[Gamescom 2019] Ensituntumat: Borderlands 3:n räiskintä vei mukanaan – Kyllä tämän pitäisi pelisarjan faneille kelvata

23.08.2019 09:00 | Ilari Hauhia

Pääsimme Gamescom 2019 -messujen yhteydessä kokeilemaan Borderlands 3:n uusia hahmoluokkia ja aseita. Testin perusteella tarjolla on mukavaa viihdettä kaoottisen räiskintäpelisarjan faneille.

Gearbox on tapansa mukaan tuonut Borderlands 3:een kokonaan uudet Vault Hunterit. Amara the Siren luottaa psykokineettisiin voimiin. Phasegrasp-kyky nostaa vihollisen ilmaan ja lukitsee tämän valtavan nyrkin otteeseen, kun taas Phaseslamin avulla Amara hyppää ilmaan ja tulee rymisten alas maahan, tehden vahinkoa ympärillä oleviin vihollisiin. Phasecast-kyvyn avulla Amara lähettää eteenpäin itsestään tehdyn astraaliprojektion joka vahingoittaa tielle sattuvia vihollisia.

Zane the Operative luottaa erilaisiin teknisiin vimpaimiin ja suoraan toimintaa. Erikoisuutena Zane voi käyttää yhtä aikaa kahta toimintakykyä, joista toinen voi korvata kranaatin. Barrier-kyvyllä Zane pystyttää pelimaailmaan vihollisten luoteja pysäyttävän kilven, kun taas SNTNL on Zanen avukseen kutsuma drone joka tykittää vihollisia automaattisesti ilmasta käsin. Digi-Clonen avulla Zane luo itsestään kopion, joka hämää vihollisia. Napin painalluksella Zane voi kuitenkin teleportata itsensä kopion paikalle.

Moze the Gunnerilla on apunaan Iron Bear -niminen mecha. Toimintakyvyllään Moze voi hypätä mechan puikkoihin ja valtavan taistelurobotin voi varustaa laseraseella, kranaatinheittimellä tai konetykillä.

Neljäntenä hahmoluokkana Borderlands 3 tarjoaa FL4Kin, joka tekee tiivistä yhteistyötä hirviölemmikkiensä kanssa. Valitusta toimintakykyjen puusta riippuen FL4K saa avukseen yhden kolmesta kammottavasta lemmikistä, jotka auttavat FL4Kia vihollisten nujertamisessa.

Kuten Borderlands-peleille on tyypillistä, kuuluu jokaiseen toimintakykyjen puuhun useita päivityksiä joiden avulla hahmosta voi tehdä vahvemman. Esimerkiksi Zanen dronen voi varustaa kranaateilla ja FL4Kin lemmikin saa teleporttailemaan ympäri karttaa.

Testasimme Gamescomissa päivitettyjä hahmoluokkia uudessa Proving Grounds -haasteessa, joka on edustaa Borderlands 3:n loppupään sisältöä. Haasteet kestävät korkeintaan puoli tuntia ja niiden aikana pelaajat kohtaavat useiden aaltojen verran vihollisia sekä yhden pomovastuksen. Mitä nopeammin ja tehokkaammin haasteen saa suoritettua, sitä paremmalla lootilla pelajaa palkitaan. Julkaisun yhteydessä Proving Grounds -haasteita tulee olemaan pelissä kuusi kappaletta.

Kykyjen lisäksi Borderlands 3:n keskiössä ovat totta kai aseet. Pelin aseet ovat satunnaisesti generoituja, eli teoriassa mahdollisia yhdistelmiä on yli miljardi kappaletta. Gearboxin mukaan osa aseista on kohtuullisen pähkähulluja ja vihollisia pääsee tykittämään muun muassa juustohampurilaisia ampuvalla aseella.

Testisession aikana pääsimme testaamaan useampia eri asevaihtoehtoja – ja kokeilun perusteella aseet ovat ehtaa Borderlands 3:a. Aseet sylkevät luotien lisäksi plasmaa, sähköä, tulta ja vaikka mitä muuta. Lisäksi suuressa osassa aseita on vaihtoehtoinen tulimoodi, jonka avulla aseen voi muuttaa esimerkiksi rynnäkkökivääristä haulikoksi.

Teknisesti ja graafisesti vastaan ei tullut mitään ongelmia ja räiskintä tuntui hauskalta. Toki testi oli rajattu Proving Groundsin hyvin rajatulle alueelle, joten kovin laajaa analyysiä kokeilun perusteella ei pysty vielä antamaan. Konsoleilla peliruudun voi jakaa kahteen osaan, jolloin co-op onnistuu samalta sohvalta. Verkon välityksellä samaa co-opia voi pelata korkeintaan neljän hengen voimin. Gearbox kuitenkin lupasi, että yksinpelaajallekkin riittää Borderlands 3:ssa tekemistä.

Kokonaisuudessaan Borderlands 3:sta jäi kokeilun perusteella odottava tunnelma. Odotusta ei kuitenkaan ole jäljellä enää kovin kauaa, sillä peli ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle 13. päivä syyskuuta. Muropaketin varsinainen arvostelu on luvassa myöhemmin.