Dreamcast Collection (Xbox 360)

03.05.2011 17:26 | Eric Hartin

Tekijä: Sega
Julkaisija: Sega
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.sega.com/games/dreamcast-collection/
Arvostelija: Eric Hartin

Voi Segaa. Dreamcast oli monella tapaa aikaansa edellä, mutta kapsahti pahankertaisesti  kuuseen ison pahan Sonyn alla. Siihen aikaan sitä vähän ihmetteli, että miten näin hyvä pelitarjonta ei riittänyt, vaikka Sonylla ei ollut pistää Segaa vastaan kovinkaan kummoisia pelejä. Tästä on nyt vähän yli vuosikymmen.

Dreamcast Collectionin sisältää rutkasti hyviä pelejä. Ainakin teoriassa. Vaan kuinkas  kävikään! Kokoelman peleistä ainoastaan yksi on sellainen, josta pystyy tänä päivänä nauttimaan täysin siemauksin.

Miksi?

Sega Dreamcast Collection sisältää kokonaisuudessaan neljä peliä: Sonic Adventuren, Sega Bass Fishingin, Crazy Taxin ja Space Channel 5 Part 2:n. Näistä Sonic Adventure ja Crazy Taxi ovat jo Live Arcadessa.

Sega Bass Fishing on listan ehdottomasti hämmentävin valinta. Peli oli nimittäin riippuvainen omasta  kalastusvapaohjaimestaan. Xboxilla moista ohjainta ei tietenkään ole, joten ohjaus on jouduttu kääntämään 360:n ohjaimelle sopivaksi. Se hoitaa hommansa suurimman osan ajasta, mutta peli on niitä harvoja, joita liikeohjaus parantaa kertaluokkaa paremmaksi. Kun 360-porttaus ei sisällä mitään mainittavia graafisia parannuksia, voi pohtia pelin sisällyttämisen pointtia.

Sonic Adventure on kuin muistutus siitä, että Sonic ja 3D eivät ole koskaan toimineet yhdessä. Valonnopeuteen singahtavan siilin ohjaaminen ei oikein toimi, sillä kamera laahaa koko ajan perässä. Luvassa on siis turhautumista ihan vain siksi, koska et yksinkertaisesti nähnyt edessä olevaa estettä. Näin toki oli myös kymmenen vuotta sitten, mutta nykyään olemme päässeet jo siihen pisteeseen, missä tasohyppelyn kameran ei pitäisi toimia pelaajaa vastaan.

Crazy Taxi toimiikin jo kahta edellistä peliä huomattavasti paremmin. Tavoite on yksinkertainen: kuljeta taksillasi mahdollisimman monta ihmistä ennen kuin aika loppuu. Kyseessä ei ole täysin suora käännös, sillä esimerkiksi kaikki musiikkiraidat ovat täysin uudet. Se ei kuitenkaan paljoa haittaa, sillä yksinkertainen, mutta koukuttava pelihallipeli toimii edelleen. Liian yksinkertaiseksi meno ei äidy, sillä mukana on kaikenlaisia jippoja, joilla fysiikan lakeja saa rikottua. Vain selvästi vanhentuneista grafiikoista huomaa pelin todellisen iän.

Space Channel 5 Part 2 sai olla kunnian olla toinen peli, joka toimii vielä tänäkin päivänä. Koska kyseessä on simppeli rytmipeli, näin kuuluukin olla. Mikäli ei anna oudon japanilaisen musiikkityylin haitata. Se on nimittäin sitä itseään.

Kysyn jälleen… miksi?

Yhtään kokoelman peliä ei ole uusittu muutoin kuin päivittämällä pelien grafiikan resoluutiota teräväpiirtotasolle. Tämä ei tietenkään juuri kaunista kymmenen vuotta vanhoja pelejä. Näiden lisäksi peleissä on hämmentävän pitkiä lataustaukoja. Aivan kuin Dreamcastille haluttiin olla niin uskollisia, että lataustenkin piti kestää yhtä kauan.

Sega Dreamcast Collection on kerta kaikkiaan hämmentävä julkaisu. Ainoa varma viihde löytyy Crazy Taxista, joka sekin löytyy Live Arcadesta ilman näitä lisäromppeita. Rehellisesti sanoen on vaikea keksiä levyn ostolle mitään muuta perustetta, kuin sen, että haluat aivan ehdottomasti  Crazy Taxin levymuodossa. Se ei ole kummoinenkaan suositus.

 

Lue myös

Fantastic Pets (Xbox 360)

Fight Night Champion (PS3, Xbox 360)

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC)

Outland (PS3, Xbox 360)

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)

Tactics Ogre: Let Us Cling Together (PSP)

Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Zhu Zhu Pets Featuring The Wild Bunch (Wii)

 

Keskustelu

Täysin yhdentekevä julkaisu. Laatua tuossa on Crazy Taxin verran, mutta sehän oli jo julkaistu usealle konsolille.

Unelmien Dreamcast collection käsittäisi pelit: Shenmue I ja II, Jet Set Radio, Skies of Arcadia, Metropolis Street Racer ja Samba de Amigo.

Rez ja Soulcalibur on jo Xboxilla, joten ne voi unohtaa. Samba de Amigokin Wiillä, mutta paskakäännöksenä. Muuten tässä olikin jokseenkin kaikki hyvät DC-pelit.

Mielestäni Shenmue -peleistä voitaisiin tehdä remaket. Itse omistan Dreamcastin, mutta en saanut koskaan hommattua ko. pelejä. Jatko-osaa pelasin Xboxilla ja voin kyllä sanoa, että oli uskomaton peli. Sen aikainen tyttökaveri tosin, saattoi olla eri mieltä.
Mutta tosiaan, kyllä näistä sopivalla markkinoinnilla luulisi saavan erittäin hyvin myyviä pelejä.

Käsittääkseni Sonic Adventures on julkaistu jo aiemmin viime vuonna PSN Storessa ja Live arcadessa. Toisaalta ei tuo Shenmuen julkaisu kovin mahdottomalta kuulosta. Alkuperäiselle Xboxillehan oli jo käännös Shenmue II:sta.

@4: Kyllä se sieltä vielä nousee. Ja en nyt kyllä ymmärrä, miksi niitä ei voitaisi julkaista PSN Storessa. Entä sitten vaikka Shenmue 2:ta ei ole julkaistu aiemmin Sonyn alustoille? Ei se sitä estä. Eipä Sonic Adventureakaan oo aiemmin julkaistu kummankaan Microsoftin ja Sonyn alustoille ja nyt se julkaistiin molemmille. Ihan hyvin voitais molemmat Shenmuet julkaista molemmissa palveluissa, eikä pelkästään live arcadessa. Koittaisit jonne käyttää järkeäs.

@3 lol olettaen että ”psn” enää ikinä nousee ylös pimeyden syövereistä. live arcadeen noi Shenmuet kuuluis, eihän shenmue2 julkastu ees sonyn alustoille :/

Molemmat Shenmuet kun julkaistais PSN Storessa, niin olisin tyytyväinen.

Eikös tää löydy myös pc:lle? Ja luulis myös joku kaunis päivä tulevan ps3:lle tai sitten ei. Mutta Crazy Taxi ja Sonic Adventure löytyvät myös PSN Storesta. Ja tiedoksi vaan, että kyseessä oleva Sonic Adventure on käännetty Gamecubelle julkaistusta Sonic Adventure DX Director’s Cut -pelistä. Alkuperäinen Dreamcastille julkaistu on huomattavasti parempi, kuin kyseinen räpellys.

tätä on kyllä ihmetelty että millä perusteilla nämä neljä valittiin eikä esimerkiksi Soul Calibur, Shenmue, Marvel Vs Capcom 2, Virtua Athlete, Jet Set Radio, Power Stone 2 jne. pikkusen legendaarisempia.

Mutta liekö kyseessä joku lisenssiasia että haluttiin vain halvimmat Segan itsensä kehittämät pelit pakettiin.

Muropaketin uusimmat