Fables: The Wolf Among Us Episode 4: In Sheep’s Clothing (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

01.06.2014 16:00 | Miikka Lehtonen

Tekijä: Telltale Games
Julkaisija: Telltale Games
Testattu: PC Windows 8.1, Intel Core i5-4670K, 16 Gt muistia, Radeon R9 280x
Saatavilla: Mac, PC, PlayStation 3, Xbox 360
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, Pentium 4, 3 Gt muistia, 2 Gt levytilaa
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.telltalegames.com/thewolfamongus/
Arvostelija: Miikka Lehtonen

Telltale Gamesin The Wolf Among Us teki meikäläiseen suuren vaikutuksen jo ensimmäisellä osallaan. Siitä on aikaa useita kuukausia, mutta loppu lähestyy vääjäämättä.

Alkuviikosta ilmestynyt neljäs osa asettelee viimeisiä pelimerkkejä laudalle ennen loppuhuipentumaa ja tekeekin sen sangen laadukkaasti.

Heti alkuun se normaali varoitus. En toki lähde liikaa yksityiskohtiin, mutta tulen puhumaan jonkin verran The Wolf Among Usin aiempien osien – erityisesti edellisen osan – juonikuvioista. Jos aiemmat osat ovat siis pelaamatta, menehän pelaamaan ja palaa sitten asiaan.

Kun viimeksi näimme sheriffi Bigby Wolfin, hän oli huonossa paikassa. Crooked Man yhdessä liittolaisensa, Bloody Maryn, kera oli pistänyt sheriffin pakettin hopealuotien avulla. Lopputekstien pyöriessä näytti siltä, kuin filmi olisi ollut loppumassa myös Bigbyn kamerasta. Näin ei toki tapahtunut, sillä siihenhän olisi loppunut koko pelisarjakin.

Neljännen osan alkaessa Bigby onkin tohtorin hoidossa ja tämän repiessä hopeasirpaleita ihmissuden kehosta on aika kerrata aiempien osien tapahtumia. Mystiset murhat, niiden takana olevat taikavoimat, Ichabod Cranen syylliseltä vaikuttanut käyttäytyminen ja todellisuus sen takana olivat kaikki suuria juttuja aiemmissa osissa, mutta tuntuvat nyt vain alustukselta.

Hyökkäämällä suoraan Fabletownin sheriffin ja hallituksen kimppuun Crooked Man julisti sodan koko kansaa vastaan. Mutta miksi? Mitä hän yrittää tai haluaa? Miksi puolet vastaantulijoista toistelevat Bigbylle huultensa olevan sinetöidyt? Siinä riittää yhdelle sheriffille kerrakseen pohdittavaa.

Megabrutaalin kolmososan jälkeen neljäs episodi painaa selvästi jarruja, mikä ei tietenkään ole yllätys. Kolmososa tavallaan hieman nollasi tilannetta, paljasti oikeat pahikset kulissien takaa ja jätti nelososan tehtäväksi nostaa hieman panoksia ja viritellä tilannetta ennen räjähtävää – ja oletettavasti heinäkuussa ilmestyvää – sarjan huipentumaa.

Siinä se onnistuukin mainiosti. Meiningissä on vahva virittelyn maku, sillä vastaukset saavat aina peräänsä uusia kysymyksiä, joihin ei tietenkään vielä vastata. Niinpä meno ei toki ole aivan yhtä räjähtävän riemukasta tai tyydyttävää kuin viimeksi, mutta ei se ole tarkoituskaan. Se oli minihuipennus kauden puolivälissä, tämä on latautumista kohti sitä lopullista kliimaksia. Asetelmat vitososaa silmälläpitäen ovatkin kovin herkulliset.

Kun sarjan neljäs episodi välttää vielä sen The Wolf Among Usin suurimman harha-askeleen, kakkosepisodin naurettavan lyhyen keston, vertauskuvallinen peukkuni nousee. Nyt jäädään enää jännäämään, osaako Telltale päättää näytelmänsä tyydyttävästi.

 

Lisää aiheesta

Fables: The Wolf Among Us Episode 1: Faith (Mac, PC, PS3, Xbox 360) 16

Fables: The Wolf Among Us Episode 2: Smoke and Mirrors (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Fables: The Wolf Among Us Episode 3: A Crooked Path (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

1954 Alcatraz (PC)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)

Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS)

Rekoil: Liberation (PC, Xbox 360)

The Walking Dead Season 2 Episode 3: In Harm’s Way (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Watch Dogs (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)