Uusimmat

Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (PC, PS3, 360)

04.04.2007 15:34 Miikka Lehtonen

Vuoden takainen Ghost Recon Advanced Warfighter oli Xbox 360:n alkutaipaleen parhaita pelejä. Peli löysi mainion tasapainon realismin ja toiminnan välillä, eikä Meksikon vapauttaminen jättänyt pelaajiaan kylmäksi.

Jatko-osaa ei tarvinnut odotella kauaa, sillä reilun vuoden jälkeen peli on taas palannut. Lyhyt kehitysaika antaisi helposti ymmärtää, ettei kehitystä ole juurikaan tapahtunut. Valitettavasti tämä arvaus osuu oikeaan.

Ghost Recon Advanced Warfighter 2 jatkuu kirjaimellisesti siitä, mihin alkuperäinen peli lopetti. Helikopteri on vaivoin nostanut kapteeni Scott Mitchellin kohti kotitukikohtaa, kun tilanne Etelä-Amerikassa kuohuu taas. Kapinalliset riehuvat kaikkialla ja tällä kertaa niillä pirulaisilla on vielä käsissään ydinaseita. Tätä Yhdysvallat ei voi hyväksyä, joten kummitukset pääsevät taas toteuttamaan itseään.

Vähän, mutta laadukkaasti

Todelliset pelilliset uudistukset ovat todella vähissä. Tuntuvin uudistus koskee Crosscom-systeemiä, eli pelin varsinaista komentosysteemiä. Nyt pelaaja voi helposti hypätä katselemaan peliä minkä tahansa komentamansa yksikön vinkkelistä ja mikä parasta, vieläpä antaa käskyjä tästä uudesta perspektiivistä.

Muutos on todella kätevä. Ei tarvitse enää arpoa, näkeekö panssari vielä vihollisen kohdetta, onko ryhmä huonosti sijoittunut tai yksinkertaisesti ravata niin paljon ympäriinsä katselemassa ympärilleen.

Komentaminen on muutenkin aiempaa miellyttävämpää, sillä niin omien kuin vihollisyksiköidenkin tekoälyä on parannettu reippaasti. Kaverien reitinhaku on laadukas, he osaavat suojautua tehokkaasti ja hakea itselleen optimaalisia ampumispaikkoja. Kaverit jopa juttelevat aiempaa enemmän ja realistisemmin tehtävien aikana. Mukava yksityiskohta.

Jo ennestään mainiota moninpelitilaa on tuuletettu entisestään. Jokainen laukaus ei enää ole tappava, vaan pelaajat voivat myös vain haavoittua vakavasti. Tällöin tiimikaverin pitää ehtiä herättämään heidät henkiin aivan kuin yksinpelissä konsanaan. Yksinpelistä tuttu suojautumisjärjestelmä ei kovista lupauksista ja puheista huolimatta ehtinyt lopulliseen peliin. Toivottavasti asiaan tulee korjausta myöhemmin.

Kokonaisuutena tuloksena on joka tapauksessa huomattavasti sujuvampi ja mukavampi moninpelikokemus, jossa riittää edelleen valtavasti pelattavaa kiitos kattavien pelitilojen niin toisia pelaajia vastaan kuin heidän kanssaankin.

Kiillotusta pintaan

Pelin todellinen viihdearvo ei lopulta selviä vain vähäisiä uudistuksia tuijottamalla, sillä pelisuunnittelu ja tehtävien viihdearvo ovat ottaneet jättiharppauksia eteenpäin. Maasto on aiempaa monipuolisempaa ja viihdyttävämpää, vihollisten sijoittelu ja lukumäärät ovat aiempaa haastavampia ja muutenkin touhussa on Meininkiä.

Ghost Recon Advanced Warfighter 2 on myös positiivisella tavalla huomattavasti elokuvamaisempi kuin edeltäjänsä. Tehtävät ovat täynnä erikoistapahtumia, kuten kranaatinheitinhyökkäyksiä, vihollisen autosaattueiden takaa-ajoa helikoptereilla ja niin edelleen.

Tuntuu myös siltä, että peli on hieman näyttävämpi kuin ennen, vaikka kyseessä on prikulleen sama pelimoottori. Tämä saattaa johtua hyvinkin paremmasta kenttäsuunittelusta ja taiteellisesta toteutuksesta, mutta eroa löytyy joka tapauksessa.

Loppujen lopuksi käteen jää peli, joka on lähempänä GRAW 1,5:ttä kuin todellista jatko-osaa. Tästä johtuen aikaisemmasta pelistä pitämättömät tai siihen jo leipiintyneet tuskin saavat pelistä mitään irti. Sarjan faneille uusi yksinpelikampanja, uudet moninpelikartat ja pelilliset uudistukset kuitenkin ovat erittäin tervetulleita.

PS3-versio ilmestyy 29.6.2007.

 

Tekijä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Testattu: Xbox 360
Julkaistu: Xbox 360, PlayStation 3, PC
Pelin kotisivu: http://ghostrecon.us.ubi.com/graw2/

Mitä toivoisit Advanced Warfighter 3:lta?

Katso tilanne vastaamatta