UUSIMMAT

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls (GBA)

21.02.2005 00:00 | Miika Huttunen

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls tarjoaa roppakaupalla todellista vanhan koulukunnan konsoliroolipelaamista. Tämä tarkoittaa tietenkin järkyttävää määrää satunnaistaisteluita, sillä pelien vaikeustaso riippuu täsmälleen ryhmän hahmojen kovuudesta, joka taas määrittyy taisteltujen satunnaistaistojen määrästä.

Tarina etenee kummassakin pelissä suhteellisen suoraviivaisesti taisteluiden ympärillä. FFI:ssä neljän sankarin ryhmä etsii neljää kristallia pelastaakseen maailman tuholta, kun taas FFII:ssa tarina pyörii kolmen sotaorvon ympärillä. Kummassakin pelissä on mukavan nostalginen perusropetuksen tunnelma, mutta modernimpien GBA-roolipelien, kuten Golden Sunien, tasolle ne eivät kuitenkaan nouse. Ajan hammas nakertaa armotta. Peleistä FFII on astetta monipuolisempi hahmojen taitosysteemin ja avainsanoilla keskusteluihin vaikuttamisen ansiosta.

Dawn of Soulsin versiot peleistä sisältävät uutta lisämateriaalia alkuperäisiin peleihin nähden, ja myös niiden pelattavuutta on muokattu käyttäjäystävällisemmäksi. Dawn of Soulsin FFI:een on lisätty neljä uutta luolastoa, ja FFII:n tarinaa on laajennettu hieman. Pelit voi nyt myös tallentaa milloin tahansa. Ulkoasua on hieman paranneltu, mutta ei mitenkään ratkaisevasti. Lähinnä värimaailmaa on kyllästetty, ja kumpikin peli onkin ihan kaunista katsottavaa.

Dawn of Souls on mukavan vanhanaikainen roolipelipaketti, joka kuitenkin toimii pelien suoraviivaisuuden ja tietyn yksinkertaisuuden takia – siksipä ne sopivatkin erittäin hyvin taskukonsolille.

Tekijä: Square Enix
Julkaisija: Nintendo
Testattu: GBA
Saatavilla: GBA
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: nintendo-fi.com
 

Muropaketin uusimmat