Uusimmat

Forza Motorsport 3 Exotic Car Pack DLC (Xbox 360)

09.06.2010 18:00 Muropaketin toimitus

Viimeisin autopaketti Forza kolmoseen tarjoaa tällä kertaa tuoreen katsauksen huippueksoottisten autojen maailmaan. Edustettuna on joukko pienten autovalmistajien erittäin harvinaisia superautoja.

Useimmille paketin sisältämät autot ovat varmasti tuiki tuntemattomia, eivätkä autoharrastajakaan välttämättä tunnista listalta kuin muutaman nimeä.

Ehdottomasti mielenkiintoisin autoista on Mosler MT900S, joka pohjautuu lähes suoraan saman valmistajan GT-kilpuriin. Alle tonnin painoinen LS6-moottorilla varustettu auto on suorastaan pelottavan nopea ja on jo ehtinyt kirjoittamaan lukuisia kierrosennätyksiä uusiksi R2- ja R3-luokissa. Se lieneekin täysin pidättelemätön leaderboardeilla, lukuunottamatta lyhyempiä ja teknisempiä ratoja.

Vielä Mosleriakin kevyempi Radical SR8 pitää hallussaan tällä hetkellä oikean Nordschleifen nopeinta tuotantoautojen kierrosaikaa 6:48. Pari kuskia olikin jo tämän ennätyksen onnistunut pelissä alittamaan mutta Moslerin jopa alle kuuden minuutin vauhtiin ei Radicalillakaan silti liene asiaa. Syheröisemmillä radoilla SR8 on kuitenkin parhaimmillaan.

Liki 1300-hevosvoimainen SSC Ultimate Aero on taas tämänhetkinen tuotantoautojen nopeuskuningas 412km/h huippunopeudellaan. Yhdenkin puhtaan kierroksen ajaminen tällä mielipuolisella vauhtihirmulla vaatii kuljettajan täyden keskittymisen auton pyrkiessä parhaansa mukaan ulos radalta niin mutkissa kuin suorillakin. Ei välttämättä paras auto kierrosaikatehtailuun mutta hiuksianostattava kokemus ainakin.

Muita pakettiin kuuluvia autoja ovat Top Gearistakin tutut Gumpert Apollo ja Spyker C8, nopea ja upeasti käyttäytyvä Rossion Q1, Australian ainoa superauto Joss JT1, Viper-johdannainen Devon GTX sekä hieman omaperäisempää muotoilua edustavat Wiesmann GT ja Spada Codatronica.

Kaikenkaikkiaan erittäin mielenkiintoinen paketti autoja. Eritoten MT900S ja SR8 olivat itselleni mieluisia menopelejä ja tulen varmasti käyttämään niitä aktiivisesti jatkossakin.

 

Tekijä: Turn 10
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360, Microsoft Wireless Racing Wheel
Saatavilla: Xbox 360 – 400 MS-pistettä
Pelaajia: 1-8 (netissä)
Pelin kotisivu: http://www.forzamotorsport.net/
Jani Halme

 

Lisää aiheesta

Forza Motorsport 3 – haastattelussa Turn 10:n autopeliguru Dan Greenawalt

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

Autopelifaneille vuosi 2009 on jo tähän asti ollut sangen antoisa mutta julkaisuista odotetuin on kuitenkin ollut Xboxin autopelien lippulaivan, Forza Motorsportin kolmas inkarnaatio. Ennakkohypetys on ollut huimaa niin lehdistön kuin kehittäjätalo Turn 10:nin suunnalta. Nyt on tullut aika katsoa lunastaako peli myyntimiesten antamat lupaukset.

Päätoimittaja Kauppinen tekikin rohkean tempun ja lähetti pelin julkaisuversion arvosteltavaksi allekirjoittaneelle, joka tunnetusti on Gran Turismo -sarjan vankka kannattaja ja PC/PS3 -pelaaja.

Lue myös

Iron Man 2 (PS3, Xbox 360)

Modnation Racers (PS3)

Moto GP 09/10 (PS3, Xbox 360)

Sin & Punishment: Successor of the Skies (Wii)

Split/Second Velocity (PC, PS3, Xbox 360)

Super Street Fighter IV (PS3, Xbox 360)

Superstars V8 Next Challenge (PC, PS3, Xbox 360)