UUSIMMAT

F1 2013 (PC, PS3, Xbox 360)

30.10.2013 17:30 | Kalle Laakso

Tekijä: Codemasters Birmingham
Julkaisija: Codemasters
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, Playstation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2-16 (lähiverkossa ja internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.formula1-game.com
Arvostelija: Kalle Laakso

Formula 1 -kausi on jo loppusuoralla ja yksi nykyajan Formuloiden kulmakivistä, Sebastian Vettel vei kuljettajien mestaruuden jo neljättä vuotta peräkkäin. Kauden ehtoopuoli tietää myös sitä, että Codemasters viilettää vuosimallin 2013 F1-pelillään kauppoihin ja autourheilun kuninkuusluokan virtuaalikausi on vasta polkaistu käyntiin uskollisella, mutta kalliilla vuosipäivityksellä.

Codemasters on julkaissut jokaisen Formula 1 -pelinsä outoon rakoon, kun aito Formulakausi on jo taputtelua vaille valmis. Olisi loogisempaa saada markkinoiden ainoa virallinen peli hanskoihin kauden alussa, jolloin kuumotus on pitkän talvitauon jälkeen usein pahimmillaan.

Niin tai näin, tämän vuoden peli on taas ulkona ja tunne on kuin mestaruudesta haaveilevilla kuljettajilla, jotka vuodesta toiseen yrittävät kukistaa Vetteliä – eli kissanpissamaisen katkera. Näin kalliin pelipäivityksen kanssa on hankala nauttia virtuaalisesta F1-glamourista, vaikka kotiruuduille saakin kunnon pärinät. Tämä kaikki kun on jo nähty, yhtä pikku pelimuotoa lukuun ottamatta. Peli saavuttikin liki täyden huippunsa sekä teknisesti ettäpelimuodoissa jo viime vuonna. Mitä tämän vuoden pelin hinnalla siis enää saa?

Viime vuoden versiosta pois otettu Grand Prix -muoto tekee paluun, mikäon hyvä kompromissi uratilan ja yksittäiskisojen väliltä. Pelimuodon oljenkorsi on siinä, että oikeista kuljettajista saa vapaasti valita ohjastamansa F1-pilotin, sekäkauden pituuteen voi vaikuttaa valitsemillaan radoilla. GP-tila on mainio pelimuoto, jos yksinkertaisesti ei ole inspiraatiota tai aikaa aloittaa omalla kuskilla uraansa heikommista talleista nousua kohti kärkitalleja läpi kokonaisten 20-kisan kausien Career-muodossa.

Uramuodossa kaikki on pysynyt suurin piirtein ennallaan: ensimmäisenäpeliin tutustutaan Abu Dhabin Yas Marina -radalla nuorten kuljettajien kahden päivän pituisessa testissä. Seuraavaksi valitaan talli jonka kanssa tehdään sopimus ja aloitetaan ura kohti Kerpenin rehtorin -titteliä.

Mutta missä on Ayrton Senna?

F1 Classics –tila on tervetullut uutuus pelisarjaan. Muodossa pääsee ajamaan aikansa legendoilla ja klassikkoformuloilla 80-luvulta alkaen. Mukana on myös eräs Mika Häkkinen, jonka huikeat saavutukset ovat tuttuja myöhemmiltä ajoilta.

Codemasters on tuonut 80-luvun hengen hyvin peliin mukaan: kilpailut ajetaan seepiafiltteri päällä, kisojen alkuja selostaa legendaarinen englantilaisselostaja Murray Walker ja autojen äänet kuulostavat vapaastihengittävien- ja turbojen jylhiltä tehohirmuilta. Autojen ohjattavuutta on myös muutettu nykyajan Formuloista. Vaikea sanoa kuinka realistisiksi, mutta eron huomaa välittömästi. Classics-pelitila on pirun hauskaa vaihtelua perusmuodoista.

Sääli vain, ettäCodemasters on hukannut Classicsin potentiaalin aivan täysin tai sitten jättänyt tietoisesti tilaa tuleville DLC-laajennuksille. F1:en normaaliversiosta löytyy Häkkisen, Nigel Mansellin ja Alain Prostin kaltaisia menneitä suuruuksia yhteensä kymmenen kuljettajan verran, viidellälegendaarisella autolla, mutta vain kahdella radalla: Brand Hatch ja Jerez.

DLC:näpeliin on saatavilla seitsemän kuljettajaa ja viisi autoa 90-luvulta, sekä kaksi lisärataa: Imola ja Estoril. Jostain syystä eräs aikansa legenda ja monien mielestä kaikkien aikojen paras kuljettaja, Ayrton Senna puuttuu. Lisääkuskeja, autoja ja ratoja julkaistaan tasaiseen tahtiin.

Polkee niin, että kantapää hioo asfalttia!

Muutoin tämän vuoden Formula 1 -peli on pysynyt aika lailla ennallaan. Ulkokuori on ollut Codemastersilla aina hallussa, eikä ruudunpäivitys notkahtele upeine sääefekteineen edes Monacon sateisessa kisassa tiukimmissakaan tilanteissa. Pienenämukavana lisämausteena auringonsäteet osuvat nyt autojen sivupeileihin, mikä vaikeuttaa ja häiritsee yllättävän paljon ohittamista. Ajomallinnus on pysynyt viime vuoden uusitusta fysiikkamoottorista samana, mutta edelleen esimerkillisenä: KERS ja DRS toimivat kuten pitääkin, sekärenkaiden kanssa taktikoiminen ja bensan rikkauksien säätäminen tuovat oman viihdemomenttinsa kilpailuihin.

Codemastersin intohimo Formula 1 -sarjaa kohtaan kuuluu ja tuntuu. Autojen moottoriääniäon korostettu aavistuksen verran lisää ja karaistuneella korvakuulolla pystyy arvioimaan auton sen hetkisiä tarpeita ennen kuin varikolta käsketään joko polkea lusikkaa pohjaan, tai vastaavasti höllätäkaasua, säätääpolttoaineen kulutusta ja laskea moottorin rasitusta. Immersio tylystäF1-raketin ohjaamisesta on kohdillaan. Varsinkin perstuntuma sateella ja/tai kuluneilla renkailla on välitön, eikä pyörähdyksistätai ulosajoista saa syyttää kuin itseään.

Eikäkasuaalipelaajiakaan olla unohdettu. Viihdearvoa löytyy moneen makuun ja tarpeeseen. Kuka vain tuntee varmasti olonsa Räikköseksi, kun vain siltä tuntuu. Jos F1-auton ohjaaminen tuntuu ylivoimaiselta, voi asetuksista paikata puutteitaan monipuolisesti. Tosikaaharit saavat taas ajoapuja oman mieltymyksensämukaan pois päältä. Yhtä säätöäjää tosin kaipaamaan, tekoälyn aggressiivisuutta. Tekoälykuskit ovat aika passiivisia ohitustilanteissa, eikä tiukasta kilpailutilanteesta saa irti aina sitä mitäFormula 1 oikeasti on. Säännöistäpoiketen olisi ihan kiva nostaa tietokonekuskeja peippaamaan ohituksia intensiivisemmin. Vaikeuden saa mieleisekseen, mutta siinä tapauksessa kasvaa ainoastaan tekoälyn vauhti.

Pitkien, täysmittaisten kisojen kanssa ei myöskään tarvitse enää kärvistellä, jos ei ole aikaa ajaa puolentoista tunnin mittaista kilpailua yhdeltäistumalta. Peliin on vihdoin tullut välitallennusmahdollisuus, joka helpottaa urakkaa huomattavasti. F1 kun pääsee toden teolla oikeuksiinsa pidemmissä kisoissa.

Ok lopputulos

Vaan missä menee vuosittain julkaistavien pelien oikea suunta? Raja on häilyväja mielipiteistäkin kiinni, sekäriippuu tietysti genrestäkin. Codemastersin F1 kun on ainoa virallinen Formula-peli markkinoilla, ei varsinaista painetta uudistukseen ole. Toisaalta taas, se on se peli, jonka pitäisi pitää siitä kiinnostuneet ja fanit tyytyväisinä. F1 näet on hyvä peli, mutta liian pienilläuudistuksilla. Perusuudistukset jäävät 2013-versiossa ainoastaan aidon esikuvan sääntö- ja rengasuudistuksien varaan, mitäsatunnaispelaaja ei välttämättäedes huomaa. Fanit sen sijaan varmasti huomaavat siellätäällä pieniäonnistuneita täsmäuudistuksia .

Onko F1 Classics -muoto sitten hukattu mahdollisuus, vai uudistuksen pakon edessäoleva purkkaviritys vai varovainen kokeilu jopa omalle pelille? Se jäätulevaisuuden arvailuiksi. Sen verran onnistunut se kaikesta sisältököyhyydestään huolimatta kuitenkin on, että tuskin tämätähän jää.

Ensi vuonna pelisarja kuitenkin uudistuu sataprosenttisella varmuudella: turbot tekevät paluun F1:een yli 20 vuoden tauon jälkeen, eivät tosin samanlaisina. Renkaat saavat myös jälleen muutoksia, joten voimasuhteet muuttuvat varmasti suuntaan tai toiseen. Voimasuhteet muuttuvat myös jatkossa entisistä pelikoneista uusiin, mikäsaa varmasti uutta puhtia tuleviin F1-peleihin, kuten Codemasters on asiasta jo kertonut.

Niin. Hyvä peli, mutta kehitys on keskittynyt vähän liikaa vääriin asioihin, eikä siihen missäsitä eniten kaipaisi. Pelimuotojen kustannuksella F1 2013 ei tarjoa meille taviksi täyttä, autenttista sykettä nostattavaa Formula-kokemusta, mihin sillä olisi muutoin täydet mahdollisuudet.

 

 

 

Lisää aiheesta

F1 2011 (PC, PS3, Xbox 360) 

F1 2012 (PC, PS3, Xbox 360)

MotoGP 13 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)

Race On (PC) 

Lue myös

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One)

Europa Universalis IV (Mac, PC)

Realms of Arkania: Blade of Destiny (PC)

Skylanders: Swap Force (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat