Uusimmat

Dreamcast Collection (Xbox 360)

03.05.2011 17:26 Eric Hartin

Tekijä: Sega
Julkaisija: Sega
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.sega.com/games/dreamcast-collection/
Arvostelija: Eric Hartin

Voi Segaa. Dreamcast oli monella tapaa aikaansa edellä, mutta kapsahti pahankertaisesti  kuuseen ison pahan Sonyn alla. Siihen aikaan sitä vähän ihmetteli, että miten näin hyvä pelitarjonta ei riittänyt, vaikka Sonylla ei ollut pistää Segaa vastaan kovinkaan kummoisia pelejä. Tästä on nyt vähän yli vuosikymmen.

Dreamcast Collectionin sisältää rutkasti hyviä pelejä. Ainakin teoriassa. Vaan kuinkas  kävikään! Kokoelman peleistä ainoastaan yksi on sellainen, josta pystyy tänä päivänä nauttimaan täysin siemauksin.

Miksi?

Sega Dreamcast Collection sisältää kokonaisuudessaan neljä peliä: Sonic Adventuren, Sega Bass Fishingin, Crazy Taxin ja Space Channel 5 Part 2:n. Näistä Sonic Adventure ja Crazy Taxi ovat jo Live Arcadessa.

Sega Bass Fishing on listan ehdottomasti hämmentävin valinta. Peli oli nimittäin riippuvainen omasta  kalastusvapaohjaimestaan. Xboxilla moista ohjainta ei tietenkään ole, joten ohjaus on jouduttu kääntämään 360:n ohjaimelle sopivaksi. Se hoitaa hommansa suurimman osan ajasta, mutta peli on niitä harvoja, joita liikeohjaus parantaa kertaluokkaa paremmaksi. Kun 360-porttaus ei sisällä mitään mainittavia graafisia parannuksia, voi pohtia pelin sisällyttämisen pointtia.

Sonic Adventure on kuin muistutus siitä, että Sonic ja 3D eivät ole koskaan toimineet yhdessä. Valonnopeuteen singahtavan siilin ohjaaminen ei oikein toimi, sillä kamera laahaa koko ajan perässä. Luvassa on siis turhautumista ihan vain siksi, koska et yksinkertaisesti nähnyt edessä olevaa estettä. Näin toki oli myös kymmenen vuotta sitten, mutta nykyään olemme päässeet jo siihen pisteeseen, missä tasohyppelyn kameran ei pitäisi toimia pelaajaa vastaan.

Crazy Taxi toimiikin jo kahta edellistä peliä huomattavasti paremmin. Tavoite on yksinkertainen: kuljeta taksillasi mahdollisimman monta ihmistä ennen kuin aika loppuu. Kyseessä ei ole täysin suora käännös, sillä esimerkiksi kaikki musiikkiraidat ovat täysin uudet. Se ei kuitenkaan paljoa haittaa, sillä yksinkertainen, mutta koukuttava pelihallipeli toimii edelleen. Liian yksinkertaiseksi meno ei äidy, sillä mukana on kaikenlaisia jippoja, joilla fysiikan lakeja saa rikottua. Vain selvästi vanhentuneista grafiikoista huomaa pelin todellisen iän.

Space Channel 5 Part 2 sai olla kunnian olla toinen peli, joka toimii vielä tänäkin päivänä. Koska kyseessä on simppeli rytmipeli, näin kuuluukin olla. Mikäli ei anna oudon japanilaisen musiikkityylin haitata. Se on nimittäin sitä itseään.

Kysyn jälleen… miksi?

Yhtään kokoelman peliä ei ole uusittu muutoin kuin päivittämällä pelien grafiikan resoluutiota teräväpiirtotasolle. Tämä ei tietenkään juuri kaunista kymmenen vuotta vanhoja pelejä. Näiden lisäksi peleissä on hämmentävän pitkiä lataustaukoja. Aivan kuin Dreamcastille haluttiin olla niin uskollisia, että lataustenkin piti kestää yhtä kauan.

Sega Dreamcast Collection on kerta kaikkiaan hämmentävä julkaisu. Ainoa varma viihde löytyy Crazy Taxista, joka sekin löytyy Live Arcadesta ilman näitä lisäromppeita. Rehellisesti sanoen on vaikea keksiä levyn ostolle mitään muuta perustetta, kuin sen, että haluat aivan ehdottomasti  Crazy Taxin levymuodossa. Se ei ole kummoinenkaan suositus.

 

Lue myös

Fantastic Pets (Xbox 360)

Fight Night Champion (PS3, Xbox 360)

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC)

Outland (PS3, Xbox 360)

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)

Tactics Ogre: Let Us Cling Together (PSP)

Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Zhu Zhu Pets Featuring The Wild Bunch (Wii)