[Gamescom 2019] Ensituntumat: Call of Duty: Modern Warfaren Gunfight-pelimuoto tarjoaa pikaista 2 vs 2 -räiskintää

20.08.2019 12:00 | Ilari Hauhia

Muropaketti pääsi Saksan Kölnissä tällä viikolla järjestettävän Gamescomin yhteydessä testaamaan tulevan Call of Duty: Modern Warfaren uutta Gunfight-pelimuotoa, jossa neljä pelaajaa jaetaan kahden hengen joukkueisiin.

Tavalliset Call of Duty -pelit tunnetaan suurikokoisista kartoistaan, joissa juoksee kymmeniä pelaajia kerralla. Gunfight on täysin erilainen pelikokemus. Kaksi vastaan kaksi -kierrokset ovat lyhyitä, ja ne pelataan hyvin kompaktissa kartassa. Kokemus vastaa pitkälti Counter-Strike: Global Offensiven Wingman-tilaa.

Gunfight-tilan säännöt ovat perin yksinkertaiset.

Se joukkue, joka saavuttaa ensin kuusi kierrosvoittoa, on voittaja. Yhden kierrosvoiton saa, kun joukkue onnistuu eliminoimaan molemmat vastustajat. Mikäli kierros venyy pidemmäksi, aukeaa kartan keskelle valtauspiste. Tällöin kierroksen voittaa valtauspisteen itselleen saanut joukkue.

Pääsimme Kölnissä  testaamaan Gunfightin King-karttaa. Nvidian RTX-säteenseurannan tukemana kartta, aseet ja pelaajamallit näyttivät tyylikkäiltä. Pelikokemus oli nopeatempoinen ja hyvin pelkistetty – HUDissa ei näy edes pikkukarttaa, vaan kaikki huomio kiinnittyy vihollisten metsästämiseen tähtäinten läpi.

Jokaisen kierroksen alussa kaikki pelaajat saavat käyttöönsä vaihtuvan pääaseen, pistoolin sekä taktisen ja vahinkoa tekevän heitteen, kuten savu- ja sirpalekranaatin. Hahmojen elämäpisteet eivät parane kierrosten aikana, joten nurkkaan ei voi vetäytyä keräämään elämäpisteitä.

Kuolo korjaa vihollisten luotien tielle jouduttaessa hyvin nopeasti, joten räiskintä on nopeatempoista ja kaksintaisteluiden voittaminen riippuu pitkälti siitä, kuka saa toisen pelaajan nopeammin tähtäimiinsä.

Kaksi vastaan kaksi -pelit ovat mukavaa vastapainoa suurempiin Call of Duty -karttoihin verrattuna. Kokonaisen ottelun ehtii pelata noin 10-20 minuutissa, eli pelimuoto soveltuu hyvin tilanteisiin, joissa ruudun ääreen ei ehdi liimautua pidemmäksi aikaa.

Call of Duty: Modern Warfare ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle 25. päivä lokakuuta.

Muropaketin varsinainen arvio julkaistaan myöhemmin.