UUSIMMAT

Disney Friends (DS)

22.04.2008 14:48 | Miikka Lehtonen

Voi Tamagotchi ja Nintendogs, mitä olettekaan tehneet? Japanilaisten hoivapelien suosion seurauksena markkinoille on virrannut jos jonkinlaista yrittäjää, joissa on hoidettu loputtomia kisuja, hauvoja ja joskus jopa avaruusmuukalaisia. Nyt on Disneyn vuoro yrittää.

Disneyn hoivayritelmä asettaa pelaajansa vartijan rooliin, hoivaamaan ja vahtimaan neljää rakastettua Disneyn piirroshahmoa, joista jokaisella on omat metkunsa ja puuhansa, joilla viihdyttää itseään ja hoitajaansa. Ei lainkaan hullumpi idea pelille, mutta riittääkö veto?

Disney’s Friends vetänee jo pelkällä aihepiirillään melkoisesti pesäeroa tusinakilpailijoihinsa, sillä kukapa nuorempi pelaaja ei olisi halunnut leikkiä Nalle Puhin, Stitchin, Simba-leijonan tai Dory-kalan kanssa.

Aihepiirinsä ohella peli kulkee omilla poluillaan myös pelattavuutensa ja aktiviteettiensa suhteen, sillä peliaika ei kulu niinkään kaveriaan pestessä, ulkoiluttaessa ja kouluttaessa, kuin puhtaasti leikkiessä. Jokaisella neljästä kaveruksesta on omat suosikkileikkinsä, joissa onnistumalla pelaaja voi parantaa välejään näihin. Lämmin ja hyvä ystävyys taas avaa aina uusia puuhia ja tarjoaa näin pelaajalle lisää tekemistä.

Only in English

Leikkiminen ja muu puuhailu sujuu Nintendogsista tutuin keinoin, eli puhtaasti kosketusnäytön ja mikrofonin avulla. Hauskana yksityiskohtana pelin sanavarastosta löytyy kaikille neljälle kaverukselle yhteisen kielen lisäksi elokuvan ystäville tuttuja erikoisfraaseja. Simba esimerkiksi ymmärtää varsin mainiosti, mitä Hakuna Matata tarkoittaa, muille se on pelkkää siansaksaa.

Ääninäyttely on ensiluokkaista, sillä hahmojen rooleissa kuullaan joko alkuperäisiä näyttelijöitä tai todella hyviä imitaattoreita. Jälleen kerran suomalaispelaajat saavat tosin ikäviä uutisia, sillä pelistä ei löydy lainkaan kotimaista vaihtoehtoa. Tyly ratkaisu eliminoi pelistä nuoremmat pelaajat, jotka luultavasti olisivat saaneet eniten irti kitaratunneista Stitchin kanssa tai kuurupiilosta meren alla. Toisaalta jos englannin alkeet ovat hallussa, peli on mitä mainioin tapa opetella lisää kieltä.

Kielen opettelun ohella pelistä löytyy kyllä ihan oikeaa pelattavaakin. Enemmän tai vähemmän riemastuttavat minipelit hyödyttävät pelaajaa muutenkin kuin vain syvemmän ystävyyssuhteen puolesta, sillä niissä pärjäämällä voi kerätä uusille ystävilleen jos jonkinlaisia lisätarvikkeita ja uusia leluja.

Kokonaisuutena Disney’s Friends on laadukas ja viihdyttävä hoivailupeli, pitkälti kiitos mainiosti hyödynnetyn Disney-lisenssinsä. Vaikka objektiivisesti tarkasteltuna puuhailu Nalle Puhin kanssa ei ole sen ihmeellisempää kuin geneerisen koiran kanssa vietetty aika, elokuvista tuttujen paikkojen tutkiminen ja tutut hahmot tekevät pelistä viihdyttävämmän. Jos mukana olisi mahdollisuus pelata täysin suomeksi, peli saisi lämpimät suositukset. Nyt hankintaa kannattaa punnita vastaanottajan kielitaito mielessään.

 

Tekijä: Amaze
Julkaisija: Disney/Kemedia
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Disney Friends

 

Lue lisää eDomesta

Cars: Mater-National (PS2, PS3, Wii, 360)

Disney Prinsessa: Enchanted Journey (PC, PS2, Wii)

Freshly Picked – Tingle’s Rosy Rupeeland (DS)

High School Musical: Makin’ the Cut! (DS)

Looney Tunes: Acme Arsenal (PS2, Wii, 360)

Mehiläisen elokuva -peli / Bee Movie Game (PC, PS2, Wii, 360)

My Pony Stables (PC)

Purr Pals (DS)

The Golden Compass (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Viva Piñata (360)

Viva Piñata (PC)