein olettanutkaan.

Tärkein kysymys lieneekin seuraava: oletko valmis maksamaan verrattain suolaisen hinnan kahdesta vanhasta pelistä, joita ei välttämättä kukaan muu pelaa? Kaikkine lisäromppeineen Darkstalkers Resurrection on kuitenkin melkeinpä kaikkea, mitä vanhojen pelien uudelleenlämmittelystä voi pyytää.

 

Lisää aiheesta

Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)

God of War: Ascension (PS3)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (Wii U)

Lue myös

Borderlands 2: Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty DLC (PC, PS3, Xbox 360)

F1 Race Stars (PC, PS3, Xbox 360)

Omerta: City of Gangsters (PC, Xbox 360)

Sly Cooper: Thieves in Time (PS3, PS Vita)

Starcraft 2: Heart of the Swarm (Mac, PC)

Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)