Uusimmat

Forza Horizon 2: Storm Island (Xbox One)

25.04.2015 14:00 Juho Anttila

Tekijä: Playground Games, Turn 10 Studios
Julkaisija: Microsoft Studios
Testattu: Xbox One
Saatavilla: Xbox One
Pelaajia: 1, 2-12 (internetissä)
Pelin kotisivu:http://www.forzamotorsport.net/en-us/games/fh2
Arvostelija: Juho Anttila

 

Forza Horizon 2 on tämän hetken ylivoimaisesti paras arcadekaahailu. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin lisää hyvää ajelusisältöä ennestään hyvään peliin. Storm Island vie pelaajat saarelle, jossa säätila on lisärin nimen kuvaamalla tavalla sangen kyseenalainen.

Alkuperäinen Forza Horizon laajeni rallilisärillä, joka kierrätti tuttuja maisemia mutta lisäsi peliin rallityylistä kisaamista. Storm Island ei lähde rallipoluille, mutta sen sijaan muta lentää aivan uusissa maisemissa. Uusiksi laitetaan myös ennestään tututkin autot.

Erilliselle saarelle huitaistaan lautalla, eli uutta aluetta ei ole yritetty ruuvata saumattomasti jo nähdyn Etelä-Eurooppa-näkemyksen kylkeen. Matkan, toisin sanottuna lataustauon jälkeen tutkittavaksi avautuu tyypillinen DLC-kokemus. Rutkasti pääpelin karttaa pienempi alue on kuin pienoiskokoinen Forza Horizon 2 kaikkine haasteineen, kisoineen ja salaisuuksineen. Latolöytöjäkin on mukaan mahtunut yksi uusi.

Miljöö ei nyt varsinaisesti esittele kovinkaan huikeita uusia maisemia, mutta erona pääpeliin sääefekteihin on lisätty rutkasti potkua. Saarella sataa ja tuulee kuin Englannissa konsanaan, puut taipuvat myrskyn tieltä ja tunnelma nousee parhaimmillaan hyvällä tavalla kurjaksi. Aika pian käy selväksi, että vaikka kaunistakin keliä nähdään, ei Storm Islandia kannata hankkia jos ajaminen ääriolosuhteissa ei kiinnosta.

Edellisestä voi toki tulkita, että sääefekteistä riisuttuna alue voisi olla omaperäisempikin. Näyttävät kreikkalaistyyliset temppelinrauniot luovat toki tunnelmaa, mutta olisi lisäriin voitu upottaa vähän enemmänkin uusia kikkoja. Reititkin käyvät tutun oloisiksi jo muutamassa tunnissa.

Uutta putkeen

Vaikka rallimeininkejä ei matkitakaan, on edellisen Forza Horizonin rallilisäristä kopioitu viritysosat, joilla tutunkin ajopelin saa tuunattua mutaisten teiden vaatimaan kuntoon. Katuasetuksilla tulisikin äkkiä äiteetä ikävä, sen verran vahvasti lisärin kisavalikoima nojaa maastossa ja kärrypoluilla köröttelemisen varaan.

Mukaan mahdutetut viisi uutta autoa kertovat samaa tarinaa. Temaattisesti seikkaillaan rallitykkien ja maastureiden välissä, eikä aiemmin mainittu latolöytökään tee tähän eroa. Ja kuten äsken pääsinkin mainitsemasta, kisat on suunniteltu niin, että uudelle kalustolle löytyy myös käyttöä.

Lupaukset viidestä uudesta pelimoodista sen sijaan jäävät vähän epäilyttäviksi. Käytännössä kyse on yhä kahdesta ennestään tutusta pelimuodosta. Kisaa ajetaan joko reittinä tai rataa pitkin. Kehittäjät ovat innovoineet näistä kahdesta vaihtoehdosta leivotuille pelimuodoille eri nimiä sen mukaan, kuinka suuri osa reitistä huristellaan pitkin petäjikköä ja kuinka tasokkaan opasteet reitin varrelle on leivottu. Sen kummempia uusia kikkoja kisoihin ei olla leivottu.

Keskinkertaiseltahan tämä kokonaisuus kuulostaisi, jos emopeli itsessään ei olisi niin tolkuttoman hyvä. Sääkikkailuista ja maastovetoisuudesta huolimatta Storm Island -lisärin kylkeen on tavattoman helppo liimata ”lisää samaa kamaa”-tarra. Mutta hei, jos Forza Horizon 2 maistuu, ja miksipä ei maistuisi, lisää samaa kamaa kelpaa mitä parhaiten ainakin tähän osoitteeseen.

Ostopäätöstä pohtiessa kannattaakin miettiä, mitä odottaa. Jos ajatus kourallisesta uusia bucket challenge -haasteita, uudesta, joskin pienehköstä kartasta ja kymmenistä uusista kisoista heilauttaa viisaria, päätös on helppo. Jos pääpeli puolestaan jo kyllästyttää ja odotuksissa on jotain ihan uutta, kannattaa harkita toisenkin kerran. Lisää tasaisen laadukasta sisältöä erinomaiseen peliin on neljän tähden suoritus, mutta suosituspeukkua varten Storm Islandin olisi pitänyt kyetä lyömään pöytään enemmän myös uusia ja rohkeita ideoita.