UUSIMMAT

Game & Wario (Wii U)

24.07.2013 16:15 | Eric Hartin

Tekijä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii U
Saatavilla: Wii U
Pelaajia: 1, 2-4 (samalla koneella)
Pelin kotisivu: http://gameandwario.nintendo.com
Arvostelija: Eric Hartin

Wii U:n pelitarjonta on toistaiseksi vielä suhteellisen iso kysymysmerkki, sillä se on toistaiseksi käytännössä täysin Nintendon varassa. Vaikka Wii U:lla on jo joukko pelattavia pelejä, on julkaisutahti kilpailuun verrattuna suhteellisen köyhää.

Game & Wario ei sinällään auta. Se on lähinnä pieni välipala isompia pelejä odotellessa. Joukko minipelejä, joista ei ihan hirveästi irtoa iloa pitkällä tähtäimellä. Siitä jää pitkälti tekniikkademon maku suuhun tavalla, jota edes Nintendolandia pelatessa ei tullut.

Peli sisältää 12 yksinpelattavaa ja neljä moninpelattavaa minipeliä. Näistä moni tuntuu testeiltä: hyvänä esimerkkinä tästä on Design-niminen minipeli, jossa suunnitellaan robottia. Ajatuksena on tehdä Gamepadille lennossa muotoja, jotka peli mittaa. Peli voi esimerkiksi pyytää piirtämään 30 asteen kulman ja pisteitä tulee tietenkin sen perusteella, kuinka lähellä kulma on pyydettyä.

Muutkin pelit keskittyvät lähinnä esittelemään Gamepadin ominaisuuksia. Taksiminipelissä TV toimii karttana samalla kun Gamepadilla on varsinainen pelikuva ensimmäisestä persoonasta. Gamer kierrättää mikropelejä Wariowaresta, mutta sisällyttää mukaan elementin, jossa väistellään yöpelaamista vastustavaa äitiä. Camera-niminen minipeli on varmasti tuttu, mikäli seurasi Wii U:n esittelyitä ennen laitteen julkaisua. Pelin tarkoituksena on löytää isolta ruudulta joukko hahmoja, joista napsitaan kuvia Gamepadin ruudun avulla. Näiden lisäksi kasassa on muutamia Gamepadin gyroskooppia hyödyntäviä minipelejä, jotka toimivat niin ja näin – ja tangramia muistuttava kangaspaikkojen sijoitteluun perustuva minipeli.

Suurin osa Game & Warion minipeleistä jää kuitenkin mielenkiintoisen idean tasolle. Suurin osa on koettu täysin jo ensimmäisellä kerralla ja vaikeustason nostaminen ei tee niistä mielenkiintoisempia. Moninpelit jättävät valitettavasti vielä kylmemmäksi: mm. piirustusminipeli, kameraminipelin variantti ja rytmipeli on nähty tunnissa, eikä niiden pariin palaaminen enää houkuta.

Game & Warion suurimmat ongelmat ovat julkaisuajankohta ja hinta. Jos peli olisi tullut jokaisen Wii U:n mukana vaikkapa Nintendolandin sijaan, voisi sen olemassaolo ollakin perusteltua. Mutta nyt köykäinen yksinpelisisältö ja lähes olematon moninpelisisältö harmittaa, vaikka peli on julkaistu alehinnalla. Kyseessä on selkeä tekniikkademo, jossa on kieltämättä muutamia hyviä ideoita, mutta ideoita ei missään vaiheessa päästetä kunnolla valloilleen.

 

Lisää aiheesta

Wario Land: The Shake Dimension (Wii)

WarioWare, Inc. (GBA)

WarioWare: Do It Yourself (DS)

WarioWare: Smooth Moves (Wii)

WarioWare: Twisted! (GBA)

Lue myös

Lego City Undercover (Wii U)

Mass Effect 3: Special Edition (Wii U)

Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U)

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (Wii U)

Resident Evil Revelations (PS3, Wii U, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat