UUSIMMAT

FIFA 2005 (N-Gage)

09.12.2004 00:00 Muropaketin toimitus

N-Gagen urheilupelit ovat olleet varsin laadukkaita julkaisuja, eikä viime keväänä julkaistu FIFA 2004 ollut tästä mikään poikkeus. Nyt Electronic Arts on tuonut pelisarjalle jatkoa ja FIFA 2005 sisältääkin N-Gagella huikeat yli 10 000 pelaajaa, 20 eri liigaa, 50 joukkuetta ja kaikki jalkapalloilun huippumaat, viimeisimpänä lisäyksenä Meksiko. Uusien lisenssien lisäksi FIFA 2005 sisältää paljon muitakin uudistuksia, kuten spritehahmojen parannellut animaatiot, terävämpi tekoäly ja joitakin peliteknisiä lisäyksiä.

FIFA 2005 sisältää täyden uratilan, jonka kautta voi kauden huippukohtia lähettää N-Gage Arena -palvelun kautta muiden nähtäväksi. Aloituskokoonpanoja ja taktiikoita voi vaihtaa mielensä mukaan ennen otteluiden alkua, kuten muillakin pelialustoilla.

Ulkoisesti FIFA 2005 on kokenut selkeän kauneusleikkauksen. Pelihahmot ovat edelleen melko pieniä, mutta tarkempia. Kamerakulmaa pystyy vaihtamaan, ja peli pyörii sujuvasti.

Peliteknisesti N-Gage-versio on edelleen arcademainen – muiden pelialustojen syvyyttä pelissä ei ole, mutta pelaaminen on silti hauskaa ja sujuvaa. Tekoäly on selvästi edellisversiosta parempi. Pelaajat muun muassa hakevat enemmän syöttöpaikkoja, eikä puolustus ole enää täysin oman suorituksen varassa.

FIFA 2005 on N-Gage-pelien parhaimmistoa ja erinomaista ajanvietettä myös kaverien kanssa pelattaessa. Bluetooth-moninpelin ansiosta voidaan otteluja pelata joko vastakkain tai yhdessä koneen ohjaamaa vastustajajoukkuetta vastaan.

Hannes Tenhovuori

Tekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: N-Gage
Saatavilla: N-Gage
Pelaajia: 1-2 (Bluetooth-moninpeli)
Pelin kotisivu: FIFA 2005