UUSIMMAT

Guild Wars: Eye of the North (PC)

29.10.2007 12:44 | Eric Hartin

Guild Warsin uusi lisäpaketti, Eye of the North, on eräänlainen joutsenlaulu ensimmäisen Guild Warsin saagalle. Se on viimeinen ennen täysimittaista jatko-osaa julkaistava Guild Wars -kampanja.

Samalla se on ensimmäinen todellinen lisäpaketti Guild Warsiin, sillä Eye of the North vaatii allensa yhden jo ennestään julkaistuista kampanjoista. Sisältöön ei pääse käsiksi ennen kuin hahmo on huipputasolla.

Eye of the Northin tarina käynnistyy, kun pelaaja lähetetään maan alle tutkimaan syitä viime aikoina tapahtuneisiin maanjäristyksiin. Tutkimusmatkan aikana tuhoajiksi kutsuttu uusi vihollinen höökii armotta päälle ja puolustuskyvytön pelaaja ryhmineen pakenee kauas pohjoiseen. Pakomatkan keskellä etsitään keinoa pelastaa maailma uudelta uhalta. Mitään sen syvempää juonikehitystä on turha hakea: hyvikset ovat hyviä silkasta hyvyydestään ja pahikset tuhoavat maailmaa, koska kaikilla täytyy olla jokin harrastus.

Pako pohjoiseen

Guild Wars -veteraaneille tarkoitettu Guild Wars: Eye of the North ei todellakaan ole aloittelijoille. Ensimmäisistä tehtävistä lähtien on tärkeätä kaavata taitonsa ja varusteensa tarkasti, sillä muuten kuolema tulee tutuksi ja usein. Toisin kuin muissa kampanjoissa, tehtäviin ei välttämättä pääse hyppäämään suoraan, vaan niihin joutuu juoksemaan milloin minkäkin alueen läpi. Kun jo tehtäväpaikalle pääseminen vie hengen, on tehtävä usein ohi ennen kuin se alkoikaan.

Laadultaan epätasainen tekoäly ei helpota asioita. Vihulaiset ovat saaneet muutaman aivosolun lisää ja hyökkäävät nyt ryhmän heikoimpien lenkkien kimppuun.  Sen sijaan koneen ohjastamien kavereiden tekoäly ei ole parantunut. Pelaaja saa koko ajan vahtia, etteivät ne luiki pois taistelusta tai tapata itseään.

Pääkampanjan lisäksi pelaajille tarjoillaan minipelejä. Kaikki perustuvat pitkälti Guild Warsin perustaisteluiden pieniin variaatioihin. Tämän takia esimerkiksi Pokemonia parodioiva Polymock- kääpiönyrkkeily ja kaksintaistelut eivät eroa toisistaan kuin pinnallisesti. Polymock on kuitenkin  minipeleistä hiotuin ja mielenkiintoisin, sillä se tuo peliin eräänlaisen keräilyaspektin. Valitettavasti pelaajat eivät voi laittaa toistensa polymockeja taistelemaan keskenään, vaan minipeliä voi taistella ainoastaan konetta vastaan.

Lisäpaketti toimii eräänlaisena siltana Guild Warsin ja tulevan jatko-osan maailman välillä. Guild Warsissa urotöitä tehneet saavat pelin monumenttihallin kautta palkintoja jatko-osassa. Ainakin näin paketti lupailee. Koska jatko-osa julkaistaan joskus hamassa tulevaisuudessa, tämän lupauksen todenperäisyyttä saamme odottaa hetken jos toisenkin.

Sitä samaa, vaikeampana ja hiotumpana

PvP:n mättäjille ei paketti tarjoile oikeastaan mitään. Uusia pelimuotoja ei ole eikä uusia hahmoluokkiakaan. Uusia taitoja löytyy, mutta loppujen lopuksi niitäkin on hyvin pieni määrä per luokka.

Arenanet on tiristänyt vanhasta moottoristaan kaiken irti ja se näkyy. Peli tarjoilee uskomattoman hienoa näkymää. Vaikka sen tietää olevan ovelaa kikkailua eikä kaikilla näytillä oleviin maisemiin pääse itse mellastamaan, se ei juurikaan haittaa. Kikkailulla on saatu aikaiseksi hurjan kaunis peli, joka pyörii sulavasti alhaisemmillakin kokoonpanoilla. Se on jo saavutus sinällään. Entä musiikit? Ne ovat eeppisiä. Muihinkin Guild Wars -kampanjoihin musat tehnyt Jeremy Soule on pistänyt itseään paremmaksi toden teolla.

Eye of the North tarjoaa pitkälti sitä samaa kuin Guild Warsit ovat tähän mennessä aina tarjonneet. Rutkasti vaikeampana vain. Negatiiviselta vaikuttavan arvostelun päätteeksi täytyy silti mainita, että vioistaan huolimatta Eye of the Northin sisältö on selvästi hiotumpaa kuin missään Guild Wars -kampanjassa sitä ennen. Jos piti Guild Warsista ennen, Eye of the North uppoaa  varmasti.

 

Tekijä: Arenanet
Julkaisija: NCSoft
Testattu: Athlon XP 3200+, Geforce 6800GS, 1024 Mt muistia
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: 1 GHz prosessori, 64 Mt näytönohjain, 512 Mt muistia
Pelaajia: verkossa 2-24 / tuhansia
Pelin kotisivu: www.guildwars.com

 

Lue lisää eDomesta

Dungeon Runners (PC)

Guild Wars (PC)

Guild Wars julkaistiin samanaikaisesti kolmella mantereella

Guild Wars Nightfall (PC)

Guild Wars -sarja myynyt jo neljä miljoonaa

Guild Wars –sarjalle luvassa kovat jatko-osat

Guild Wars: Factions jatkaa ropehuumaa

Guild Warsin seuraava osa julkistettu

Guild Warsista tulevan lisälevyn sisältävä platinapainos

NCsoftin pomo uskoo PC-pelaajien siirtyvän PS3:n pariin

Verkkoseikkailujen mokaisessa maailmassa osa 1: laatumorpit

Verkkoseikkailujen mokaisessa maailmassa osa 2: roskamorpit