Uusimmat

Downhill Domination (PS2)

25.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Polkupyörällä on liikuttu pelimaailmassa vain vähän. Downhill Domination kuitenkin paikkaa tämän aukon ja näyttää, että polkupyöräpelistä voi saada todella mielenkiintoisen kokemuksen. Kyseessä ei tietenkään ole mikään maantiepyöräilyyn keskittyvä peli, vaan Downhill Dominationissa lasketaan erilaisia rinteitä extreme-hengessä.

Pelin pohjana toimivat 27 rataa, joista lähes kaikki on erittäin hyvin suunniteltu. Yksikään rata ei tunnu samalta kuin toinen ja monipuoliset maastot tekevät pelaamisesta hauskaa. Myös vauhdin tunne on hirmuinen. Kun pyöräilijä sotkee yli 50 mailia tunnissa alamäkeen, on pelaajan oltava hyvin tarkkana, ettei jokin pölkky pamahda eteen ja aiheuta kaatumista, jossa kuluu kallisarvoista aikaa. Ensimmäisellä pelikerralla on valittavissa vain muutama rata ja pyöräilijä, mutta uramoodia tahkottaessa avautuvat uudet peliympäristöt, pro-pyöräilijät ja muutamat muut bonukset.

Tekoälyn ohjastamat pyöräilijät antavat pelaajalle mukavasti vastusta, mutta ellei vaikeustaso ole maksimissa, huomaa pelaaja usein olevansa maalissa ykkösenä. Lisähaastetta voi tietysti hakea kaveriporukasta, sillä peli tukee neljän pelaajan moninpeliä, joka on todella hyvää viihdettä.

Huonosti toteutettua ja suppeaa temppujärjestelmää lukuun ottamatta pelattavuus on kunnossa ja kontrollit on helppo sisäistää. Onneksi temput eivät ole välttämättömiä kuin parissa pelimuodossa, vaikkakin tyylikkäistä trikeistä palkitaankin pienellä buustilla, joka auttaa voittamaan kisat.

Kokonaisuutena Downhill Domination on siis onnistunut miltei kaikilta osin, ainoastaan temppujärjestelmässä olisi parantamisen varaa. Pelissä on kuitenkin runsaasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joissa adrenaliini pumppaa kuin huomista ei olisi.

— Mikko Matilainen