Uusimmat

Gears of War 2: Dark Corners / All Fronts Collection (Xbox 360)

31.08.2009 16:50 Juho Anttila

”Dom. Keksin keinon hiipiä sisään, mutta jos haluat vain hyökätä aseet laulaen, en syytä sinua.” Muistattehan vielä Gears of War 2:n ehkä koskettavimman kohtauksen?

Dark Corners on Epic Gamesin mestariteoksen ensimmäinen sellainen lisäpaketti, joka sisältää moninpelikarttojen lisäksi myös uutta yksinpelisisältöä. Kumman lähestymistavan Dom valitsee? Nyt sinä saat päättää.

Gears of War 2 kuuluu kiistatta vieläkin Xbox 360:n pelitarjonnan kirkkaimpaan kärkeen eikä syyttä, onhan kyseessä huikea adrenaliinintuoksuinen toimintaeepos erityisesti yhdessä kaverin kanssa koettuna. Alkuperäisestä tarinasta poistettu luku kuulostikin vallan mukavalta syyltä palata hetkeksi takaisin sodan hammasrattaiden pariin. Eikä verkkopelin ystäviäkään olla unohdettu, mukaan on mahtunut myös kokonaista seitsemän uutta moninpelikarttaa pitkien iltojen ratoksi.

Hiiviskelyä pimeissä nurkissa

Kuten yllä jo mainitsinkin, Dark Cornersin tapahtumat sijoittuvat keskelle Marcuksen ja Domin yritystä löytää tie Nexukseen. Valittavana on kaksi lähestymistapaa. Toimintaa kaipaavat voivat selvittää vastaan tulevat tilanteet perinteisesti tuliasediplomatialla. Harkitsevammat pelaajat pääsevät taas kokeilemaan hiiviskelyä ensimmäistä kertaa Gears of Warien historiassa.

Valinnan mahdollisuus on mukava, sillä nurkissa piileskeleminen ei varmasti kaikkien mielestä istu Gears of Warin roisiin meininkiin. Kovin isolla kauhalla sitä ei nytkään annostella, sillä lisäseikkailu sisältää lopulta vain muutaman huoneen, joiden läpi on mahdollista hiippailla taistelut välttäen. Loppuaikana annetaan aseiden huolehtia puhumisesta. Hiiviskely ei ole järin monimutkaista, mitä nyt pidetään sananmukaisesti hajurakoa tarkkanenäisiin locusteihin, ettei käry vain käy.

Aseet tanassa hyökätessä joutuu taistelemaan vartijoiden ohella myös lisäjoukkojen kanssa, mikä tuo mukavasti vaihtelua hiipimiseen. Lisäsisällön jaksaakin pelata läpi molemmilla tavoilla, varsinkin kun huvilla ei lopulta ole kestoa kuin reilut puoli tuntia per kierros.

Verkot heilumaan kaikilla rintamilla

Dark Corners maksaa tällä hetkellä 1200 pistettä, mikä on aivan liian tyyris hinta pelkkää yksinpelisisältöä etsivälle. Paketti onkin suunnattu selvästi verkkomosureille, sillä vasta seitsemän mukana tulevaa uutta moninpelikenttää oikeuttavat suolaisen hintalapun.

Jälki on tasaisen laadukasta. Vaikka en itse aivan kaikista kentistä pitänytkään, oli syynä heikon toteutuksen sijasta ennemminkin henkilökohtaiset mieltymykset. Uusissa kartoissa löytyy vaihtelua sekä pohjapiirustuksen että tekstuurien puolelta. Pelaajatkin tuntuivat löytäneen myös tummien kulmien pariin, sillä seuraa ei yleensä joutunut odottelemaan paria minuuttia pidempään.

Jos Gears of War 2:n moninpeli on tähän mennessä jäänyt kokeilematta, nyt siihen on oiva tilaisuus. Samanaikaisesti Dark Cornersin kanssa julkaistiin nimittäin All Fronts Collection, joka niputtaa uuden lisäosan yhteen kaikkien tähän mennessä julkaistujen karttapakettien kanssa. Hintaa kokonaisuudelle kertyy 1600 pistettä ja hankinnan mielekkyys riippuu suoraan siitä, kuinka monta lisäpakettia omistaa jo entuudestaan.

Itselläni verkkosota oli jäänyt alkuperäisen pelin tarinamuodon läpäisyn jälkeen vähemmälle, mutta 19 karttaa sisältävän kokoelman myötä se avautui aivan uudella tavalla. Gears of War 2 on verkossa pelattuna oikein mukavaa ajanvietettä etenkin, jos pitää hieman refleksiräiskintöjä taktisemmasta meiningistä. Pelit löytyvät joutuisasti ja aloittelijakin pääsee nopeasti mukaan rytmiin. Nettipelissä viihtyvälle uudet kartat ovatkin pakkohankinta.

Yksin pelaavan näkökulmasta Dark Corners on sen sijaan pettymys. Alle tunnin mittainen ”poistettu kohtaus” -tyylinen seikkailu ja muutaman sekunnin video, jossa Cliff Bleszinski kertoo, kuinka joskus peleistä joudutaan poistamaan kohtauksia vaivautumatta perustelemaan, miksi Dark Corners ei mahtunut mukaan alkuperäiseen peliin, ovat todella köyhää vastinetta rahoille. Olisipa hienoa asiakaspalvelua, jos poistettu luku saataisiin jossain vaiheessa ladattavaksi esimerkiksi 400 pisteen hinnalla, sillä laadullisesti seikkailussa ei ole valittamisen aihetta.

 

Tekijä: Epic Games
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1-10
Pelin kotisivu: http://gearsofwar.com
Juho Anttila

 

Lisää aiheesta

Gears of War 2 (Xbox 360)

GoW oli tyly, Warhammer 40K -meininkiä hipova kuvaus ihmiskunnan taistelusta salaperäistä Locust-hirviölaumaa vastaan. Peli yhdisti isot aseet, näyttävät veriroiskeet ja poikkeuksellisen armottoman meiningin toimivaksi ja teknisesti loistavaksi kokonaisuudeksi, jonka kruunasi loistava co-op-pelitila. Pelin ainoaksi suuremmaksi puutteeksi jäi kampanjan lyhyys.

Loppuviikosta julkaistava Gears of War 2 lupaa olla kaikkea sitä mitä ykkösosa, ja vielä enemmän. Onko mainoslauseessa ”Bigger, Better, More Badass” sitten yhtään perää?

Gears of War 2:n tuottaja videohaastiksessa

Microsoft Game Studiosin Mike Forgey, joka toimii myös odotetun räiskintäpeli Gears of War 2:n tuottajana, joutui Yhdysvaltain Seattlessa videokameran ja mikrofonin eteen. Gamerscoren Chris Paladino haastattelee Forgeytä lyhykäisesti niin pelistä, Slipknotista kuin Disturbedistakin.

Gears of War (Xbox 360)

Gears of War (PC)

Lue myös

Battlestations: Pacific (PC, 360)

Damnation (PC, PS3, 360)

Operation Flashpoint: Dragon Rising –ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Tom Clancy’s H.A.W.X. (PC, PS3, 360)

Transformers: Revenge of the Fallen (PS3, 360)

Velvet Assassin (PC, 360)

Wolfenstein (PC, PS3, Xbox 360)