Uusimmat

Final Station -ennakko – zombijuna puksuttaa maailmanlopun raiteilla (PC)

09.08.2016 14:30 Miikka Lehtonen

Final StationTekijä: Oleg Sergeyev, Andrej Rumak
Julkaisija: TinyBuild
Testattu: PC Windows 10, Intel Core i5-4670k, 16 Gt muistia, GeForce GTX 970
Tulossa: PC
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, 1 GHz prosessori, 1 Gt muistia,
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli (Steam)
Pelin kotisivu: http://tinybuild.com/thefinalstation
Testaaja: Miikka Lehtonen

 

Zombit ovat nousseet haudoistaan ja ihmiskunta on historiaa. Sen vähäiset rippeet puksuttavat junalla asemalta toiselle, etsien varusteita ja toivoa paremmasta huomisesta.

Näin alkaa The Final Station, tuleva selviytymisseikkailu. Testasimme kehitysversiota ja huomasimme, että tekemistä riittää vielä.

The Final Station on tuorein miltei loputtomalta tuntuvassa pelitulvassa, jossa pikseligrafiikalla ja satunnaisilla elementeillä höystetyt selviytymisseikkailut seuraavat toistaan. The Final Stationin jippona on, että pelaaja matkustaa asemalta toiselle junan kyydissä ja sitten asemilla seikkailee väistellen zombeja ja etsien varusteita.

Kehitysversion perusteella pelissä riittää lupausta, mutta myös todella paljon tekemistä ja tuunattavaa.

Final Station

Sekavuus, ystäväni

Nykykunnossaan The Final Station ei selittele tai alusta, vaan heittää pelaajan keskelle hylättyä rautatieasemaa. Takana on juna, joka ei liikahda mihinkään, koska se on magneettilukittu asemaan. Magneettilukko haluaisi avainkoodia ja koska sellaista ei ole, lähdetäänpä tutkimaan asemaa.

Huone kerrallaan tutkittava asema sisältää tietenkin aseen, silloin tällöin lootittavia laatikoita ja kaappeja, joista voi löytää vaikka ruokaa tai lääketarvikkeita, sekä tietenkin paljon zombeja. Zombit kaatuvat joko pistoolilla paukutellen tai nyrkillä huitoen, ja huone kerrallaan asema puhdistuu. Lopulta avainkoodi löytyy ja tie eteenpäin aukeaa, samoin löytyy yhteen huoneeseen piiloutunut eloonjäänyt. Miekkonen liittyy seurueeseen ja kaksikko suuntaa junallaan eteenpäin.

Junan puksuttaessa kiskoilla pelaajan hommana on kuunnella matkustajien huonolla englannilla kirjoitettuja keskusteluja – jotka on ilmeisesti käännetty venäjästä englanniksi – sekä säädellä erinäisten laitteiden toimintaa. Joskus ilmastointilaitetta pitää tuunailla, toisinaan ”deprecator” (ei, en tiedä, mikä se on tai mitä se tekee) kaipaa nykäisyä. Ja näin sitten edetään seuraavalle asemalle, jossa edessä on taas magneettilukon avainkoodin metsästystä, taistelua zombeja vastaan ja eloonjääneiden etsimistä.

Final Station

Final Station

Koska kyse on selviytymisseikkailusta, The Final Station on tietenkin niitä pelejä, jossa pelaajan täytyisi yrittää jaella vähäisiä resurssejaan mahdollisimman tasaisesti ja ylläpitää näin mukana roikkuvia selviytyjiä. Valitettavasti tämä tuntuu nykykunnossa olevan hyvin haastavaa, ellei mahdotonta. On täysin mahdollista, että olen missannut pelistä jotain oleellista, sillä The Final Station ei todellakaan opeta tai selitä yhtään mitään.

Vaikuttaisi kuitenkin kovasti siltä, että pelaajalla ei ole mitään konkreettista ja aktiivista keinoa hankkia ruokaa tai lääketarpeita, sillä harvakseltaan vastaan tulevat loottilaatikot sisältävät niitä satunnaisesti ja harvinaisesti. Oma pelini ajautui kerran toisensa jälkeen tilanteeseen, jossa selviytyjät nääntyvät nälkään, mutta ruokaa ei vain löydy mistään. Tai ehkä joku alkaa spontaanisti vuotaa verta, jolloin täytyy kuluttaa yksi kallisarvoisista lääkepakkauksista. Ja sitten kaksi minuuttia myöhemmin sama kaveri vuotaa taas.

Final Station

Kehitys kehittyy

Kaikki tämä on periaatteessa ihan odotettua, sillä The Final Station on vielä kehityksen alla. Nyt pelaamamme versio oli vasta beta, mutta se jätti ristiriitaiset fiilikset. Peli näyttää kivalta ja idea asemalta toiselle etenevästä karavaanista, sen jäsenten hoivaamisesta ja varusteiden etsimisestä on kiinnostava. Valitettavasti tuntuu kuitenkin siltä, että juuri nyt kasassa on ehkä osa luurangosta. Ennen kuin tiimi voi edes lähteä lisäämään lihaa luiden päälle, pitäisi vielä takoa kasaan aika monta luuta, tai tuloksena on eeppisen sekava ja vajaavainen peli.

Pelin kehuttiin alkujan ilmestyvän ”kesällä 2016”, mikä on tarkentunut elokuun loppuun. Aktiivista kehitysaikaa ei siis ole enää kovinkaan paljon jäljellä. Sopiikin toivoa, että julkaisuajankohta viittaa Early Access –ilmestymiseen, minkä jälkeen sitä sitten kehitetään vielä kuukausien ajan. Juuri nyt The Final Station nimittäin lähinnä hämmentää.

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat