Gears of War 3: Forces of Nature DLC (Xbox 360)

28.04.2012 16:00 | Kalle Laakso

Tekijä: Epic Games
Julkaisija: Microsoft
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1-5
Muuta: Vaatii toimiakseen alkuperäisen Gears of War 3:n
Pelin kotisivut:http://gearsofwar.xbox.com
Arvostelija: Kalle Laakso

Gears of War saa vielä kolmannessa osassaan niin kutsutun viimeisen mutta ei vähäisimmän lisärin, kun peliin julkaistiin Season passin viimeinen osa.

Pelin neljäs, ja toistaiseksi viimeinen, DLC paukahti Xbox Liveen pistämään hieman lisää löylyä jo varsin monipuolisen mukaan. Paketti on varmasti erittäin tervetullut pelin faneille, viiden kartan, neljän hahmoskinin, seitsemän aseskinin ja sarjan ensimmäisestä pelistä tutun pelimuodon voimin. Paketin 800 MS-pisteen hintalappu ei ole tälläkään kerralla kovinkaan suuri, joten moninpelaajat saavat rahoilleen vastinetta.

Luonnonvoimat

  Paketin pääosassa jylläävät tällä kertaa nimensä mukaisesti luontoäidin voimat. Gears of War 2:sta tutut luonnonmullitukset muokkaavat karttoja ja kiusaavat pelaajia. Jokaisen kolmen uuden ja kahden vanhan kartan kanssa pääseekin  haastamaan vastustajia lisämaustein.

Pelisarjan ensimmäisestä osasta tuttu Raven Down palaa lumen peittämänä. Lumimyrskykin haittaa näkyvyyttä. Raven Down on pelisarjan pienimpiä, ellei pienin moninpelikenttä ja Gnasher -haulikot olivat ennen usein pääosassa. Epic on onneksi kuunnellut pelaajia, joten kentällä on nyt oma pelilista, jolta ylitehokas Saw off -haulikko on poistettu. Toinen vanha kartta on rankkasateen pieksemä Jacinto Gears 2:sta, joka oli jo aiemmin yksi sarjan suosituimmista moninpelikartoista. Tosin sitä ei ole uusittu juuri lainkaan.

Paketin kolme uutta karttaa eivät häpeä vanhojen seassa, ja ne sopivat mainiosti niin moninpeliin kuin Horde- ja Beast-pelimuotoihin. Tasapaino on saatu pidettyä kurissa ja taistelut pysyvät kiihkeinä. Tulvan alle jäävä Aftermath oli ehdottomasti kivoin pelattava, sillä kartta on suhteellisen laaja ja aukea. Siellä saakin mennä pää kumarassa, sillä kartta antaa snipereille hyvät metsästysmaastot. Hieman pienempi ja ahtaampi Artillery oli myös miellyttävä. Kartta on täynnä hektistä taistelua ja sisätilat tulevat tutuiksi.

Forces of Naturen heikoin kartta oli Cove, joka on pieni kylä merenrannalla. Snaiperin on kyllä makoisaa väijyä keskellä kylää laivassa, mutta kartan sumu rajoittaa näkyvyyttä rankasti.

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteestahttps://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

 

Guardian

  Faneille ehkä miellyttävin uudistus on guardian-pelimuodon comeback. Gears of War 1:n assassination -niminen pelimuoto tekee paluun pienten muutosten kera. Pelitilan tavoite on voittaa matsi eliminoimalla vastustajan johtaja. Peli jatkuu ja tapetut pelaajat palaavat kentälle niin kauan kunnes jommankumman johtaja on kylmänä. Jos pelaaja on odottamassa syntymistä ja johtaja kuolee, pääsee vielä peliin mukaan. Jokaisen pelin ensimmäisellä kierroksella johtaja valitaan arvalla, ja se kuka tappaa vastustajan johtajan, tulee seuraavalla rundilla oman joukkueensa johtajaksi. Pelimuoto varmasti lämmittää tiukimpia Gears-faneja ja tuo mieleen hektisiä muistoja.

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

 

Viimeistä viedään

  Viime syksynä pelin julkaisun aikoihin tuli pelaajille saatavaksi Season pass. 2400 MS-pointsin hintainen passi antoi ladata kaikki neljä julkaistua lisäosaa. Lisärit toki voi ostaa ilman passiakin, mutta kokonaisuushinta tulee kertaostoksella halvemmaksi.

Forces of Nature on toistaiseksi viimeinen GoW 3:een julkaistu lisäri, eikä Epic ole kertonut mitään  jatkosuunnitelmistaan. Toivoa sopii, sillä hieman sivuosaan jäänyt beast-DLC olisi ainakin allekirjoittaneelle tervetullut lisä. Niin tai näin, Forces of Nature oli tämän lisärikauden mielekäs lopetus. 800 MS-pistettä ei ole tyyris hinta näin kattavasta moninpelipaketista.

 

Gears of War 3 (Xbox 360)

Marcuksen, Domin ja kumppaneiden taistelu ihmiskuntaa piinannutta Locust-rotua vastaan saavuttaa kolmannessa osassa pisteen, jossa pelissä ei ole pelkästään ihmiskunnan tulevaisuus. Niiden jotka haluavat luoda, on oltava valmiita tuhoamaan.

Gears of War 3: RAAM’s Shadow DLC (Xbox 360)

Jo kolmanteen osaan ehtinyt Gears of War tuskin esittelyjä kaipaa, mutta jotain on vielä GOW-universumista kertomatta. Niitä aukkoja paikataan hieman noin neljän tunnin mittaisella kampanja-DLC:llä.

Gears of War 3: Fenix Rising DLC (Xbox 360)

Epicin neljäs DLC Gears of War 3:een on tällä kertaa vain moninpeliin sijoittuva karttapaketti. Viiden kartan, Call of Duty -sarjasta tutun Prestige-toiminnon, neljän uuden hahmoskinin, kolmen aseskinin ja 250 gamerscore-pistettä sisältävä paketti on varmasti tervetullut pelisarjan faneille.

 

Lue myös

Angry Birds: Space (Android, iOS, Mac, PC)

Devil May Cry HD Collection (PS3, Xbox 360)

Fez (Xbox 360)

Gettysburg: Armored Warfare (PC)

Kid Icarus: Uprising (3DS)

Naval War Arctic Circle (PC)

NeverDead (PS3, Xbox 360)

Trials Evolution (Xbox 360)

Unity of Command (PC)

 

Muropaketin uusimmat