Uusimmat

Endless Ocean 2 (Wii)

16.08.2010 14:15 Miikka Lehtonen

Ihmisillä on usein sellainen harhaluulo, että videopelit ovat aina pelkkää tappamista ja verta. Niinhän se kieltämättä usein on, mutta ei aina. Tappohommia vieroksuvien pelien joukossakin Endless Ocean 2 on melkoinen outolintu, sillä sen ainoana tarkoitus viedä pelaajansa chillailemaan veden alle, kaloja katselemaan. Ja tiedättekö mitä? Se on ihan okei.

Endless Ocean 2 on luonnollisesti jatkoa Wiin alkuaikoina julkaistulle Endless Oceanille, jonka suurena tarkoituksena oli niinikään antaa pelaajan chillailla veden alla taputtelemassa ja vilkuilemassa kaloja. Tuolloin peli jäi sangen vähälle huomiolle, mutta ehti kuitenkin saamaan sen verran ystäviä, että kulttiklassikon arvonimi ei olisi aivan aiheeton.

Jatko-osa ei suuresti poikkea edeltäjänsä vetiseltä polulta. Taas olisi tarjolla reippaasti sukelleltavaa ja ihmeteltävää, mutta hyvän jatko-osan tyylille sopivasti suuremmissa ja komeammissa puitteissa.

Himmel, sukeltakaa!

Endless Ocean 2 on peli, johon on aika vaikea suhtautua, sillä se ohittaa olankohautuksella monet niistä piirteistä, joiden perusteella pelejä yleensä arvioidaan. Tämä ei kuitenkaan ole vahinko, sillä kehitystiimi tietää, mitä se tekee: turhuudet on jätetty syrjään, jotta peli voisi keskittyä tarjoilemaan reippaasti vedenalaista tunnelmaa.

Ei tämä ole silti mikään näytönsäästäjäkään, vaan veden alla voi aktiivisesti uiskennella tutkimassa paikkoja, etsimässä uusia eläin- ja kasvilajeja päiväkirjaansa ja jopa suorittamassa pienimuotoisia tehtäviä. Esimerkiksi eräässä alkupään sukelluskeikassa pitäisi muun mukavan ohella palauttaa emostaan eksynyt valas takaisin kotiin.

Moni voisi paperilla kuvitella, että näistä eväistä ei saa kummoistakaan peliä aikaan. Ei ihan niinkään. Kuten jo ohimennen totesin, pelistä löytyy tunnelmaa ja hyvin omaperäistä charmia. Veden alla on mukava olla ja peli ottaa mainiosti hyödyn irti Wiin omaperäisistä ohjaimista.

Toki jos ruudullaan pyörivältä teokselta odottaa tiukkaa tarinaa tai sydäntä jyskyttävää toimintaa, Endless Ocean 2 tulee varmasti olemaan pettymys. Mutta toisaalta näitä asioita odottava etsii niitä ihan väärästä paikasta, sillä Endless Ocean 2 pelaa korttinsa pöytään heti alussa: jos rauhallinen tempo, kauniit vedenalaiset maisemat ja niiden tutkiminen kuulostavat hauskalta ajanvietteeltä, kannattaa siihen tutustua. Jos ei muuta niin se toimii ainakin mainiona rentoutumistyökaluna.

 

Tekijä: Arika
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: Endless Ocean 2
Miikka Lehtonen

 

Lisää aiheesta

Endless Ocean (Wii)

Silloin tällöin eteen sattuu peli, jonka parissa voi rauhoittua ja joka ei sisällä väkivaltaa. Kuten Endless Ocean. Siinä delfiinit eivät pääty harppuunoiden uhreiksi, eivätkä haitkaan syö armottomasti kaikkia veteen uskaltautuvia sukeltajia.

Endless Oceanissa pelaaja ottaa sukeltajan roolin. Hahmoansa voi muokata jonkin verran, mutta köyhä editori ei mahdollista montaa vaihtoehtoista ulkonäköä. Eipä sillä ole niinkään väliä, sillä valtaosa pelistä kuluu sukelluspuvussa meren pinnan alla. Laivan kannella voi jutella kollegansa kanssa tai vaikkapa istahtaa alas ja katsella merisiä maisemia, mutta muuten touhuaminen sijoittuu hyvin pitkälti meren syvyyksiin.

Lue myös

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360)

Commander: Conquest of the Americas (PC)

Hydro Thunder Hurricane (Xbox 360)

Singularity (PC, PS3,Xbox 360)

Starcraft 2 (Mac, PC)

 

Muropaketin uusimmat