UUSIMMAT

Green Lantern: Rise of the Manhunters (PS3, Wii, Xbox 360)

24.07.2011 14:00 | Eric Hartin

Tekijä: Double Helix Games
Julkaisija: Warner Bros
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: http://www.greenlanternvideogame.com
Arvostelija: Eric Hartin

Huohhoi, mitä tästäkin nyt sanoisi? Green Lantern, siis se elokuva, yllätti useimmat meistä lähinnä käsittämättömällä huonoudellaan. Ei liene siis yllätys, etteivät elokuvaan pohjautuvaan peliin kohdistuvat odotukset olleet ihan sieltä korkeimmasta päästä. Hyvät uutiset kuitenkin ensin: tämänkertainen leffapeli ei aivan ole samaa tasoa kuin leffa itse.

Huonoina uutisina täytyy kuitenkin mainita, että peli ei silti ole hyvä. Kaikki, mitä peli yrittää, on tehty muualla paremmin.

Pelijärjestelmä on pitkälti tuttu God of Warista: pelaaja johdatellaan areenalta toiseen, joilla pelaajan täytyy pistää kaikki vastustajat poikki ja pinoon seuraavalle tasolle päästäkseen. Eri vastustajatyyppejä on alle kymmenen, lukuun ottamatta pomovastustajia. Ne tulevat siis harvinaisen tutuksi pelin aikana.

Taistelujärjestelmästä ei varsinaisesti muuta sanottavaa ole kuin, että se on välttävä. Valitettavasti se ei tarkoita sitä, että siinä olisi mitään omia jippoja tai että se olisi kovinkaan monipuolinen. Perushyökkäysten lisäksi luvassa on väistämistä ja blokkaamista. Koska vastukset hyökkäävät erittäin ennalta-arvattavasti, tulee pelaamisesta silkkaa rutiinia: nyt blokki, nyt hyökkäys, nyt väistö kertaa n. Vain pomovastukset ja lentokentät rikkovat tätä formaattia hieman.

Parempi kuin elokuva

Niistä lentotehtävistä vielä: Panzer Dragoonia muistuttavat skrollaavat räiskintäkentät ovat erittäin tervetullut ratkaisu – ainakin teoriassa. Harmi vain, että ne ovat pitkälti täysin haasteettomia Michael Bay -tyylin efektinäytöksiä. Niissä olisi potentiaalia, mutta se haaskataan antamalla pelaajille täysin ylimitoitetut aseet.

Tuskaa lievittää se tieto, että peliä voi pelata kaverin kanssa. Se on myös lyhyt verrattuna varsinkin sen toistavuuteen. Hitainkin pelaaja selvittänee pelin noin neljässä tunnissa. Tämä ei toki haittaisi, mikäli peli olisi oikeasti hyvä, eikä sisältäisi roppakaupalla toistoa.

Ei liene yhtään epäselvää, että Green Lantern: Rise of the Manhunters on kalkkuna. Mutta ei sentään megakalkkuna. Peli on teknisesti pätevä, eikä se ole millään tavoin rikki. Mutta mikään pelin osioista ei vain nouse muiden vastaavien teosten tasolle. Silti, kyllä tämä näkemys Green Lanternista on sentään parempi kuin elokuvaversio.

 

 

Lue myös

Alpha Polaris (PC)

Fable 3 (PC)

Fallout New Vegas: Old World Blues DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)

Puzzle Agent 2 (Mac, PC, iPad, iPhone)

White Knight Chronicles II (PS3)

Virtua Tennis 4 (PS3, Xbox 360, Wii)

 

Muropaketin uusimmat