UUSIMMAT

Furballs (DC, PC)

22.10.1999 23:22 | Jukka O. Kauppinen

Söpöjä ötököitä, hillitöntä räiskintää ja tehtävien ratkaisua samassa paketissa? Bizarre Creationsin tekemä Furballs yhdistää kaikki nämä tekijät yhteen peliin. Omaperäisellä tyylillä toteutetusta sarjakuvamaisesta pelistä julkaistaan samanaikaisesti sekä Dreamcast– että PC-versiot.

Pelin tarina alkaa menneisyydestä, jolloin tämä kuuden eläimen huippukoulutettu erikoisjoukkoryhmittymä saattoi pahan Kenraali Viggon oikeuden eteen. Viggo on jättimäinen valkoinen kissa, joka havittelee maailmanvaltiutta. Kun homma oli ohitse, ötökät vetäytyivät viettämään leppoisia lomapäiviä rauhalliseen merenrantakylään. Nyt Viggo on kuitenkin palannut ja suunnittelee jälleen maailmanvalloitusta.

Tehtävänä on siis laittaa piste pahan kentsun aikeille ja siinä sivussa pelastaa hahmojen perheet, jotka ovat joutuneet Viggon kätyreiden kidnappaamiksi.

Pelattavaksi lätkäistään kuusi erilaista eläinhahmoa. Tavallisesta valinnanvapaudesta poiketen Furballsissa kaikkia hahmoja on pelattava pelin loppuunsaattamiseksi. Jokaisella karvapallolla on oma erikoisominaisuutensa, joka auttaa sitä/häntä pääsemään paikkoihin, joihin muilla hahmoilla ei ole mahdollista mennä.

Pelihahmot ovat sitten seuraavanlaiset:

Roofuson Furballsien johtaja, koira joka on kasvanut Glasgowin slummeissa. Roofus liittyi armeijaan paetakseen kurjia elinolojaan ja päästäkseen tappelemaan. Erikoisominaisuutensa ansiosta Roofus pystyy kaivautumaan pehmeän maan läpi.

Chang , punakettu, on rikkaasta kiinalaisesta perheestä. Sodan alettua hän sukunsa kauhistukseksi päätti ryhtyä sotilaaksi. Chang kykenee puristautumaan vähän pienemmistäkin rei´istä läpi.

Julietteon itsepäinen, kuten kissat yleensäkin. Kaunis ja atleettinen Juliette on myös loistava soturi. Hänen erikoisominaisuutensa on kyky kiivetä.

Ricoon itsestään liikoja luuleva pingviini. Ei ehkä ihan niin sankarillinen kuin hän itse kuvittelee, mutta vedessä voittamaton. Rico näes osaa uida.

Bungalowon Roofuksen paras kaveri. Tämä kenguru panostaa enemmän voimaan kuin älykkyyteen ja on onnellisimmillaan ottaessan käskyjä vastaan muilta. Bungalow – kenguru kun on – kykenee hyppäämään korkealle.

Tweekon joukon nuorin. Alle päivän ikäinen lohikäärme vietti elämänsä ensimmäiset minuutit sisarustensa seurassa, kunnes Viggon apurit kävivät keräämässä heidät parempaan talteen. Tweek on iso, kömpelö ja hermostunut, mutta omaa luontaisen kyvyn käyttää tuliaseita. Siipiensä ansiosta hän pystyy liitelemään pitkiäkin matkoja.

Näillä näkymin peli ilmestyy vuoden 2000 huhtikuussa ja todennäköisin julkaisija on Acclaim Entertainment Inc.