Genji: Dawn of the Samurai -ennakko (PS2)

13.09.2005 00:00 | Miika Huttunen

Genji: Dawn of the Samurai on toimintaseikkailupeli, joka perustuu 1200-luvulla kirjoitettuun japanilaiseen klassikkoon Genjin tarina (Genji Monogatari). Pelin takaa löytyy mies nimeltä Yoshiki Okamoto, entinen Capcomin pelisuunnittelija, jonka tuotoksia on muun muassa Street Fighter II.

Pelillisesti Genji muistuttaa erittäin paljon Onimushia, Otogia ja Dynasty Warriorsia. Pelaaja taistelee tiensä läpi pelin upeiden kenttien kahden eri hahmon, samurai Yoshitsunen ja soturimunkki Benkein voimin. Hahmoista Yoshitsune keskittyy enemmän nopeuteen ja Benkei taas raakaan voimaan.

Taistelut perustuvat pitkälti vain yhden hyökkäysnapin oikea-aikaiseen painamiseen, mikä ainakin testin perusteella toimii käytännössä hyvin. Jos hyökkäysnappia painaa oikealla hetkellä, saa aikaan tappavia kriittisiä iskuja tavallisten lyöntien sijaan. Taisteluissa voi käyttää apuna myös hetkellistä ajan hidastusta.

Taistelemisen lisäksi pelissä on myös kevyttä roolipelihenkeä: hahmojen aseita ja varusteita voi vaihdella ja muuttaa, hahmot keräävät kokemusta ja niiden kykyjä voi parantaa kokemustasojen myötä.

Kokonaisuus on kuorrutettu värikkäällä ja näyttävällä ulkoasulla.

Ensimmäisen testin perusteella Genji vaikuttaa kelpo peliltä kaikille samuraitoimintaa kaipaaville.

Tekijä: Game Republic
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Tulossa: PlayStation 2, joulu 2005
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: playstation.fi