DK: King of Swing (GBA)

30.06.2005 00:00 | Antti Mutta

Jos Nintendo tuottaisi kännykkäpelejä, DK: King of Swing olisi sen ykköshitti. Donkey Kongin nerokkaan yksinkertainen kiipeilypeli näyttää upealta ja pelattavuuskin on kohdallaan, mutta kuten monissa mobiilipeleissäkin, kehys on varman päälle kirjoitettua liukuhihnatuotantoa.

Pääosin kahdella näppäimellä pelattavassa pulmapelin ja tasohyppelyn sekoituksessa tärkein suunta on ylöspäin. Seinäkiipeily onnistuu olkanapeilla. Donkey tarraa kiinni palikoihin toisella tai molemmilla käsillä, pyörii yhden käden varassa ja hyppää seuraavan tarttumakohdan toivossa. Voimahypyllä viholliset saavat satikutia.

Apinamiehen liikuttaminen on hauskaa ja vaatii harkittua rytmitystä. Tarttumatarkkuus vaihtelee kuitenkin harmillisesti, ja Donkeyn kädet hapuilevat usein palikoiden ohi ilman syytä.

Pikkuviat ohjattavuudessa eivät kuitenkaan ole yhtä suuri synti kuin laiskuus pelin rakenteen suunnittelussa. Vaikuttaakin siltä kuin pelintekijöille olisi tullut hirvittävä kiire pelimekaniikan keksimisen jälkeen.

Tasohyppelypelien aapisesta luntattu runko sisältää tavalliseen tapaan eksoottiset maailmat, tynnyreiden tuhoamisen ja – tietenkin – pomotaistelut. Juoni taasen toistaa Donkey Kong -seikkailujen kliseet kuningas K Roolin ryöstöretkiä myöten.

DK: King of Swing olisi mitä mainioin peli, jos tekijöillä olisi ollut hippusen enemmän kunnianhimoa. Kekseliäs pelimekaniikka pitää imussaan ja moninpelitilat ovat virkistäviä, mutta yksinpeliosion näivettynyt rakenne latistaa tunnelman pidemmän päälle.

Tekijä: PAON
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Game Boy Advance
Saatavilla: Game Boy Advance
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: www.nintendo-fi.com

Muropaketin uusimmat