Uusimmat

Drift’n’Drive (iOS)

13.11.2014 17:35 Jukka O. Kauppinen

Tekijä: Kimmo Lahtinen
Julkaisija: Kimmo Lahtinen
Testattu: iPad Mini
Saatavilla: iOS
Laitevaatimukset: iOS 8.0 tai uudempi
Pelaajia: 1, 2-4 (jaetulla ruudulla)
Muuta: Ladattava peli, hinta 1,79 euroa (App Store https://itunes.apple.com/fi/app/driftndrive/id900003063?mt=8)
Pelin kotisivu: http://www.gimblll.com/driftndrive/
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

 

Yksi kaikkien aikojen kovimmista suomipeleistä oli ylhäältä kuvattu Slicks’n’Slide, jota hangattiin eläimellisen raivokkaasti sen ajan PC-koneilla. Nimenomaan moninpelinä. Hienon pelin nimeen vannoi myös Remedy kaupallisemmalla Death Rally -kaahailullaan.

Ja on se kuulkaa hienoa nähdä, ettei tämä ”top down racer” -pärinäpelien genre ole kuollut. Kimmo Lahtisen luoma Drift’n’Drive näet tekee komeasti kunniaa esikuvilleen ja tuo genren nykyaikaan iOS-laitteille.

Drift’n’Driveen ei kannata käyttää paljoa sanoja. Annetaan pelivideon puhua puolestaan:

Ja sitten muutama sana. iPad Minillä kokeiltuna pelaaminen oli erittäin pehmeää ja varsin toimivaa. Auton ohjaaminen tapahtuu koskettamalla ruudun oikeaa ja vasenta alareunaa. Mitä pidempään koskettaa, sitä enemmän auto kääntyy. Boost-mittarin täyttyessä näpäytetään ruudun alareunaa keskeltä ja auto ajaa hetken nopeammin. Ohjaus on luonnollista, paitsi täppäilysukupolvi voi olla hetken ulalla.

Eteneminen noudattaa kaikkia mahdollisia ajopelien kliseitä: uusi tulokas aloittaa pohjimmaisesta sarjasta ja yrittää sijoittua kisoissa. Mitä parempi tulos, sitä enemmän palkintorahoja, joilla voi ostaa kärryynsä paremman moottorin, vaihteiston, renkaita ja muuta kätevää. Sitten siirtyillään hiljalleen kohti kovempia sarjoja, jäädään taas porukan viimeiseksi, kiroillaan ja sinnitellään sitkeästi, kunnes auto on viritetty riittävän tehokkaaksi.

Vaikka pelaaminen onkin paljolti oikein kunnon perinteikästä grindausta, niin vaihtelua on kivasti. Jokainen rata on näet satunnaisgeneroitu, kahta aivan samanlaista kisaa ei pitäisi tulla kovin nopeasti. Muutenkin ajaminen on kivaa. Fysiikkamalli on raivostuttavan oivallinen, sillä autot sladittavat ja driftaavat kivasti ja kontaktit muihin autoihin ovat yhtaikaa sekä sopivan yllätyksellisiä että ennustettavia. Sieltä se joku inhatus tuli ja tönäisi minut mutkassa puskaan. Kiitti. No, onneksi voin tehdä saman muille.

Mahtava ajotuntuma. Erinomainen pelattavuus. Upeaa pikseligrafiikkaa, kivat pärinät ja hyvä fiilis. Kyllä näistä aineksista muikea ja hauska peli syntyy. Ja hei, moninpelikin löytyy! Jopa neljälle pelaajalle, turnausmoodin kera. Tosin semmoisella pikku jekulla, että moninpeli on jaetulla ruudulla. Voi muuten olla masokistinen elämys iPhonella, kun autot ovat aika pieniä kaksinpelinä iPad Minilläkin.

Tästä kun saisi vielä lähiverkossa toimivan moninpeliversion, niin Slicks’n’Slidellä olisi arvoisensa 2010-luvun jälkeläinen.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Fates Forever (iPad)

FTL: Faster Than Light Advanced Edition (iOS, Linux, Mac, PC)

Lords of Midnight (Android, iOS, Mac, PC)

Pinball Arcade (multi)

Redshirt (iOS, Mac, PC)

RGB Express (iOS)

Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (iOS, PC)

Surgeon Simulator Touch (iOS)

World of Tanks Blitz (iOS)