Uusimmat

Halo 2 Multiplayer Map Pack (Xbox)

08.11.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Microsoftin Halo 2 on yksi maailman myydyimmistä konsolipeleistä, eikä sen suosiota tarvitse kovin paljoa ihmetellä. Moni suomalainenkin jaksoi jonottaa tuntikaupalla viime vuoden marraskuussa järjestetyssä julkaisutilaisuudessa, jotta saisi pelin ensimmäisten joukossa käsiinsä. Normaalin yksinpelikampanjan lisäksi jatko-osa suunniteltiin erityisesti verkkopelaajia varten, ja Xbox Live -käyttäjien määrä onkin reippaassa kasvussa.

Bungie ei ole menestyksestään huolimatta jäänyt laakereilleen lepäämään, sillä peliin on nyt saatavilla yhdeksän uutta moninpelikarttaa. Nämä voi ladata joko verkon kautta, tai ostamalla erillisen laajennuslevyn, joka vaatii myös alkuperäisen Halo 2 pelin toimiakseen. Mukana seuraa myös kaikki neljä korjauspäivitystä, jotka poistavat pelissä havaittuja vikoja ja estävät verkkopeleissä esiintyvää huijaamista.

Uudet moninpelikartat on jaettu kolmeen osaan, joista kaksi on jo saatavilla ilmaiseksi Xbox Liven kautta ladattuna. Kolmas osa löytyy myös laajennuslevyltä, jonka mukana seuraa Halo -aiheisia pelitrailereita ja pelintekijöiden kommentteja sisältävä dokumenttipätkä.

Elongation, Backwash ja Gemini on suunniteltu pienille pelaajamäärille, joissa normaali tiimintappomatsi toimii parhaiten. Liikkuminen on ahtaudesta johtuen hankalaa, joten taistelut ovat erittäin hektisiä. Ulkokentistä laajin ja taktisin on lumenvalkea Containment, joka on tarkka-ampujien ja ajoneuvoilla pelaavien temmellyskenttä. Saarelle sijoitettu Relic sopii hyvin myös lipunryöstöön, ja jonka keskelle sijoitettuun torniin on helppo linnottautua. Vanhan Mombasan keskustassa sijaitseva Turf on kaikille kaupunkisodasta pitäville, kun taas futuristista vankilaa muistuttava Warlock edustaa joukon keskikokoista kenttävalikoimaa. Sanctuary on muinainen temppelialue, jonka symmetrisen muodon ja vaihtelevan ympäristön ansioista soveltuu lähes kaikkiin pelityyppeihin. Terminalin erikoisuutena on kentällä sijaitseva liikennerata, jonka päällä liikkuvat junat aiheuttavat vaaratilanteita.

Halo 2 laajennuslevyllä on hintaa vajaat kaksikymmentä euroa, joka on pieni summa ottaen huomioon että moninpelin elinkaari pidentyy huomattavasti. Laajakaistattomat pelaajat on myös otettu huomioon, sillä laajennuslevyn uusista moninpelikartoista pääsee iloitsemaan myös jaetulla ruudulla pelattaessa.

Hannes Tenhovuori

Tekijä: Bungie
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox
Saatavilla: Xbox
Pelaajia: 2-4, verkossa 2-16
Pelin kotisivu: www.xbox.com
 

Muropaketin uusimmat